E3 2018: Bemutatkozott a The Elder Scrolls: Blades

Egy újabb The Elder Scrolls-címet mutatott be a Bethesda a 2018-as E3-konferenciája során. A Blades egy háromdimenziós dungeon crawler lesz, amely elsősorban mobilplatformokon, de később majd konzolokon és PC-n is hódít majd.

Egy új The Elder Scrolls-játékra már idén rátehetjük a mancsunkat - jön a The Elder Scrolls: Blades. A Bethesda új dungeon crawler RPG-je olyan minőségben hozza Tamriel világát a mobilképernyőkre, hogy azt jópár konzolos cím is megirigyelhetné.

A tap-to-move és dual stick irányítással is vezényelhető szerepjáték hozza a megszokott The Elder Scrolls-kazamaták élményét. Saját karaktert kreálhatunk, amelyet a játék során szabadon testreszabhatunk majd, a cím pedig ne tévesszen meg minket - a pengék mellett természetesen a varázslatok is minket szolgálnak.

Három különböző játékmódot mutattak be a színpadon. Az Abyss egy roguelike dungeon crawler játékmód lesz, ahol bevethetjük magunkat a kézzel épített, vagy akár procedurálisan generált dungeonök mélyébe. Az Arena pont az, aminek hangzik - ebben a PvP-módban egymás ellen küzdhetnek majd meg a Blades legnagyobb harcosai. A harmadik játékmód a Town lesz. Itt otthonunkat - amely ezúttal egy egész város - építgethetjük és szépítgethetjük, ezzel pedig eldicsekedhetünk majd a barátaink előtt is.

A The Elder Scrolls: Blades idén ősszel érkezik, a Google Play- és App Store-előregisztráció pedig már most megkezdődött. Nemcsak a mobilosok örülhetnek, ugyanis a Bethesda a lehető legtöbb platformra ki szeretné dobni majd a játékot, így PC-n és konzolokon is beköszön majd a Blades, s a hírek szerint még VR-támogatást is kap. Külön pluszpont pedig, hogy cross-platform címről lesz szó, így mindenki összecsaphat majd az arénában.

3 komment - szólj hozzá!