PC-n is játszható a Silent Hills P.T. demója

Még mindig siratjuk Hideo Kojima és Guillermo del Toro közös projektjét, a Silent Hillst, amit a Konami sajnos elkaszált. Szerencsére a P.T., vagyis a játszható teaser egy moddernek köszönhetően már PC-n is elérhető.

Az eredetileg PS4-exkluzívként napvilágot látott P.T. igen derekas ízelítője volt az azóta törölt Silent Hillsnek. Sajnos a demót azóta eltávolították a PlayStation Store-ból, így aki lemaradt róla, bánhatja.

De nem a PC-sek! A Qimsar nevű modder a Redditen jelentette be, hogy a P.T. PC-s remake-je már játszható. A 0.9-s verziószámú build az eredeti elemek közel 100 százalékát felhasználja, pontosan átadva ezzel az eredeti élményt. Ugyanaz a folyosó ismétlődik újra és újra, de mindig van valami újabb hanghatás, egy kinyíló ajtó és jumpscare. Igen, még az a fránya csecsemő is visszatér!

A demó kicsit még optimalizálatlan, de legalább teljesen végigjátszható. Qimsar emellett visszajelzéseket vár a közösségtől, továbbá animátorok segítségére is számít. Remélhetőleg a Konami ügyvédei nem lövik le idő előtt a projektet!

10 komment - szólj hozzá!