E3 2018: Cyberpunk 2077 - cél a jelenlegi generáció

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 16.
  • Hír
Link másolása
A Cyberpunk 2077 küldetéseiért felelős Patrick Mills a Game Informernek megerősítette, hogy a szóbeszédekkel ellentétben a játék nem a következő, hanem a jelenlegi generációt célozza meg.

Az idei E3 egyik legforróbb témája egyértelműen a Cyberpunk 2077, a CD Projekt RED régóta készülő akció-szerepjátéka volt. Az egyelőre csak zárt ajtók mögött mutogatott alkotásról a napokban rengeteg részlet kiderült, az viszont sokáig kérdéses volt, vajon a játék nyújtotta látványvilág miatt már csak a következő generációs gépeken játszhatunk-e majd vele.

A válasz nem, Patrick Mills, a küldetésekért felelős vezető ugyanis a Game Informernek elárulta, hogy a lengyel stúdió célja, hogy PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelenjen meg a Cyberpunk 2077.

Miért is váltott perspektívát a Cyberpunk 2077?

A The Witcher-sorozat után drasztikus lépésre szánta el magát a CD Projekt RED, ugyanis a Cyberpunk 2077 belső nézetes akció-szerepjáték lesz. Mills az Eurogamernek adott interjúban azzal indokolta a koncepcióváltást, hogy amíg a The Witcherben Geralt személyében egy kész, kidolgozott karaktert kaptunk, addig a Cyberpunkban egy V nevű zsoldost alakítunk, akit teljesen a saját képünkre alakíthatunk, legyen szó külsőről vagy háttértörténetről. A perspektívaváltás pedig garantálja, hogy jobban tudjuk azonosulni választott hősünkkel.

Másrészt pedig azért hozták meg ezt a döntést, mert így sokkal közelebb tudják hozni a játék hangulatát, azt ahogy Night City utcáit járhatjuk, miközben a perspektíva megváltoztatásával olyan dolgokat is elkészíthetnek és átadhatnak a játékosnak, amire a külső nézet nem alkalmas.

Biszexuális és homoszexuális kapcsolataink is lehetnek

Mills a Game Informernek a játékbeli kapcsolatok fontosságáról és azok kivitelezéséről is mesélt. A beszélgetésből kiderült, hogy a The Witcher-sorozatra jellemző szexualitás, a meztelenség őszinte ábrázolása a Cyberpunk 2077-ben is szerepet kap, de amíg Geralt irányultsága a regényekben már előre meghatározott volt, addig a csapat új játékában ezen a téren sem lesz megkötve a kezünk.

A CD Projekt RED teljesen a játékosra bízza, kivel milyen kapcsolatot szeretnénk kialakítani, így szabadon eldönthetjük, hogy barátságokat vagy szerelmi viszonyokat kezdeményezünk. Abban sem lesz megkötve a kezünk, hogy ezek a szerelmi viszonyok milyen irányultságúak lesznek, vagyis szabadon kezdeményezhetünk homoszexuális vagy biszexuális romantikus kapcsolatokat.

