Bemutatkozott az Xbox Adaptive Controller

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 17.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft végül nem várta meg az E3-at, így hivatalosan is bemutatta a hét elején kiszivárgott vadonatúj, fogyatékkal élők számára készült Xbox-kontrollert, az Xbox Adaptive Controllert.

A hét elején jelentettük, hogy kiszivárgott anyagok szerint a Microsoft egy olyan vadonatúj Xbox One-kontrolleren dolgozik, amit kifejezetten olyan játékosoknak terveznek, akik valamilyen testi fogyatékosságuk miatt sajnos nem tudják rendesen kezelni a hagyományos kontrollert.

A pletyka igaznak bizonyult, a redmondiak nem is várták meg az idei E3-at, és hivatalosan is bemutatták az Xbox Adaptive Controllert, amit kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy többféle periféria is csatlakoztatható legyen rá, így mindenki a saját igényeihez tudja majd szabni a kontrollert.

Hogy mennyire komolyan vette a feladatot a Microsoft, azt jól jelzi, hogy a periféria kialakításában a The AbleGamers Charity, a The Cerebral Palsy Foundation, a Craig Hospital, a SpecialEffect és a Warfighter Engaged szakemberei is besegítettek, ezzel garantálva, hogy tényleg a lehető legszélesebb körben, a lehető legtöbb testi fogyatékosságból adódó hátrányt lefedve alakítsák ki az új kontrollert.

A kontroller gombkiosztása természetesen szabadon testreszabható és kizárólag a Microsoft Store-on keresztül lehet majd megvásárolni, 99,99 dollár ellenében.

6.
6.
#5: https://www.youtube.com/watch?v=r0yobZojRHg
5.
5.
frankdelgado
#1: Nagy cucc. A sony ezt màr rég megoldotta. A ds4 eleve fogyatékosoknak készült....
3.
3.
delphijos
"bemutatták az Xbox Adaptive Controllert, amit NEM kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy többféle periféria is csatlakoztatható legyen rá, így mindenki a saját igényeihez tudja majd szabni a kontrollert"

Az a NEM nem kéne oda szerintem.....
2.
2.
1.
1.
Slik
na most mar a fogyatekkal eloktol is hallgathatjak, hogy nincs jatek a konzolra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...