E3 2018: 17 milliónál jár a The Last of Us

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 15.
  • Biznisz
Link másolása
Idén ünnepli ötödik születésnapját Joel és Ellie kalandja, a The Last of Us, amiből a Naughty Dog tájékoztatása szerint eddig több mint 17 millió darabot adtak el. Ezek után csodálkozunk, hogy készül a folytatás?

Az áprilisi adatok szerint mérve már több mint 17 millió eladott példánynál jár a The Last of Us első része. Mindezt a játékot fejlesztő Naughty Dog jelentette be a Twitteren.

Joel és Ellie szívszorító története 2013. június 14-én jelent meg, még PlayStation 3-on. Akkor az első 13 hónapjában több mint 7 millió darabot sikerült értékesíteni a játékból, ami később a PlayStation 4 megjelenésével kapott egy felújított kiadást, amiből egy hónap leforgása alatt újabb egymilliót adtak el. A most megerősített 17 milliós siker is a két platform eladásaiból jött össze, de ez persze semmit sem von le az értékéből.

A The Last of Us: Part II  kizárólag PlayStation 4-re jelenik meg. 

63.
63.
kamgecam
Valaha készült legjobb játéka között tartja számon a szakma és a játékostársadalom nagyja. Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Haters gonna hate...
62.
62.
KRAT0S
#61: "Jaaaj Hagyjad mán magadot"
61.
61.
friiboy
Nálam 20 percet bírt, de szerintem a konzol miatt is. Nem adta át a játék lényegét.
Most yt-n nézem a végigjátszást üres időmben, de nekem maximálisan elég.
59.
59.
Sandic1994
#53: Inkább úgy mondanám, hogy nem annyira ismerem ezeket az oldalakat, de mivel mindenféle játékról posztolnak, azt gondoltam nem feketítenek. Ha igaz, amit az általam belinkelt videóban elmond a faszi (már pedig a gameplay videó alapján igaz), akkor tényleg kegyetlen jó játék lesz, és megint magasra teszi a lécet a ND.
58.
58.
FreeKatana
Megérdemli.
Annak idején, már a játék legelső trailerénél leszűrtem, hogy ez nálam nagyot fog szólni. és abban a pillanatban beleszerettem, ahogy megláttam. Azon kívül egyetlen korai gameplayt néztem a játékból megjelenésig, semmi többet. Nem kellett győzködni tovább, és nem akartam ellőni semmi érdekeset. Tudtam, hogy jónak ígérkezik, ennek ellenére nem gondoltam volna, hogy lesz még egy olyan "meghatározó" játék az életemben, mint a Resi trilógia, vagy a Chrono Cross volt a maga idejében. Tudtam, hogy jó lesz, de mégis minden képzeletemet felülmúlta. Bár a TLOU nem talál fel semmi újat, ahogy az említett címek sem. Talán éppen ezért nem értik sokan, hogy mi is olyan nagy szám benne. Nem mindig attól jó valami, mert újít. Ez a játék azért jó, mert hat az emberre, van szíve és olyan hangulatot teremt, amit játékos ritkán tapasztal. Ezért szükség van rá, hogy az illető azonosulni tudjon a világgal, a szereplőkkel. Legyen meg hozzá egy bizonyos érzelmi intelligenciája. Szeresse, de legalább ne utálja a zombis-fertőzöttes témát. Számomra minden porcikájában telitalálat volt, mintha konkrétan nekem készült volna.
Az érzelmi hullámvasút történet, klasszikus értelemben vett átvezetők, szerethető karakterek, nagyszerű helyszínek és az egészet átható zene. Amit, ha véletlenül meghallok még ma is könnybe lábad tőle a szemem. El is kapcsoltam a konferencia streamről, amikor Gustavo felvezeti a 2. rész zenéjével a gameplay bemutatót (amit természetesen úgyse néztem volna meg).
Jelenleg a TLOU első része jelenti számomra azt, amit évekig a CC és RE: ennél többet, ennél jobbat ebben az életben már nem tudnak mutatni számomra. Még a második résszel sem, különösen azzal nem, amitől már akkor féltem, mikor még tagadták, hogy készül. Az első rész ahhoz túl magasra tette a lécet, amiben az apa-lány felállás nagyban közrejátszott. Anélkül kicsit olyan lesz így a második rész, mint Mass Effect a Reaper fenyegetés nélkül. Én örülnék legjobban, ha nem lenne igazam.
56.
56.
Flash Gaming
Én mint PC-s mondom, hogy nagyon jó játék, sajnálom is kicsit, hogy nem jönnek ezek a címek pc-re, de így sem csodálom, hogy ennyit eladtak. Ha lenne Pc-re már biztos 20 millánál járnának.
55.
55.
Duken
Tökmindegy hogy valakinek tetszik, valakinek nem, ezek szubjektív dolgok, ami objektív az az hogy a TLoU egy megkerülhetetlen alkotás lett és mestermű.
53.
53.
Ooorky
#48: IGN független? Nagyon fiatal lehetsz... Legpénzéhesebb oldal, legnagyobb szemét is 9/10 ha a megrendelő eleget fizet. Talán csak a kotaku rosszabb náluk.
51.
51.
Ooorky
#50: Pedig valszeg azzal se tud játszani :D
50.
50.
KRAT0S
Valamelyik értelmes modi bassza már ki ezt az unravel gyereket a picsába!! Qrva idegesítő!

