E3 2018: Fallout 76 - tedd megint naggyá Amerikát!

A Bethesda konferenciáján kiemelt figyelmet kapott a Fallout 76, így nemcsak főbb részleteket tudhattunk meg a játékmenetről, de bemutatkozott a játék gyűjtői kiadása, valamint pontos megjelenési dátumot is kaptunk.

Kezdjük a legfontosabb információval: a Fallout 76 november 14-én jelenik meg és egy multiplayer-orientált játék lesz. A hangsúly ugyan az online-on van, de aggódni nem kell, továbbra is lehetőségünk lesz egyedül felfedezni a posztapokaliptikus világot, igaz, a játék koncepciója, miszerint építsük újjá az Egyesült Államokat, csakis társakkal együtt lesz majd lehetséges.

A játék helyszíne Nyugat-Virgina, a történet pedig a többi Fallout-epizód előtt játszódik majd, egy, a Fallout 4-nél négyszer nagyobb területen. A Vault 76 túlélői a Reclamation Day után másznak majd elő az óvóhelyről, azzal a céllal, hogy újjáépítsék Amerikát. Ez azt is jelenti, hogy a Fallout 4 építgetős mechanikája visszatér, csak ezúttal nagyobb szabadságot kapunk, így például cipelhetőek lesznek bázisaink. Ami a multiplayer-orientáltságot illeti, egyrészt kapunk dedikált szervereket, illetve alapvetően a koncepció része, hogy másokkal közösen, kooperálva fedezzük fel a hat különböző régióra, ennek megfelelően teljesen eltérő veszélyeket rejtő vidéket. Viszont ez nem lesz ránk erőszakolva, a játékosok akár egymás orra alá is borsot törhetnek, illetve lesznek küldetések is, ami mentén a történet majd előrehalad.

Érdekes adalék, hogy a térképen találunk majd atomrakétasilókat is, amelyekhez ha megszerezzük az indítókulcsot, ki is lőhetjük őket, ezzel teljesen átalakítva az erőviszonyokat.

Végezetül pedig bemutatkozott a gyűjtői kiadás is, aminek többek között egy viselhető T-51b Fallout-sisak is a része. A Power Armor Edition emellett tartalmazni fogja a játék térképét, 24 Fallout-figurát, illetve számos in-game bónuszt. Továbbá biztos hozzáférést garantál a játék premier előtt induló bétatesztjéhez, amiről egyelőre semmi sem derült még ki.

9 komment - szólj hozzá!