A Sony a pénz miatt nem engedi a cross-playt

Az idei E3-on a Fortnite Nintendo Switch-megjelenése után ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek azért kritizálják a Sonyt, amiért ők nem engedik meg a játékosaiknak, hogy a többi konzoltulajdonossal játszhassanak együtt. Íme, az ok!
  • Írta: Shifty

Kommentek

#142
Szerintem, ennek cikknek fel kellett volna kerülni az oldalra kicsit konkrétabb mint ez.

https://www.gamestar.hu/uzlet/microsoft-nintendo-cross-play-minecraft-fortnite-249656.html
#141
#139: Nincs is jobb módja annak, hogy kifejezd valami mennyire nem "ízgat", mint néhány passzív-agresszív megjegyzés... :)

#140: Belátom, teljesen igazad van. Ha te képviseled az átlagot, akkor valóban nagyon rossz helyen keresem a szellemileg stimuláló párbeszédet. :(
#140
#138: Van baj látom... :D Ne haragudj drága nem gondoltam hogy a kihívás miatt kommentelsz egy játékos oldalra! Én máshol szoktam kihívásokat keresni ide kedvtelésből járok de hát gondolom mindenki a szintjének megfelelő helyen keresi a kihívásokat. Valaki a Gk komment szekciojában...Jár a keksz.
#139
#138: Tőlem számolgathatod a “kételkedőkkel” együtt ha nincs jobb dolgod , engem nem zavar. A verdikt se nagyon ízgat. Megtisztelő ez az érdeklődés a “munkásságom” iránt. Bevallom engem nem érdekel különösebben a Tiéd.
#138
#123: Ez mind szép és jó, csak továbbra sem tudod alátámasztani azon állításod, hogy az Ms-szel szemben elnézőbbek lennének az emberek mint a Sony-val. Mint mondtam engem nem zavar, hogy a PS-t favorizálod (és itt jegyezném meg, hogy én sosem állítottam, hogy "valami márka "velejéig" elkötelezett híve" lennél), és megértem, hogy ebből következően számodra úgy tűnik mintha mindenki csak a Sony-ra pikkelne. Én mindössze annyit mondok, hogy attól hogy te ezt így érzed, még nem lesz igaz.
De ha a részlehajlásodban még bárki kételkedik, nyugodtan számoljuk össze, hányszor kezdtél el az Xbox védelmében sírni és hányszor a Sony-éban és rögtön minden egyértelmű lesz.

#124: "csak engem hagyjatok már békén kérlek"
Azt ugye vágod, hogy saját magad vonod bele a vitába. Ha békére vágysz, mindössze annyit kell tenned, hogy nem olvasod tovább a topikot.

#126: Olyan jó lenne ha ki kellene forgatnom a szavaidat, abban legalább lenne némi kihívás. De veled vitatkozni meddő, unalmas és még csak meg se kell erőltetnem magam, mert tökön rúgod te saját magad. :(

