Enyhítették az Oculus korábbi büntetését

  • Írta: Shifty
  • 2018. július 2.
  • Biznisz
Link másolása
Fellebezett a februári döntés ellen a Facebook-tulajdonban lévő Oculus, így egy újonnan hozott döntés értelmében mégsem félmilliárd dollárt, hanem ennek a felét kell majd megfizetnie a Bethesdát is birtokló ZeniMaxnek.

Úgy tűnt, februárban pontot tett a bíróság a ZeniMax és az Oculus között 2014-ben kirobbant kémbotrány ügyében. A Bethesdát is birtokló cég ugyanis azzal vádolta meg a VR-szemüvegek forradalmát elindító, azóta a Facebookhoz került Oculust, hogy a hozzájuk igazolt John Carmack jogtalanul vitte magával a ZeniMax szellemi tulajdonát, ami a VR-cég későbbi növekedésében és fejlődésében is fontos szerepet játszott.

Az év elején végül a ZeniMaxnek adott igazat a bíróság, akkor 500 millió dollárnak megfelelő kártérítést ítéltek meg a cégóriásnak, amit most egy új bírósági döntés értelmében a felére vágtak, így végül 250 millió dollár kártérítést kap majd a Bethesda anyacége. 

Ez a döntés nincs hatással a cég alapítóira, Palmer Luckey-ra és Brendan Iribe-ra, vagyis a rájuk kiszabott büntetés, vagyis az 50 és 150 milliós kártérítés továbbra is jár a felperesnek.

2.
2.
Extol
Csak nehogy megcsússzanak a TES fejlesztések emiatt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...