A Just Cause 3 motorját használja a Rage 2

Mint tudjátok, a Rage folytatását az Avalanche Studios közreműködésével hegeszti az id Software, és úgy tűnik, nem csak a Mad Max fejlesztése során szerzett tapasztalatok miatt igazolta le a srácokat a Bethesda.

Nem csak szakértelmet, motort is adott a Rage 2-höz az Avalanche Studios. Habár a fejlesztést az id Software-rel közösen végzik a svédek, az nem volt világos, hogy a játék melyik engine-re épül majd. A választ végül az Avalanche fejese, Christofer Sundberg szállította, egy tweetje szerint a játék a Just Cause 3-at is hajtó motorjukat fogja használni, és nem az id Tech aktuális verzióját, mint az elődje. (A tweet még múlt heti, de a mainstream médiába csak most szivárgott be.)

Ez abból a szempontból nem meglepő, hogy az id Tech nem igazán alkalmas a nagyobb nyitott világok meghajtására, ezt maga John Carmack is elismerte annak idején, nem sokkal a Rage megjelenése előtt. A Rage 2 márpedig hatalmas játszóteret kínál majd, ahol a marketingszöveg szerint "bárhová mehetünk, bármit lelőhetünk és bármit felrobbanthatunk" - ebben pedig kétségkívül nagy rutinja van az Avalanche-nak.

Az Avalanche egyébként épp a minap jelentette be, hogy egy harmadik stúdiót is nyit, Stockholm és New York után ezúttal Malmöben. Az új brigád "relatíve kicsi, de rugalmas projekteken dolgozik majd".

10 komment - szólj hozzá!