Kínai tőkeinjekciót kapott a Bungie

  • Írta: zoenn
  • 2018. június 4.
  • Biznisz
Link másolása
A Halo és a Destiny fejlesztője bejelentette, hogy a NetEase nevű kínai játékvállalat 100 millió dollárt fektetett be a stúdióba. A partnerségnek hála Kínában is megjelenhetnek a Bungie játékai, és még több sikeres frencsájz készülhet.

A hatalmas kínai online játékvállalat, a NetEase 100 millió dollárt fektetett be a Bungie-ba. A partnerség megnyithatja az utat Kínába a stúdió játékai előtt.

A tőkeinjekció "felgyorsítja a Bungie elképzeléseit arra nézve, hogy egy globális, több frencsájzot mozgató céggé váljon". A csapat az Activisionnel közösen továbbra is támogatja a Destiny 2-t, de ezenkívül "új világok létrehozását is megkezdi".

A Bungie vezérigazgatója, Pete Parsons a Wall Street Journalnak elárulta, hogy a stúdió a jövőben saját maga adná ki a játékait, de nem zárkózott el attól, hogy más kiadókkal közösen készítsen játékokat. A csapatnak izgalmas tervei vannak a Destiny jövőjére nézve, és a következő hetekben még több információt elárulnak majd.

Noha a Bungie továbbra is független stúdió marad, a befektetéssel kisebbségi részesedést szerez a NetEase. Az Activison Blizzarddal is szoros partnerséget ápol a cég, lévén a kínai régióban ők felelnek a World of Warcraftért, a Hearthstone-ért, a StarCraft 2-ért és az Overwatchért is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...