Sony: életciklusa végéhez közelít a PS4

  • Írta: szlav
  • 2018. május 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment fejese szerint a PlayStation 4, mint hardver, már túlesett a piaci csúcspontján. A konzoleladások helyett mostantól a már meglévő játékosok kielégítésére kerül majd a hangsúly.

A legfrissebb tokiói befektetői konferencián a Sony Interactive Entertainment elnöke, John Kodera elárulta, hogy a cég szerint a PlayStation 4 belépett az életciklusa végső fázisába. Nem kell azért megijedni, közel sem olyan rossz a helyzet, mint ahogy az elsőre hangzik - Kodera ezzel csupán arra utal, hogy innentől kezdve folyamatos csökkenés várható a konzol eladásait tekintve.

A hardver eladásait szerencsére a szoftveres bevételek könnyen ellensúlyozzák - ez elsősorban a PlayStation Plus sikerének és az erős exkluzív címeknek köszönhető. Felesleges tehát amiatt aggódni, hogy a Sony a közeljövőben alábbhagyna a konzol támogatásával - épp ellenkezőleg. A gép lassacskán csökkenő eladásai miatt a japán cég a már meglévő játékosok érdekeit helyezi majd fókuszba.

Kodera kijelentette, hogy a cég továbbra is támogatja majd a first-party fejlesztőket és a Sony-exkluzív játékokat. Ez nem csupán új címeket jelenthet, de a már meglévő PlayStation-klasszikusok is megkapják a nekik járó odafigyelést. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a virtuális valóság lassú kibontakozásához képest a PlayStation VR eladásai folyamatosan nőnek.

A cég elnöke egy igen érdekes szóképpel vázolta fel a Sony 2021 márciusáig tartó üzleti terveit. Elmondása szerint eljött az idő, hogy a vállalat egy kicsit visszahúzódjon, hogy aztán ismét hatalmas növekedésnek indulhasson a későbbiekben. Az, hogy pontosan mit terveznek a jövőre nézve, persze nehéz lenne megmondani, de nem kizárt, hogy ezzel a taktikával kívánják felvezetni a Sony következő videojáték-platformját.

107.
107.
Norbiii
#106: Én így gondolom, Te másképp látod. Nem állt szándékomban szándékosan csúsztatni. Szép napot neked! :)
106.
106.
CitromH
#92: Jajj ne viccel már, nem kell csúsztatni. Az 54es hozzászólásodnak az égvilágon semmi értelme nem volt.

De nézzük másképp: Veszel egy új telefont(játékot) és az nem hozza azt a szintet, amit mondjuk a konkurencia(fallout4), akkor igenis nem tetszene. De szerinted bólogassunk, és örüljünk, mert legalább van valami... A fallout4 grafikája jobb volt mint a harmadik részé, de könyörgöm, egy híg fos volt az aktuális felhozatalhoz képest. Ez nyilván PCn volt igazán mellbevágó. A Skyrim motor nem kicsit volt nyugdíjas.

Visszatérve a csúsztatásodhoz, a telefont nem fogod lecserélni, mert nem vagy 15 éves, hogy a telefonodra élvezz, de ha mondjuk nem tudná lekezelni a játékot amivel játszani akarsz, vagy mondjuk a navid pár frissítés múlva kilépkedne, vagy lefagyna, mert már nem bírja már el a programot igenis lecserélnéd.Nekem G4-es telefonom van, és amíg működik soha a büdös életbe nem fogom lecserélni, mert nekem ez a tökéletes telefon. Én videókártyát is akkor cserélek, amikor nem megy az aktuális játék ultrán. Ettől nem lesz senki hardvermániás.
105.
105.
Ooorky
#96: Top ten, mint profi videó...
Majd ezt hasonlítja egy Let's play-hez.

Az igen, bemutattad a youtube videózás legalját, már csak egy leafy videó kellett volna, hogy teljes legyen.
99.
99.
Ra1D3n
#97: Ne tiporj bele a lelkivilágába. Elég egyszerű jellemről van szó az esetében :)
96.
96.
Zoli0507
#95: Règen mikor mèg telòval vettèk fel a vègigjàtszàsokat ès youtube-ra töltöttèk fel vàgott anyagkènt, szàmomra "szerethetőek" voltak. Persze akkor is -főleg- pisti balfasz volt de akkor mèg valamennyire figyeltek arra hogy azèrt magàt a jàtèkot "bemutassàk". Màra egy monikashò az egèsz.

