Crackdown 3 - elfogyott a Microsoft türelme

  • Írta: Shifty
  • 2018. július 17.
  • Pletyka
Link másolása
Az Eurogameren olvasható egy méretes írás, ami remekül összefoglalja a Crackdown 3 évek óta íródó krónikáját, megjelenése folyamatos csúszásának körülményeit. Ebből pedig kiderült, a kiadó már nagyon türelmetlen.

Az, hogy komoly gondok vannak a Crackdown 3 fejlesztése körül, nyílt titok. Ezt legutóbb a Polygon írása is megerősítette, amiben a magazin épp azt fejtette ki, hogy információi szerint teljesen szétesett a korábbi fejlesztőcsapat, a játék legnagyobb innovációjának számító technológiát pedig már rég felvásárolta az Epic.

Most az Eurogamer is írt egy terjedelmes cikket, amiben a játék bejelentésétől kezdve végigveszik a Crackdown 3 életútját. A magazin több informátort is sikeresen szóra bírt, így a mementó többek között arra is kitér, hogy a Microsoftnak elfogyott a türelme, így már nem akar több időt adni a fejlesztésre, azaz a legutóbb ígért 2019 februári dátum jó eséllyel már nem fog változni. 

Szintén a cikkből derül ki, hogy a halasztással kapcsolatos végső döntést maga Phil Spencer hozta meg, aki miután a sorozat rajongójaként kipróbálta a játékot, úgy érezte, bőven van még mit csiszolni rajta. A halasztás után viszont már az volt a cél, hogy olyan időpontban kerüljön boltokba a játék, ahol lesz elég mozgástere, hogy elérje a közönségét. Így utólag nézve, ez nem sikerült jól választani, hiszen februárban rengeteg más ütős játék is meg fog jelenni, szóval jónéhány komoly kihívója lesz majd a Crackdown 3-nak.

Az Eurogamernek nyilatkozó források pedig úgy vélik, attól függetlenül, hogy mennyi pénzt pumpál a játékba a Microsoft, egyértelműen bukás lesz a vége. A fejlesztők közül is sokan úgy látják, hogy a korábban kiállított változat iránti lagymatag érdeklődés azt vetíti előre, hogy a játékosok sem fognak ráharapni a premier napján a játékra.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

