A Just Cause 3 motorját használja a Rage 2

  • Írta: fojesz
  • 2018. május 23.
  • Hír
Link másolása
Mint tudjátok, a Rage folytatását az Avalanche Studios közreműködésével hegeszti az id Software, és úgy tűnik, nem csak a Mad Max fejlesztése során szerzett tapasztalatok miatt igazolta le a srácokat a Bethesda.

Nem csak szakértelmet, motort is adott a Rage 2-höz az Avalanche Studios. Habár a fejlesztést az id Software-rel közösen végzik a svédek, az nem volt világos, hogy a játék melyik engine-re épül majd. A választ végül az Avalanche fejese, Christofer Sundberg szállította, egy tweetje szerint a játék a Just Cause 3-at is hajtó motorjukat fogja használni, és nem az id Tech aktuális verzióját, mint az elődje. (A tweet még múlt heti, de a mainstream médiába csak most szivárgott be.)

Ez abból a szempontból nem meglepő, hogy az id Tech nem igazán alkalmas a nagyobb nyitott világok meghajtására, ezt maga John Carmack is elismerte annak idején, nem sokkal a Rage megjelenése előtt. A Rage 2 márpedig hatalmas játszóteret kínál majd, ahol a marketingszöveg szerint "bárhová mehetünk, bármit lelőhetünk és bármit felrobbanthatunk" - ebben pedig kétségkívül nagy rutinja van az Avalanche-nak.

Az Avalanche egyébként épp a minap jelentette be, hogy egy harmadik stúdiót is nyit, Stockholm és New York után ezúttal Malmöben. Az új brigád "relatíve kicsi, de rugalmas projekteken dolgozik majd".

10.
10.
Ra1D3n
#5: Igen, ha jól emlékszem az id tech 5 motor volt az ami megatextúra eljárást alkalmazta, és futott a Rage alatt is.
9.
9.
KopyAti
#5: De de! Ezért is szar sandboxhoz!
7.
7.
kastorhun
A JC3 kimaradt.
De a nem mai gépem meglepően jól vitte a Mad Maxet, ami egy nagyon jó játék, csak sajnos monoton.
5.
5.
Aborg
Az elso RAGE engineje nem valami unikum volt? Valami egybefuggo megatexturakat hasznalt a terepre, tudtommal nem a szokasos modon volt megoldva.
4.
4.
lesik20
Megjegyzem hogy ez ugyanaz a motor amit a Mad Max Használ, a Mad Max meg elment egy R9 380 mellet 100 FPS fölött.

A JC3-at egy New Yorki studio csinálta, remélhetőleg eztr nem
3.
3.
iPatrick
Azért csak a motor alapján egy arra épülő játékról leírni egy másikat elég erős :D
"Marika néni és Rozika néni ugyanabban a sütőben sütik a sütijüket, Marika nénié nem finom tehát Rozika nénié is csak rossz lehet"
2.
2.
Anti4730
Szerintem kurva jo a just cause 3, teknikailag meg meg ma is gyönyörű
1.
1.
XuChi
Nah akkor ha olyan vacak lesz mint a JC3, akkor kb 30 perc utàn kuka is az egèsz jàtèk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...