Nem azèrt nèzek stream-ket, youtube-kat mert azt akarom nèzni ahogy a jàtèkot bemutatjàk. Csak ahogyan jàtszik valaki. Joseph-et ismerem. Màrmint tőle is szoktam nèha belenèzegetni.

Hogy èrtsd azt, èn hogy èrtem itt van kèt pèlda, kèt vèglet;
Az első, fogalmazzunk ùgy hogy "pro" videòs jàtèkok tekintetèben (szerintem ez minősègi ès èrtèkeli a jàtèkokat),
Ìgy kell egy videòt pèldàul megvàgni ès bizonyos elemeit bemutatni;

https://m.youtube.com/watch?v=uWADduROj74

50màsodpercnèl kezdődik a vàgott anyag. Ez minősèg. Ez volt az első vidő amit làttam tőle.

A màsik vèglet egy full amatőr, vàgatlan, "szakmailag tudatlan" làny. De nem idegesìtő, nem hülye..stbstb
https://m.youtube.com/watch?v=yKnM4raPcVE&list=PLU5c5YzX2iBZeL7S_R9-5hWXZG2aZbVCm&index=2&t=0s

A kettő között az a közös hogy mindkettő valòban èrtèkeli a jàtèkokat. Mìg az első "szakmailag" mutatja be, jàtszik vègig jàtèkot addig a màsodik spontàn szeret jàtszani a jàtèkot felfedezni, minden èrdekli, mindent èszrevesz, mindennek utànanèzz, ...stbstb. mindkettő jàtszani szeret nem pedig jàtszva pènzt keresni.
95.
95.
#94: Én sose fogom megérteni, hogy képes bárki nézni azt a szar csatornát.. :D De végülis PewDiePie-t, meg az összes wannabe-t is az ovisok nézik, szóval megvan a válasz.

Sajnos a valóban igényes csatornákat nagyítóval kell keresni. Szerencsére vannak, akik ki tudtak mászni, és van már elég nézettségük. Ajánlom pl Joseph Anderson-t. Na ő aztán mindenre kitér. (Ennek hátulütője, hogy spoilerekbe is nagyon hosszan bele tud menni, ami nem szerencsés, ha te még nem játszottál az adott címmel.)
94.
94.
Zoli0507
#54: Èrtelek. Èrtem hogy mit ìrsz bàr egyèni vèlemènyem -kizàròlag- az az hogy teszem azt a jàtèkostàrsadalom nagy hànyada nem tudja èrtèkelni màsok munkàjàt.
A kis "idiòta" csak az egèszet nèzi, rohan a jàtèkban mint egy fèlőrült -abberàlt, hogy "bebizonyìtsa" azt hogy "nem is igaz hogy xy òra a kampàny!!! Èn kivittem yx òra alatt".. pèldàul.

Kevès az olyan jàtèkos akik valòban tudjàk èrtèkelni màsok munkàjàt. Àllìtom hogy ha bàrmelyiket leültetnèk egy jàtèkfejlesztővel aki prezentàlnà neki hogy egy egy jàtèkban egyegy jelenet, helyszìn, akàrmi... amit vagy èszre sem vesz, vagy tökre termèszetesnek vesz az lehet 4-5hònapot emèsztet fel 150ember rèszvètelèvel.

Legjobb pèlda amiről tudom hogy klisès ès ha van itt pàr TheVR fan majd jòl "megaszongya". Itt van MO. legnèzettebb stream csatornàja. Kìvàncsisàgbòl belenèztem hogy mit szòlnak illetve mit szòl hozzà Pisti... Hààt az a "vègigjàtszàs" ha egyàltalàn lehet annak nevezni valami űber trè. Ilyen igènytelen szar-fos-szar-fos-fos-szar idiòta szerencsètlen fos vègigjàtszàst mèg a vilàg nem baszott. Ès ehez tapsolnak ez a "minősèg". Tehàt... tulajdonkèppen teljesen èrthető ha a mai generàciò ennyire igènytelenül, tudatlanul, semmit sem èrtèkelve mond vèlemènyt egy jàtèkròl. Elvègre ezt làtja a "szakmàtòl".
93.
93.
lesik20
Én is bocsánatot kérek, én is elkezdtem a végén személyeskedni életkorral. Nem kellet volna, szánalmas volt. Sajnálo,
92.
92.
Norbiii
#57: Az úgymond barlangos korszakon már régen túl vagyunk a gamer világ esetében is. A fejlődést támogatom, szóval nem mondtam, hogy ne legyenek jobb dolgok.