21.
21.
#19: Játékokon való spórolás? Figyeld meg, hogy csak a vesztükbe akarják kergetni a Sony-t. A Microsoft-nak végtelen a pénze, a Sony-nak nem. És egy igazán jó játékot csak tehetséges emberekkel és embertelenül sok pénzből lehet készíttetni. De a Sony ezzel a sok ilyen játékkal és marketinggel, ami a sikerét hozza, egy hatalmas pénzügyi csapdába került. Nem lesz mindegyik darab mindig sikeres és nagy mínuszok fognak keletkezni. De egy Uncharted 4, vagy TLoU sem hozta vissza a mai napig sem a pénzbeli árát a valóságban. Ez mind marketingköltség. Ezen áll, vagy bukik. De semmilyen birodalom nem áll örökké. A MS pedig sokkal több lábon áll, mint a Sony és anyagilag is köszöni, jól van. Lesznek még jó MS játékok, csak most totál kedvezőtlen nekik ezen a téren támadniuk. Ezzel nem leszólni akarom a Sony-t, de ez a gigászok harca, amit nem olyan emberek irányítanak, mint te meg én. És ez a harc évekbe, akár évtizedekbe is kerülhet. Neked most éppen jobban bejön a Sony? Oké. Nekem meg már most sem. Attól még most nyilván jobbak a Sony játékok, de nem az a jövő, amit azok csinálnak. A játékos, mint alapvető fogalom legnagyobb ellenségei.
20.
20.
kastorhun
#19: De a Fable is azért lett rossz mert olyan játékot kellett csinálniuk amit a Micro akart, és nem olyat amilyet ők, végül bele öltek 70 milliót.
A Sea of Thieves egy remek játéknak tűnik, addig amíg el nem kezdesz el játszani vele.
19.
19.
adamsfamily
#5: A microsoft sajnos a játékokon próbál spórolni.Ott volt a scalebound,a fable,a PGR mindegyik a süllyesztőben végezte.Helyette ilyen gagyi xbla címeket dobálnak,amiket fillérekből össze lehet dobni(state of decay,ez a szutyok crackdown,sea of thieves).Halál ötlettelen játékok,gagyibbnál gagyibb megvalósítással.A sea of thieves-ben ráadásul semmi sincs.
Az az egy jó volt benne,hogy game pass-be belerakták ezeket és 200 forintot megértek.
17.
17.
Ra1D3n
#16: Pedig kommentjei alapján fogyatékos közmunkásra tippelnék. Szerintem nem kell elhinni, hogy pedagógus, ha meg az, akkor az elrettentő...
16.
16.
Max3000
#15: Elvileg pedagógus,vagyis a múltkor azt írta.Ha ez így van,akkor én már rettegek ettől az országtól...
15.
15.
Ra1D3n
#10: kimoderált üzenet
14.
14.
Anti4730
#8: ja, de olyan cimek, ahol onfeledten lehet baromkodni, mint pl a just cause 3, azokbol nagyon keves van.
13.
13.
godach
#10: Többször invitáltalak hozzánk. Örülok hogy nem vált be :/
10.
10.
kamgecam
9.
9.
JackBauer7
Az első rész nekem a magyar szinkron, meg talán a főcímzene miatt megtetszett. Akkor vettem a 360-at, egy üres dl lemezt megért. Sajnos a graf már akkor is pocsék volt, most meg egyenesen vicc. ZS kategóriás GTA koppincs. Az meg egyenesen röhej, hogy míg a sony pörgeti a zseniális címeket, a microfos megint rossz lovakra fogadott... :)
8.
8.
#6: Ezzel nyugtadod magad, kozben meg jelennek meg a mas sokkal jobb jatekok, amikbe erdemesebb idot fektetni :-)
7.
7.
McDuff
Szerintem már nem csak MS-é, mindenkié. Még a rajongóké is...
6.
6.
Anti4730
Nos, en szerintem ezek ellenere is ez egy jo kis jatek lesz, ami nem valtja meg a vilagot, de biztos el fogok szorakozni vele tobb tiz orat.
5.
5.
kastorhun
MOST KOMOLYAN!
A Microsoft mit látott ebbe a projektbe?

Fel nem fogom hogy ki volt az az idióta aki zöld utat mert adni ennek a projektnek.
Elég volt megnézni az első reakciókat amint bejelentették, érdekelt ez a cím bárkit is a világon?
Náluk van a világ legerősebb konzolja és ilyen mocsok rossz játékokra pazarolják a milliókat?
Ezen a borzadályon min dolgoztak ilyen sokáig?
Ronda mint a bűn, bár animációkból nem láttunk semmit de kétlem hogy UC4 szintűek lennének, videók alapján a város teljesen fantáziátlan, tervezője a játéknak pedig szerintem nem volt. Megkértek néhány grafikust hogy csináljanak egy játékot amit majd ők megterveznek.
4.
4.
Gaboo77
#2: "Arany kicsi fiam"? Elég korán lehettél ivarérett akkor... :D
Akár milyen az előélete a 3. résznek elég szánalmas a vergődése és személy szerint én az előző kettő résztől sem voltam elájulva. Most meg szerintem az, hogy kiadnak egy rombolós Unreal Tournamantet, rajzfilmes grafikával manapság már kevés.
3.
3.
strike19
#1: Warnernél is sajna a ilyen döntések tették tökre a DC filmeket.
Egyébként szertem Zack Snyder-t.
2.
2.
supair
Arany kicsi fiam ennek a gémnek azért van pici előélete.És nem Spencer miatt nem kaszálták el...……..
1.
1.
Gaboo77
Szuper! Tehát ezt a rakás sz@rt azért nem kaszálják el, mert Phil kedvence?! Gratulálok! Micsoda felelős üzleti döntés! Akkor a következő konzoljuk javaslom legyen PhilBox!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...