The Awesome Adventures of Captain Spirit infók

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 17.
  • Hír
Link másolása
Három évvel az idővisszatekerős Life is Strange után a francia Dontnod Entertainment újabb alkotással készül a franchise rajongói számára; június 26-tól mindenki ingyenesen játszhatja a The Awesome Adventures of Captain Spiritet.

A The Verge-nek adott interjújában a The Awesome Adventures of Captain Spirit egyik kreatív direktora, Raoul Barbet elmesélt pár igazán fontos részletet a játékról. Többek közt kiderült, hogy az új alkotás 3 évvel a Life is Strange első része után játszódik, szintén egy Oregon állambeli, kitalált városkában, Beaver Creekben.

Az egész játék alapja egy közönséges szombat reggel, mely a 10 éves kisfiút, Christ követhetjük nyomon, aki képzeletének köszönhetően többféle szupererővel is rendelkezik. Barbet elmondta, hogy amikor a Life is Strange 2-n dolgoztak, úgy érezték, hogy Chris karaktere megérdemelne egy önálló epizódot.

„Tízéves fiúként olyan rendkívüli képzelőerőd van, mint ami mindannyiunknak volt fiúként, mármint magányos fiúként. A játékkal azt szerettük volna bemutatni, hogy milyen rendkívül érdekes az, amikor képes vagy rá, hogy a kihívásokkal teli valóságból elmenekülj a képzeletednek köszönhetően.”

Ahogy azt azonban a Dontnodtól várhattuk, a háttérben e ellett egy sokkalta erőteljesebb és komolyabb történet bujkál végig; Chris anyukája ugyanis feltűnően hiányzik a képből, apukája pedig jelentős alkoholproblémákkal küszködik. „Ez az, amiről igaziból beszélni akartunk, hogy mit is csinál egy gyerek akkor, amikor magára van hagyva. Szerintem igazán érdekes arra emlékezni, hogy amikor olyan idős fiú voltál, mint ő, vagyis meglehetősen fiatal, lassan elkezdted megérteni a felnőtt világ dolgait.”

Ugyan a Life is Strange első részének központi eleme volt a természetfeletti erő (konkrétan Max időmanipulációja), Barbet elmondása szerint a Dontnod célja, hogy a történeteknek minél inkább valóságos alapot teremtsenek. „Előre tudtuk, hogy meg akartunk maradni az új játékkal a korábbi univerzumban, még akkor is, ha mások a karakterek. Szóval eléggé érdekes volt számunkra is, hogy oké az azonos univerzum, de hogyan fogjuk megcsinálni, hogy minden kapcsolódjon mindennel?”

A korábbi gameplay felvételeken egyébként már kiderült, hogy több apróbb kapcsolatra is számíthatunk a Life is Strange és a The Awesome Adventures of Captain Spirit közt, még ha csak egy rövid levélkéről is van szó a Blackwell Akadémiából. Barbet szerint az új projekt legnagyobb kihívása az, „hogy hogyan kapcsoljuk össze realisztikus úton a történeteket” úgy, hogy hihető maradjon.

Azt, hogy mennyire sikerült a francia csapatnak hihetően összekapcsolnia a történeteket, alig két hét múlva mindenki kiderítheti az ingyenes The Awesome Adventures of Captain Spiritből, melyet június 26-ától érhetünk el PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

6.
6.
Scat
Csak úgy megemlítem, hogy 18 euróért mindkét LiS megvásárolható a steamen még 27 órán keresztül.
5.
5.
hadzsime
#4: Mondjuk az elég furcsa húzás lenne, mert nem mindenki döntött úgy, hogy hagyja a várost pusztulni.
4.
4.
Effecta
Szerintem simán ott a kapocs, hogy a viharban halt meg az anyja.
3.
3.
Scat
#2: Azon becsokiznék, mert "az új alkotás 3 évvel a Life is Strange első része után játszódik". Ráadásul tíz éves a kölök.

Max-nek megvannak a maga hibái, de ez igen nagy csavar lenne. Hacsak nem írnak valami hajmeresztő időutazós indokot, bár kétlem.
2.
2.
RangerFox
Én valamiért arra gondolok, hogy a játék végén feltűnik Max az anyja szerepében. De másként nem tudom hogy kapcsolnák össze a LiSsel
1.
1.
Scat
Igazából kételyeim vannak arról, hogy egyáltalán érdemes-e összekapcsolniuk. Minek? De őszintén?

Az egyetlen dolog, ami már most tetszik, hogy hétköznapi problémákra akarnak koncentrálni. A LiS-ben is hiába volt időtekergetés, az csak egy eszköz volt, amivel jobban mélyíthették a történetet, a mondanivalót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...