PC-n is játszható a Silent Hills P.T. demója

  • Írta: zoenn
  • 2018. július 3.
  • Letöltés
Link másolása
Még mindig siratjuk Hideo Kojima és Guillermo del Toro közös projektjét, a Silent Hillst, amit a Konami sajnos elkaszált. Szerencsére a P.T., vagyis a játszható teaser egy moddernek köszönhetően már PC-n is elérhető.

Az eredetileg PS4-exkluzívként napvilágot látott P.T. igen derekas ízelítője volt az azóta törölt Silent Hillsnek. Sajnos a demót azóta eltávolították a PlayStation Store-ból, így aki lemaradt róla, bánhatja.

De nem a PC-sek! A Qimsar nevű modder a Redditen jelentette be, hogy a P.T. PC-s remake-je már játszható. A 0.9-s verziószámú build az eredeti elemek közel 100 százalékát felhasználja, pontosan átadva ezzel az eredeti élményt. Ugyanaz a folyosó ismétlődik újra és újra, de mindig van valami újabb hanghatás, egy kinyíló ajtó és jumpscare. Igen, még az a fránya csecsemő is visszatér!

A demó kicsit még optimalizálatlan, de legalább teljesen végigjátszható. Qimsar emellett visszajelzéseket vár a közösségtől, továbbá animátorok segítségére is számít. Remélhetőleg a Konami ügyvédei nem lövik le idő előtt a projektet!

10.
10.
GAMEROD
#9: Szerintem a Silent Hills cím még levédetve se volt, így kapásból kiderül hogy nem volt komoly.
9.
9.
Chrome1986
#8: Nos ezzel csak az a hiba, hogyha játszottál vele anno, akkor ha sikeresen teljesítetted a teljes PT-t, akkor úgy lett vége, hogy felvillant egy Silent Hills felirat.

Így elég nehéz azt gondolni, hogy nem volt semmi tervbe véve :)

Pláne, hogy üzletileg csak akkor éri meg felkelteni a figyelmet, ha valamit el szeretnél adni. Ha nem akartak volna semmit, akkor felesleges az egész.

Akartak egy játékot, viszont pofára estek.
Elment a Konamitól egy rakat kiváló szakember és akik maradtak azoktól nem tellett többre, mint az új PES, egy MG survive, meg egy rakás Pachinko gép.
8.
8.
GAMEROD
#7: Nem úgy van ám az, semmiféle új Silent Hill rész nem volt tervbe véve, csak úgy kijött a semmiből a PT. Emlékszek már akkor is leírtam hogy ebből nem lesz semmi amikor szó nem volt a Kojima távozásáról, márpedig azért írtam le mert akkor is átlátható volt hogy nem gondolták komolyan az egészet, csak valamivel felkavarták az állóvizet.
7.
7.
Chrome1986
#6: Nah jó, azért tisztázzunk egy-két dolgot.

"Nem indult a PT semminek, simán látni lehetett hogy csak egy spontán összedobott tech demó"

A PT a Silent Hills első játszható Teaser bemutatójának szánták, ami már önmagában azért nagy dolog, mert BÁRKI más letudta volna az egészet egy paráztató videóval, viszont a fejlesztő, szerette volna ha ennél mélyebb benyomást keltenek a felhasználókban Nem is vitás, hogy ez durván sikerült.

A legtöbb mai fejlesztő annyira nincs, hogy a már félkész termekéből egy demo-t kidobjon, a fejlesztő itt pedig a még korai szakaszban már lehetőséget biztosított a kipróbálásra azzal, hogy készítettek egy külön játszható pályát. Szerintem ez minden csak nem egy spontán összedobott tech demo. (pláne ha kipróbáltad a játékot anno PS4-en)

" aztán gondolt egyet a fejlesztő és kitalálta a Stranded Deep-et ugyanúgy a Walking Dead-es csávóval."

Nem gondolt egyet, hanem a vezető fejlesztő (Hideo Kojima) eljött a Konamitól (kiadó, fejlesztő) és vitte magával a másik kreatív rendezőt (Guilermo Del Toro-t).
Mivel nélkülük nem tudták volna befejezni, így kénytelenek voltak a Konaminál törölni a projektet.

A "Stranded Deep" (ami valójában Death Stranding) már ugyanannak a vezető fejlesztőnek egy másik projektje amit egy TELJESEN MÁS CÉGNÉL készít. Konkrétan a SONY adja ki és a saját cége fejleszti.

"Bár nem tudom mitől lesz jobb a semmi közepén mászkálás egy ilyesminél."

Nos ezzel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy joggal tűnik unalmasabbnak a Death Stranding, mint a Silent Hills, mert olyan játékkal mint a Silent Hills már sokkal játszhattál és tudod nagyjából mit várj tőle, viszont Kojima, pont az a fickó aki már számtalan irányba újította meg azokat a játékokat amikkel te manapság játszol.

Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg nagy meglepődések lesznek a játék megjelenésekor :)
6.
6.
GAMEROD
#2: Nem indult a PT semminek, simán látni lehetett hogy csak egy spontán összedobott tech demó, aztán gondolt egyet a fejlesztő és kitalálta a Stranded Deep-et ugyanúgy a Walking Dead-es csávóval. Bár nem tudom mitől lesz jobb a semmi közepén mászkálás egy ilyesminél.
5.
5.
crytek
Silent Hill szériát tolják át UE4 alá azt jóvilág :)
4.
4.
GAMEROD
Már ezer éve kijött Unity motorral is, Punity néven, aki akarta végigtolta.
2.
2.
zsocc-nrg
Én inkább azon csodálkozom hogy rengetegen a PT-t majmolják, de arra senki sem gondol hogy ez alapból egy Silent Hill játéknak indult amit meg senki nem akar rekreálni. Bár feltételezem egy PT-stílusú menekülős cím elkészítése negyedannyi munkával jár mint egy teljes Silent Hill-koppintás megalkotása durván paráztatós atmoszférával+normális harcrendszerrel, pedig szívesen látnék hasonló elborult agyszüleményeket (az egyébként nagyon király The Evil Within, Resident Evil szériákon kívül).
1.
1.
Slik
nem ertem minek nyomjak meg mindig ezt
a resi 7 hasonlo felepitesu jatek lett es nagyon jo is egyben, szoval kicsit felesleges
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...