Van egy 2015-ben vásárolt telefonom, ami nekem megfelel. De lehetne 2018-ban megjelentet is venni ugye? De nekem a célra megfelel a 2015-ös telefon is, de ettől még ez nem lesz barlangi élet.
91.
91.
FiveSalmon69
#87: Akkor tőled is elnézést. Flegma volt a válaszom nem tagadom. De a kielégíteni szónak, mint ahogy lesik mondja, nem csak szexuális vonatkozásai vannak, illetve ugyan azt foglalja magában mint amely szavakkal te helyettesítetted volna.
90.
90.
Raptor X
#81: Belátom volt benne kis trollkodás. :(

89.
89.
FiveSalmon69
#86: Belátom elvesztettem a türelmem, mert nagyon úgy tűnt, hogy Raptor csak trollkodik. Legközelebb megpróbálom máshogy megközelíteni a dolgokat. Sorry.
88.
88.
Raptor X
#85: Teljesen igazad van. De ráérek és szórakoztat a dolog. :D
87.
87.
Raptor X
#81: 5lazacmajdnemhetvennek magyarázza el valaki, hogy:

"Nem rossz oldal ez, csak látszik, hogy hobbiból csinálják, nem profi.
Nem akartam bántani, de ez tényleg magas labda volt."

nem minden róla szól a világon, ne higgyen anyukájának. Amúgy milyen fejlett az
oktatási rendszerünk, hogy tizenkét évesen ilyen választékosak a kisgyermekek. Öröm olvasni e lírai sorokat. Remélem ebben a korban még nem jelent komoly
veszélyt az agyvérzés vagy az infarktus! Ha látjátok idegileg labilis kis barátomat, kérlek adjátok át neki, hogy üdvözlöm. :)
86.
86.
lesik20
#85: Áhhh vaze, megint két viszont-ot használtam egy mondtatban. Bocsesz
85.
85.
lesik20
#83: Visszaolvassa bocsi, igazad van Salmon is rohadt rosszul közelitette meg a dolgot, ha csak annyit irt volna hogy "Bocsi, de kielégiteni mint szó nem csak szexuális vonatkozásai vannak" akkor totál neki lenne igaza, mivel én is sokszor használtam életemben (pl kielégülten ébredtem, kielégitem a vendégeim elvárását stb).

Viszont Salmon elkezdet beszolgotani, viszont neked csak le kellet volna szarnod ezt még ha úgy hiszed neked van igazand, viszont erre te még jobban uszitottad a tüzet a saját beszólogatással.
84.
84.
FiveSalmon69
83.
83.
Raptor X
#81: Persze, lőjük le az öregeket, úgysem jók semmire.
Nálam nagyobb Sanyi fant nemigen találsz, hidd el. (PS4,tv,hifi,telefon), azért
hívom így, mert igy tartja úri kedvem. A Samsung Samu, a kocsim Totya (Auris), stb.
Nem mondtam, hogy vicces. Szeretem, becézem. Ennyi.
Nem én kezdtem kötekedni, ha visszaolvasol.
Szerintem több szövegkörnyezetben tudnám elhelyezni.
Nem rossz oldal ez, csak látszik, hogy hobbiból csinálják, nem profi.
Nem akartam bántani, de ez tényleg magas labda volt.
82.
82.
lesik20
#81: Más jelentése is van.
81.
81.
lesik20
#74: Több vagy mint 45 éves, agyon nyomod a kommenteket XD-vel (meg facepalm-al hihihi-vel) a Sony-t Sanyinak nevezed mert vaze tényleg mennyire vicces. Aztán meg neki állsz kötözködni valakivel mivel szólt neked hogy a kielégiteni-nek más jelentése van

Hallod szerintem összetévesztetted a Gamekapcsot a Vénkapoccsal, my fellow kid
80.
80.
HMoody
#68: A VR siman megy szemuveggel, nem ertem a problemat.
78.
78.
Raptor X
#73: kimoderált üzenet
77.
77.
FiveSalmon69
#74: Eredet [kontextus < latin: contextus (összefüggés) < con- (össze) + texo (sző) < Nem tudom h dolgozol, nem is nagyon érdekel, de szerintem téged még a mai origo sem alkalmazna. Sajnálom a fiaidat.
76.
76.
FiveSalmon69
#74: 1. Kielégít vkit: vki igényének, szükségletének v. vágyának, kívánságának eleget tesz.
73.
73.
FiveSalmon69
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...