Németországban szigorodik az előrendelés menete

  • Írta: Shifty
  • 2018. július 16.
  • Hír
Link másolása
A Müncheni Regionális Fellebbviteli Bíróság döntése értelmében Németországban nem lehet olyan terméket előrendelni majd, aminek nem ismert a pontos megjelenési dátuma.

Nemrég fogyasztóvédelmi eljárást indítottak Németországban a Media Markt ellen, az áruház ugyanis már 2016 augusztusában előrendelést hirdetett a Samsung Galaxy S6 okostelefonokra. A Müncheni Regionális Fellebbviteli Bíróság végül úgy döntött, a jövőben az áruházak nem hirdethetnek előrendelést olyan termékekre, amelyeknek nem ismert a pontos megjelenési dátuma, így a bírósági határozat többek között a játékokra is kiterjed.

Wolfgang Schuldzinski, a Düsseldorf Consumer vezetője a döntés után elmondta, a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy megrendelt termékük pontosan mikor érkezik meg, vagyis a "Hamarosan" és a "Hamarosan elérhető" feliratokkal ellátott termékek a jövőben nem lesznek előjegyezhetőek Németországban.

5.
5.
Ooorky
#3: Ezért van a legtöbb németnek osztrák account-ja :D
4.
4.
shatterhand
#2: Termekekrol irnak.
A mediamarkt csak egy pelda miatt kerult szoba
3.
3.
Heldengeist
#2: A cikk azt írja, hogy Németországban forgalomba kerülő dolgokról van szó, és mivel Németországban a Steam hivatalosan jelen van, érvényesek rá a helyi törvények. Ezért is cenzúráznak oda fossá egyes játékokat az ottani szabályozásoknak vagy elvárásoknak megfelelően.
2.
2.
crytek
#1: Mivel a cikkben is media mark van...így dobozos verziókról van szó. early acces meg digitális így semmi köze hozzá
1.
1.
Heldengeist
Ez az early accessre is vonatkozik, vagy ott kibúvó, hogy kapsz valami alfa/korai béta állapotú szart?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...