Project Wingman - az Ace Combat nyomán

Árkád repülős játékot fejleszt PC-re egy független csapat, a Project Wingman nem titkoltan az Ace Combat szellemi örököse lesz. Noha a Kickstarter-kampány csak most indult, máris összejött a pénz rá. Már a demót is letölthetitek.

Ha véredben vannak a légi harcok, de a szimulátorok megfekszik a gyomrodat, akkor a Project Wingmanre érdemes lesz figyelned! Abi Rahmani csapata az Ace Combat szellemiségét viszi tovább saját játékában, amely kitalált környezetben játszódik, de valós vadászgépeket vezethetünk benne.

Az arcade stílusú anyagban természetesen a harcé lesz a főszerep, géppuskával és rakétákkal semlegesíthetjük az ellenséget. Minél jobban teljesítesz, a jutalom is annál nagyobb lesz. Az ászok a missziók után nagyobb fizetést kapnak.

A sztori szerint a mi világunkhoz hasonló bolygón egy kataklizma egy eddig elfeledett nyersanyagot hozott a felszínre. A frakciók között megindul a harc az értékes erőforrásért, amely közvetlenül a bolygó magjától ered.

A kampány mellett egy Conquest módot is találunk, amely roguelike- és RPG-elemekkel operál. Nemcsak a saját gépünk fejlesztésével kell foglalkoznunk, hanem egy hadsereget is fel kell állítanunk, mivel az ellenség egyre erősebben támad. A csomag része egy free flight mód is, ahol csak a repüléssel foglalkozhatunk harcok nélkül.

A srácok 26,4 ezer dollárt szerettek volna összekalapozni a Kickstarteren, de egy nap után már 36 ezer dollár jött össze, így a Project Wingman már biztosan napvilágot lát PC-n 2019 májusában. A játék támogatja a VR-szemüvegeket is.

A demó már elérhető mindenki számára. A kipróbálható változat három küldetést, három repülhető gépet és tízféle fegyvert kínál.

4 komment - szólj hozzá!