42.
42.
Ooorky
#41: Nyáron mindig megdrágulnak a valuták, mert mindenki arra váltja a forintját... Ráadásul horvátoknál nem is euró van...
41.
41.
Juha
#39: +#40
Nem szemellenzővel nézem a dolgokat. Nem értek egyet a kormány politikájával (elég ha most mennél horvátba nyaralni, és váltanál euro-t - ennyit a nagy gazdasági sikerekről), de egy ellenzéki párttal sem. Nem vagyok sem migránspárti, de elvakult gyűlölködő sem. Ti ketten a két szélsőséges nézőpontot képviselitek a két kommenttel, ebbe taszított bele titeket a propaganda.
Vannak problémák ott, ahonnan jönnek, és vannak itt is (Európában), ahová jönnének. Olyan megoldás még nincs, hogy mindenkinek jó legyen, csak kevésbé rosszak. De amíg azzal vagyunk elfoglalva, hogy egymást szidjuk, addig ránk dől a f*stenger.
39.
39.
bitbandita
#37: "Mi itt Mo-n már tudjuk, hogy ez nem így van, csapatosan kiabálnak "segíllyér", és eszükbe nem jutna alkalmazkodni."
Hogy mit tudunk mi? A pofám leszakad, komolyan. Akkor mit tudnak az olaszok, a németek, görögök, ahol nem egyszer végigszaladt az országukon egy adag mint nálunk, hanem oda mennek, százezer- meg millószám. Egy deka migránst nem látni, de mi már itt tudjuk azt, amit a németek a milliónyi migráns után sem jöttek rá. Esetleg a cigányainkra gondoltál? Szerinted Európában csak nekünk vannak cigányaink? Ember, nekünk CSAK cigányaink vannak (mármint problémás kisebbség, mert ugye vannak tótok, svábok, románok, ukránok, stb). A németnek ott van még egy-két milla török, a franciáknak marokkói, niger, szudáni, arab, stb (gyarmatok, tetszik tudni)... de mi vagyunk, akik már tudjuk. Beszarok, komolyan. Ezt a tetű, geci, sorosozós, migránsozós gyűlöletpropagandát három generáció alatt sem fogja kiheverni ez az ország. Mi tudjuk? Mit tudunk mi? Gyűlölködni, azt rohadtul. Meg szart kavarni, rombolni, nem együttműködni, felrúgni, kitúrni, taposni, nyalni. Gátlástalanul. Ezermilliárdok "vesztették el közpénz jellegüket" az elmúlt pár évben, egy gázszerelő négy év alatt csinál több pénzt, mint a Csányi egész életében és gazdagodik nagyobb tempóban mint a Zuckerberg, de elég egy 90 éves tőzsdespekulánsról kitalált összeesküvés elmélet (amit egy ZS kategóriás filmben sem lehetne komolyan venni) és tízezer forintos Erzsi utalvány a nyugdíjasoknak, és már nem is látják az emberek, hogy kilopták alóluk az országot. Még a bíróságok tartják magukat, de nem sokáig. 5-10év és ott leszünk, mint most Ukrajna. Vagy Bulgária. De nem baj, a lényeg, hogy mi tudjuk, hogy akiket utálni kell azok ott, akik a "segíjér" állnak sorba.
38.
38.
csongor1996
#23: Árvaházban felnőni sem épp normális dolog. Egy szerető család (apa-apa) még mindig jobb, szerintem.
35.
35.
Juha
#23: Az észrevételeddel egy baj van: azok, akikhez ez eljut, ott már egyébként is kevés utód születik (szinglik, karrieristák stb.), az afrikai meg csodálkozik, hogy miért nincs több gyereked? Ott elfogadott egy-két országban, hogy a lányok a szülők által választott pártól szülnek két gyereket, hogy a nagyinak legyen tennivalója, aztán megy anyu is meg apu is igazi társat keresni, ahonnan megint beesik néhány lurkó. És nem a segély miatt, hanem ezt szokták meg. Európa kihal a migránsok nélkül, ez szinte biztos, akárki akármit mond, pl. a Csok is csak felverte az ingatlanárakat, én pl. 1 gyerekkel (tervezzük a 2.-at) előnytelen helyzetbe kerültem a nagy családtámogatás miatt.
Nem vagyok migrációpárti, csak próbálok józanul gondolkozni, csak gondoljunk bele, hogy a mai tiniknek kellene "eltartani" a jövő nyugdíjasait...
33.
33.
csongor1996
#16: Ezeket a sorozatokat nem nézem, nálam eddig még nem érte el azt a pontot hogy túl sok lenne. Játékokban meg főleg, nem is tudok olyat mondani ahol nagyon voltak melegek. (nyilván a sokszereplős játékokban előfordul 1-2, de hát istenem)
32.
32.
Sandic1994
Én azt mondom, addig örüljetek, amíg "csak" a homoszexualitás kerül be a játékokba, mert ha így folytatjuk, a következő lépcsőfok a transzszexualitás lesz. Egyébként tényleg jó lenne, ha a homoszexualitás opcióként kerülne be a játékokba, és nem ránk erőltetnék. Bízom benne, hogy a TLoU2-ben is max csak egy kis szeletét fogja alkotni a történetnek.
31.
31.
zozo76hun
17.
17.
azureknight0715
Teljesen egyetèrtek, tènyleg elèg zavaró hogy mindig az orrod alá nyomják föleg sorozatoknál. Ezzel pedig nem elfogadobbá fogják tenni őket hanem mèg jobban ki jön az ellenszenv felèjük. Semmi gond nem lenne ha kb lelennènek szarva ès nem mutogatnák őket. Nálam amúgy a balck sailban szakadt el a cèrna hogy a főszereplő meleg lett.
16.
16.
godach
#15: Szerintem, nem kifejezetten emiatt a játék miatt akadnak ki az emberek. Bevallom, nekem sem tetszik. Egyébként, nincs bajom a nemi hovatartozás miatt, de mára már nem csak ott tartunk, hogy fogadjuk el ezeket az embereket, hanem lassan példaképp állítják be őket, olykor erőszakosan.
Most lessük a DC sorozatokat. Arrow, Flash, Legends, Supergirl. Én elég toleránsnak tartom magam, és valóban jól néz ki két nő egymáson, de amikor már a negyedik aktuális sorozatban is ezt látod, a két TWD sorozatról nem is beszélve, tényleg felhúzza magát az ember.
Empátia...legyünk empatikusak, de ez már nem az elfogadásról, hanem az erőltetett divatmajomságról szól. (szerintem)
13.
13.
jarvitom13
Milyen tükrökről beszéltek gyerekek? Láttatok már átvezetőket játékokban? Valószínűleg tele lesz vele és ott láthatod a fullos karaktert. Mellesleg lehet jobb döntés ez, mivel ez nem a Witcher féle kardozós-varázslós játék lesz hanem főleg lőni fogsz, namármost ez sokkal értelmesebb FPS nézetből, mint TPSben.
8.
8.
frankdelgado
Màr régóta vàrok erre. Egy kétméteres afroamerikai karakterem lesz, 30 centis pajszerral és minden férfi karaktert durvàn s@@@be fogok durrantani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...