Visszatért a Portal 2 társírója a Valve-hoz

Lehet, hogy a játékosok imái végre meghallgatásra találtak, és a Valve megpróbál elszámolni a bűvös 3-as számig? Akárhogy is, annyi biztos, hogy a Portal 2 társírója, Jay Pinkerton hivatalosan is visszatért a Valve köreibe.

2017-ben egy eléggé nagy kilépések történtek a Valve háza táján; Erik Wolpaw és Chet Faliszek is távozott a cégtől Pinkerton mellett, így lényegében a Portal 2 nagy írói otthagyták a vállalatot. A tegnapi napon azonban egy Reddit-felhasználó arra lett figyelmes, hogy Pinkerton neve újból ott szerepel a Valve-alkalmazottak listáján.

A korai feltételezgetéseket és pletykákat később hivatalosan is megerősítették. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit jelent a játékosok számára a hír, az azonban mindenképpen említésre méltó, hogy Pinkerton nemcsak a Portal második részén, hanem a Left 4 Dead és a Left 4 Dead 2 játékokon is egyaránt dolgozott, akárcsak a Team Fortress 2-képregényeken.

Egyébként több mint egy éve olvasni lehetett három olyan VR-játékról, melyeket a Valve fejleszt, ám azóta a projektekről semmilyen információ nem látott napvilágot. Ugyan csak feltételezés szintjén, de könnyen elképzelhető, hogy Pinkerton ezek egyikén kezdett el dolgozni.

2 komment - szólj hozzá!