95 millió példánynál jár a Grand Theft Auto V

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 18.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. Az eladások némileg visszaestek, nyilván a Red Dead Redemption 2 sikerére vár a cég. A GTA V azonban továbbra is szárnyal.

A március 31-én véget ért negyedév során a Take-Two 450,3 millió dollár bevételre tett szert, ami elmarad a tavalyi év hasonló időszakában produkált 571,6 milliótól. Ennek ellenére a digitális eladások 42 százalékkal növekedtek, és már a teljes bevétel 44 százalékát teszik ki.

A negyedév során a legtöbb pénzt a Grand Theft Auto Online, a Grand Theft Auto V, az NBA 2K18, a Sid Meier’s Civilization VI, a WWE 2K18, a WWE SuperCard, a Dragon City és a Monster Legends hozta.

A cég profitja 90,9 millió dollár volt, ami szintén visszaesés a tavalyi év 99,3 milliójához képest.

A Grand Theft Auto V ötéves pályafutása során már több mint 95 millió példányban kelt el, tehát november óta 10 millió kópia talált gazdára. Simán elképzelhető, hogy pár hónapon belül meglesz a 100 millió egység is.

Az NBA 2K18 a cég legsikeresebb sportjátéka lett 9 millió eladott példányszámmal.

A kiadó megerősítette, hogy a júniusi E3-on nem fognak bemutatni új játékot, sőt a cég egyik frencsájzának "régóta várt" folytatása a 2020-as pénzügyi évre csúszott. Nem említettek címet, de nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a Borderlands 3-ról van szó.

A szerény negyedéves teljesítmény hamar zárójelbe kerülhet, hiszen a Red Dead Redemption 2 októberben érkezik - minden jel szerint akkor fog kasszát robbantani a Take-Two.

15.
15.
almaspite
#12: Hát Yanez amire GAMEROD utalt,amiatt még várhatod egy darabig.
14.
14.
GAMEROD
Kezd már unalmas lenni a GTA5. Minimum a térképet illett volna bővíteni ennyi idő alatt, nem pedig az online marhaságokat erőltetni, ráadásul olyan dolgokkal amiknek közük nincs a címhez.
13.
13.
dvs00
#12: Nagyjából jól fogalmaztad meg a játék mibenlétét, lehetne némileg több hardcore dramaturgia, de azért így is eléggé hajaz a Szemtől Szemben c. Filmre és sok más egyéb filmtörténeti mérföldkőre. Sajnos viszont méltatlanul leszarják a single-et pedig igazán megérdemelt volna ez is két vagy több stand-alone DLC-t (meg is ígérték) nem pedig hetente telebaszni a játékot ufó geci maszkokkal, meg vacak, törésmodell nélküli autókkal, amikért alsó hangon fél millió dollárokért adnak bazmeg. Ugyan a DLC-t azt vélhetően már baszhatjuk, szerintem nyilvánvaló, hogy készül az új rész mint a gőzgép, ezt a hülye is tudja, csak ne kelljen még öt évet várni rá.
12.
12.
Yanez
Tökéletes sandbox, egy tökéletes görbetükrös világban! Egyszer nagyon nagy móka kitolni a sztorit, s ezt az ötletes küldetések is bizonyítják. Egy biztos: ezt a játékot nem szabad valami szimulátornak vagy komoly műnek tekinteni, és akkor bizony világossá válnak rejtett értékei és egyúttal egyértelművé is a tény, hogy miért ennyire népszerű. Várom a következő részét!
8.
8.
Juha
#7: Azért engem meglepett/megnevettetett egy-két küldetés, pedig még nem is vittem végig, elvoltam a multival (az is vagy röhögésbe, vagy anyukázásba végződik). Ha ehhez akár teljes áron hozzádobnák Vice City-t (mondjuk időutazással a mait meg a 80-ast), én komolyan megvenném, max a fizikán kellene javítani.
7.
7.
#4: +1
De azért ne feledjük el, hogy a GTA-nak akkora sztorija "van" ugye (itt jó nagy kuncogás), amit még Tolsztoj is irigykedve bámulna, ha élne ;)
6.
6.
A tavalyi Prey-ből 1 millió 380 ezer darab kelt, ami még ahhoz se volt elég, hogy az árának a felét visszahozza.


5.
5.
latis666
#4: Pedig nem sok ehhez fogható játék van. De ezek a dolgok szubjektívek.
4.
4.
kastorhun
#2: +1
Meg lehet kövezni de valami elmondhatatlanul nem tud ez a játék érdekelni.
Jobban érdekel az hogy milyen gyorsan szárad a falon a festék.
3.
3.
Matt8888
Véleményem szerint a Rockstar máshogy/másban méri ezeket a kimutatásokat. Más lehet a marketing tervük, mert ha valamit letesznek az asztalra az esetek 95%-ban k* jó, ergo nem hiszem, hogy ezek a negyedéves kimutatások számukra nagy prioritásban volnának.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...