Kiszállt a Comcast, a Disney-é lehet a Fox

  • Írta: fojesz
  • 2018. július 19.
  • Cooltúra
Link másolása
Hiába jelentette be a Disney már tavaly, hogy felvásárolja a Foxot, az üzlet végkimenetele sokáig kérdéses volt, miután a Comcast is vételi ajánlatot tett a cégbirodalomra.

A Disney már eleve óriási összeget, 52,4 milliárd dollárt ígért a Foxnak, a Comcast ezt fejelte meg egy 60 milliárd dolláros vételi ajánlattal. A Disney nem hátrált meg, végül 71,3 milliárd dollárral sikerült elriasztania a Comcastet, amely a minap bejelentette, hogy feladja a licitháborút. A cég elnök-vezérigazgatója, Brian L. Roberts közleményben gratulált a Disney-nek, és megerősítette, hogy az európai Sky lesz a következő célpontja.

Így már semmi nem állhat a Disney-Fox üzlet útjába, ezzel pedig olyan címekhez jut majd hozzá Bob Iger és csapata, mint az Alien vagy az Avatar, és annak sincs akadálya, hogy idővel az X-Men és a Fantastic Four is csatlakozhasson a Marvel filmes univerzumához. Habár óriási birodalom jön létre, a hírek szerint a versenyhatóság sem fogja megfúrni az egyesülést, miután a Disney bevállalta, hogy eladja a Fox sportcsatornáit.

1.
1.
mdr88
Ez összesen kb. 19,820,401,800,000 erősen gyengülő magyar forint :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...