E3 2018: Az új Xbox a magasabb framerate-re hajt

A Microsoft az E3-as konferenciáján megerősítette, már dolgoznak a következő generációs Xboxon. Egy későbbi videóinterjúban Phil Spencer aztán elárulta, mi is a fő cél az új konzolnál.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#40
#39: "Az X erősebb mint a pro, de annyival drágább is. "
Az X ~50%-kal erősebb a Pro-nál, és csak 25%-kal drágább (megjelenési áron).
És ez csak a számítási teljesítmény, olyan hozzáadott plusz értékről mint a több és gyorsabb memória még nem is beszéltünk.
De ha megnézed a jelenlegi árakat, akkor ott jelenleg csak ~10.000Ft a különbség.
#39
#35: Nézd úgy ( bár ez a hasonlat azért sántít ) hogy a Ferrari a saját pénzén csinál egy autópályát Rómáig, hogy a vásárlói mehessenek rajta....

Amúgy én meg ezt a logikát nem értem. Egy konzol megvétele inkább egy szolgáltatás "rendszerhez" való csatlakozás ma már. Aztán hogy ki mit ad hozzá a sajátjához , az céges döntés kérdése. Az MS pl. csinált BC-t, a Sony meg többet költ tartalomra. A Netflix is azért költ egy csomó pénzt saját gyártásű filmekre , hogy az embereknek valami olyat nyújtson, amit mondjuk más nem. És nem fogja engedni a HBO-ra mondjuk... Másban az exkluzív tartalmon / szolgáltatáson olyan nagyon nem lehet versenyezni. Az hogy milyen a hardver, egy konzolnál ma már szinte mellékes. Szerintem a sima ps4 és a sima one között is minimális különbségek vannak. Az X erősebb mint a pro, de annyival drágább is. Ezekkel annyira nem lehet "kitűnni". Azért kevés az az elvakult "sebességmániás" aki cserélgeti folyamatosan a konzolját hogy épp melyik gyártó konzolja jobb. ( Valaki vett egy one-t, kidobta egy pro-ért, aztán ment X-re , és ha jönne egy jobb ps akkor meg oda...) Ha megnézed az Androidos telefonokat például - persze ott is vannak apró különbségek a hardverben, árban - de ott például a "saját" szolgáltatások nem nagyon jöttek be, ezért szinte meg sem tudják magukat különböztetni a gyártók. Ma veszel egy Samsungot, holnap egy Huawei-t, és ugyanott vagy. A vásárlót "megkötni" olyanokkal lehet, ami csak nálad van, másnál nem. Persze, biztos van millió ember akiket ez nem érdekel és azért döntenek mondjuk a box mellett mert szerintük jobb a kontroller. Természetes, van sok ilyen is. Az extra tartalom egy lehetőség.
#37
#36: De, értem, hogy miért van. Csak nem tetszik.
#35
#34: Ja, nem belegondoltam. Inkább: Ferrarival csak Rómába mehetnél, Berlinbe nem. Így jobb :)
#34
#30: Értem én, meg minden, de a te példád az pont a hardver: a kocsi motorja a konzol procijának felel meg. Ha kocsi-viszonylatban maradunk, akkor mondjuk a Ferrariba nem rakhatnál Porscheba való benzint.
#33
#28: Tudod, 1-2 hardverre optimalizálni sokkal könnyebb. A mindennél is többet ki tudnak hozni fejlesztők a platformból, szebb lehet, stabilabb, szinte bugmentes, stb. Egy exluzivitás egyben lehetőség a magasabb színvonal elérésére. Rengeteg pénzt költ erre a Sony, és hidd el, kockázat is van abban, hogy egy zártabb piacra készítik a játékot, ami megköveteli mindenképp, hogy minőségi és átlagon felüli legyen a játék, különben pápá... Emögött a rosszszándékot látni szerintem szörnyen infantilis dolog, én személy szerint minőségi garanciának fogom fel és élem meg. Egyébként tényleg olyan rettenetes dolog venni egy konzolt, ami annyiba kerül mint 5-6 db AAA-s játék ára? Ha ebbe belegondolsz, rájössz, hogy mennyire jelentéktelen porszem az iparban maga a konzol...