#131: Mostmár kezdesz szánalmas is lenni... :S Ahhoz képest mennyire nem érdekel a téma, még visszajársz ide hajnalban, hogy újabb és újabb megjegyzéseket fűz a kommentjeimhez... Figyelem hiányod van otthon, vagy mi?
Amúgy én sehol nem mondtam, hogy a cross-play egy nélkülözhetetlen funkció. Én szarom le a crossplay-t. Engem csak a döntés mögötti elv foglalkoztat.
#136
#133: Ja a személyeskedés miatt pedig ment a report. Kérlek kerüld a sértegetést. Én sem sértegettelek hanem játékokról mondtam el a saját véleményem. Köszi!
#135
#133: Dehogynem volt nagy durranás, nézd meg az impression videókat belőlle rengeteg van fent neten.Mindenki dicséri aki kipróbálta a póki demót. :) A szaksajtó és a játékosok is. A tovább fejlődött új Arkham játékot látják benne. De majd teszteknél visszatérünk rá hogy átlagos lett-e vagy sem. ; ) Különben nem kell nagy észnek lenni hogy valaki aki elfogulatlan kikövetkeztesse hogy a Gears 5 ugyanolyan mint a Gears 4, ami tök középszer. De meglátjuk ne legyen igazam. :)
#132
#131: Szerintem heverd ki bátyja.Egyrészt nem egészséges másrészt picit vicces hogy még itt tartasz.
#131
#108: Úgy állítod be a cross-play mintha valami nélkülözhetetlen funkció lenne. Megsúgom mint ps felhasználó a haverjaimmal játszom akik psn játszanak, mi a fszért akarnék nintendosokkal játszani? Ha akkarok a switchen játszok a nintendos haverokkal. Te se játszottál soha cross playbe mégis itt vered! :) Húszadrangú funkció.
#130
#129: Nem tudom, hogy az új Pókember teszttől miért ugorna meg ennek a cikknek ("hányan tolják IDE a képüket!") a kommentjeinek a száma. :D
#129
Kit érdekel a fortnite cross play ha szeptemperben jön a Spider-Man? ;) Ja az xbox-osokat...xD Ennyi. A sony szállítsa tovább az exkluzívokat a többi húszadrangú hülyeség amin höbörögehetnek a pécések. Kíváncsi leszek az új Pókember tesztnél hányan tolják ide a képüket! :)
#128
#127: Már említettem hogy valószínűleg az zavarja őket hogy “megnövelnék” az online játékosbázist azoknak is akik más platformon játszanak. Amugy szerintem is ez nagyobb presztízs veszteség mint amennyi valós “haszna” van (ha van egyáltalán) Ugyanakkor nem tudjuk hogy ilyenkor mi van a user support-al ( kinek kell kezelnie a problémákat ha valami nem megy ). Az is lehet hogy ezt sem akarták felvállalni. Nem túl felhasználóbarát hozzállás, én is ezt mondom.
#127
Egy a lényeg, és bárki bármit mondhat, de ez a Sony részéről merő szarevőség a köbön. Ha az MS csinálná ugyanezt, akkor rájuk mondanám, hogy szarevő köcsög banda, de kérdem én: Mi értelme van a crossplay megtiltásának? Mitől lenne több live előfizetője az MS-nek, ha a PS4 játékosok is együtt játszhatnának a Nintendosokkal és Xboxosokkal? Igazából ez az egy példa elég önmagában ahhoz, hogy a For the players "hangzatos" szövegükkel sikeresen szemköztköpjék magukat...
#126
#119: Ahányszor kommentelsz ez rád hatványozottan igaz. Emlékszel még előző komentemben még írtam is hogy igazad van bizonyos dolgokban és elismerem a véleményed. Erre hogy reagálsz? ("mindegy mi az igazság a lényeg hogy neked legyen igazad....gondolom az igazságot te birtoklod) Minden egyes szavamat kiforgattad. Meg különben is minek nézel? Valami szellem krvának aki az utcasarkon árulja az igazságot? Az nem én vagyok...Meggyőződésem hogy téged fikarcnyit sem érdekel a téma, ha leírnám hogy tökéletesen igazad van és egyedül te látsz tisztán, abba is belekötnél. Egyszerűen csak itt adod ki a gőzt, a frusztráciodat. Amivel nincs baj, inkább itt mint a családodban.
#125
#123: Annyit még megjegyeznék, hogy a "boxra nincs játék" az amiért manapság az MS-t "szokás" b@szogatni, ami viszont tényleg unalmas, erről valóban le lehetne szokni.
#124
#115: Mikor tört ki a vulkán? Leírtam a véleményem. Arrol nem én tehetek hogy ennyire érzékenyen érint itt pár embert.:) A cégek dolgait pedig még egyszer nem apátiával kezelem hanem kinőttem a mesékből hogy elhiggyem ha egy játékosoldalon hisztizek az bármin is változtat. Tehát reálisan állok hozzá. De ti csak nyugodtan folytassátok a ti dolgotok én nem szolok bele és nem támadlak be emiatt. Szíved joga, csak engem hagyjatok már békén kérlek. :)
#123
#118: Itt nem szokás elhinni ha valaki tényleg nem valami márka "velejéig" elkötelezett híve. Nem is várom el Tőled se hogy elhidd hogy nem vagyok az. Volt box-om, sima, és 360 is. Ebben a gen-ben ps-el "kezdtem" Lehet PaprikaJancsi-nak van igaza, de bennem megmaradtak a kommentek a Sony "pénzéhségéről" gyakorlatilag MINDEN remaster hírnél, hogy a PSN mekkora ócska , használhatatlan fos, és hogy a ps+ mekkora lehúzás. ( Ki ne hagyjam a VR szemüveget, ami szintén semmire való, csak lehúzás az is ). Az X "elcsábított", és nem bántam meg, a játékélmény kiváló. De emellett látom hogy a menü szerintem feleslegesen túlbonyolított "kuszaság", a store app sokszor ( még X-en is ) rengeteget akadozik, lassú ( mint a ps store ps3-on ) , sokszor előfordul hogy egy játék csak 2-3 alkalomra indul el ( "the game has taken too long to start" ) amivel ps4-en sosem találkozom kicsit igazságtalannak érzem a fenti "vádakat" a Sony-val szemben. A kontroller pl. teljesen más téma, ott a box kontrollere vián felül jobb, többször is írtam. Kb. erről van szó.

"már jó ideje azt látom, hogy mindenhova úgy nyögöd oda, hogy neked van Xboxod, mintha ettől hirtelen minden szavad objektív ténnyé válna"

Én véleményt írok, sose mondtam hogy ezeket "objektív ténynek" szánnám, nem értem ez honnan jött.... Biztos nem sikerül mindíg "pártatlannak" maradnom , de pl. nem szeretek jobban játszani ps-en mint box-on.

De a Te leereszkedő, kioktató stílusodtól se lesz a szavaidnak nagyobb nyomatéka. ( kísértetiesen emlékeztet valaki másra )

Ha szerinted ez az "egóm" miatt van, tőlem lehet ez a véleményed, engem nem zavar.