Ez mást nem tud csak kötekedni,azt full hülye mindenhez .
Amivel ő nem tud játszani az szar...ami még meg se jelent az is szar...
De ha only-boxra mutatnak egy cgi videót attól elélvez...
48.
48.
Sandic1994
Pont most láttam egy tudósítást az IGN-től a játék 2. részéréről. Aki szerint ez a széria semmirekellő, azzal nagy bajok vannak. Másolom a videót, érdemes megnézni, úgy gondolom, az IGN független, nem PS fanboyokból áll...

https://www.youtube.com/watch?v=FpRt-aN0GVg
38.
38.
Zoli0507
#36: Rendben, a Death Stranding-et kihùzom a hozzàszòlàsombòl mert LEHET hogy soha nem fog megjelenni, ha meg is jelenne LEHET hogy nem nagy tàbort fog megszòlìtani (de LEHET hogy pont ebben a tàborban lesz olyan aki emiatt fog ps4-et venni). De az is LEHET hogy 100, 90, 80, 70 szàzalèkokat fog kapni.

A lènyeg szerkesztèsgomb hiànyàban kèpzeld azt hogy nincs a listàn remèlem ìgy nyugodtan alszol.
37.
37.
PaprikaJancsi
#36: *megjelenni
*meg
(Csodás autocorrect)
36.
36.
PaprikaJancsi
#34: Basszus, NYISD Már ki a szemed!!! Ki kritizált bármit is? Lehet, hogy 100, 90, 80, 70.. Stb százalékos játék lesz. Nem tudni. De Kojimat ismerve 1 soha nem fog megjelenő 2 ha még is jelenik nem nagy tábort fog megszolitani.
35.
35.
kexiaxel
Nagyon nagy élmény volt ez a játék.
Part 2 viszont sztem erre is rá fog tenni.
Úgy ahogy a God of War is megcsinálta.
34.
34.
Zoli0507
#30: Pontosan, egy olyan jàtèkot hùzol màr most le ami mèg meg sem jelent. Èn meg nem fogok egy olyan jàtèkot "vèdeni" vagy kiàllni mellette amivel mèg nem jàtszottam, ès előitèleteim sincsenek csak mert Kojima. Szòval nincs is miről vitàzni

(A vitàt meg te akarod generàlni. Csak hàt elèg èrdekes lenne olyanròl vitàzni ami mèg nincs a boltokban. Hogy vannak előìtèleteid ez meg csak ràd tartozik.)
30.
30.
PaprikaJancsi
#26: Nem csatlakozom be egy újabb vitába, nem kell mindenben a támadást nézni. A Death Strandingről beszéltem.
26.
26.
Zoli0507
#25: Te aztàn leszűrted a mondandòm lènyegèt
25.
25.
PaprikaJancsi
#21: Kojimat ismerve, szerintem senki nem fog a Death Stranding miatt ps-t venni
23.
23.
DeKor
Gyerekek, nehogy megpróbáljatok bárkit is meggyőzni, hogy a The Last of Us egy zseniális játék volt. Tegyétek fel a kérdést magatoknak, hogy vajon tényleg le akartok állni vitatkozni valakivel, aki erre nem jött rá magától?
22.
22.
Zoli0507
#21: Tudom, Spiderman kimaradt. De kimaradhatna mèg vagy 10-is, a lènyegen nem vàltoztatna
17.
17.
MKRhun
1x tolos aztan pattintos, ennyi
12.
12.
Ooorky
#11: Jó az sok mindenre. Pl. lehet PC-s játékokat játszani rajta medium-ra butítva.
Meg izé. Asszem ennyi.
3.
3.
guba800
A mai napig nincs jobb játék nálla!
1.
1.
Slik
amikor azt hittem az unchartedet nem lehet uberelni megjelent ez a jatek...
minden elismerest megerdemelnek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...