#32
#31: Mondjuk ebben igazad van. Nekem, WiiU-s tulajként elég gyengének tűnt ez az új Smash, kB. ugyanaz pár plusz karakterrel és feature-rel.
#31
#24: Ott volt a Smash meg bejelentették az új Pokémont. Nekik nem is kell több
#29
#21: Megint egy teljesen új és egyedi ötlettel àlltàl elő...
#28
#9: Veled értek egyet exkluzív-témában. Az, hogy egy konzolgyártó milyen címeket sajátít ki magának, hogy más konzolokon ne jelenhessen meg, engem maximum egy bosszankodás erejéig foglalkoztat. Tudom, elméletben egy adott célplatformra kizárólagosan fejlesztett játék sokkal szebb, jobb, színesebb, szagosabb, de gyakorlatilag meg csak annyi, hogy letiltják a játékot más platformokról, hátha akkor azok is az ő terméküket lesznek kénytelenek megvenni, akik amúgy mást választottak volna. Ezt én egy legalábbis egy etikailag megkérdőjelezhető üzleti húzásnak tartom, nem pedig pozitívumnak.
Nekem ez a platform-exluzívitás kb ilyennek tűnik:
Farmert csak Whirpool mosógéppel moshatsz, de ha lenvászon inget is akarsz mosni, ahhoz venned kell egy Zanussi mosógépet - is.
A Deadpoolt nézheted Sony tévén, de a Star Warshoz Philips tévét kell venned, bocsi.
Csináljanak jobb, erősebb, tartósabb, és/vagy olcsóbb konzolt, mint a konkurencia és akkor nem kell egy rakás pénzért lebannolni játékokat más platformokról, ami igazából a fogyasztókkal való kicseszés. Mivel azonban a fogyasztók ujjonganak, amikor épp nem pont velük csesznek ki, így erre nincsenek rákényszerülve.
Az én játékélményemhez tök semmilyen pluszt nem ad az a tudat, hogy egy csomó, más gyártmányú konzollal rendelkező ember azzal az adott játékkal esetleg soha életében nem játszhat.
#27
#7: Nálam is ah dönt a következő generációban hogy lesz e ultrawide monitor támogatás ha az egyik konzolnál megcsinálják azt veszem
#26
Nem kell itt jósolgatni sem a hardverek, sem a játékok jövőiről, a világ jóval tágabb annál mint ami sokaknál a négy fal közül látszik. Mindennek megvan a maga piaca, a maga tábora, kinek nagyobb, kinek kisebb de megélnek belőle. Ami az egyiknek szar, az a másiknak pont a kedvence, meg fordítva. Még az a szerencse hogy nem mindenki egyforma, még akkor sem, ha a világ embereinek fele már elfajzottan klónnak tűnik.
#25
Zoli!
Egyetèrtek veled!
Lexer... 19#
Igaz, dràgàbbak lennènek, de nem annyival mint ìrtad.
#24
#21: A Nintendo mondjuk a kezdeti lendületét szerintem el fogja veszteni, mert jelenleg a Nintendo Direct egy kalap szarral ért fel, és nem sok új vásárlót fognak becsalogatni.
#23
Kimoderált üzenet
#22
Gondolom Phil Spencer a hardverrel foglalkozik, szóval játékokat számon kérni rajta, vagy az interjún fölösleges.
Amúgy egyetértek Galdech kollégával, a framerate hajsza parasztvakitásnak jó, kb. 60 fps fölött már nincs sok értelme azon vergődni, hogy melyik játék-konzol tud többet.

Viszont a töltési és mentési idő felgyorsitásával egyetértek. Az, hogy mennyi idő alatt indul el a konzol annyira nem érdekes. Inkább a fejlesztőket segitenék azzal, hogy a játékok közben változások mentését/betöltését gyorsitják fel.
#21
XBOX EXKLUZÍV JÁTÉKOK kellenek ms legalább feleannyi mint ami sonynál vagy nintendonál van, nem még egy konzol!