Nintendo Switch - közel a 20 millió

  • Írta: sirdani
  • 2018. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo Switch összehasonlíthatatlanul nagyobb sikereket ér el, mint a Nintendo korábbi otthoni videojáték-konzolja, a Wii U, ám az utóbbi időszakban még így is némi döcögés érezhető az eladások tekintetében.

A Nintendo az aktuális pénzügyi évének első három hónapját összegezve bejelentette, hogy június 30-ig összesen 19,67 millió Nintendo Switchet adtak el. Az előzetes elvárások szerint a vállalat április környékére tervezte, hogy eléri a 20 milliós eladási számot, azonban március, április és május során nem sikerült tartaniuk a korábbi évek növekedését, és ez idő alatt csupán 1,88 millió példányt értékesítettek.

A vállalat forgalma 9,1 százalékkal, 168,1 milliárd jenre nőtt az elmúlt negyedévben, míg az üzemi eredménye 30,5 milliárd jen lett, ami 88,4 százalékos erősödés. Ami az új megjelenéseket illeti, a Donkey Kong Country: Tropical Freeze 1,4 milliós eladásoknál jár, míg a Mario Tennis Aces 1,38 milliónál, a Nintendo Labo pedig 1,39 milliónál. A NES Classic Edition 1,26 millió eladást hozott össze júniusban.

A Switch legjobban fogyó címei közé tartozik továbbra is a Mario Kart 8 Deluxe, amely összesen 10,35 millió eladott kópiával büszkélkedhet, míg a Super Mario Odyssey 11,17 millió eladást, a Zelda pedig 9,32 milliót tudhat maga mögött.

A Nintendo adataihoz azonban hozzátartozik az is, hogy az ünnepi szezonhoz közeledve várhatólag jobban fog teljesíteni, hiszen érkezik a Pokémon Let's Go, a Super Mario Party, az új Smash Bros., sőt a Nintendo Labo is új csomaggal bővül.

5.
5.
user101
#2: Pont ezért van meg a nagyon gamer PC mellett a Wii két kontrollerrel ( meg a gyerek 360-ja szintén kettővel), mert partyra wii-t szoktuk tolni ( Mario Kart, Boogie, Blur ), ha single játszom akkor egyértelműen PC.

Én is cserélnék Switch-re, de ennyit nem adok érte. ( Túlságosan hozzá vagyok szokva a Steam leárazásokhoz :)))
4.
4.
B-Shaggy
#3: Ez már egy jópár éves sztori amit olvastam, gondolom a veszteséges negyedévek után. Pont az volt a lényege, hogy nem kell temetni a céget, rengeteg pénzük van még mindig.
Az Apple analógia tetszett. Természetesen amúgy a játékok minősége abszolút jó, csak én most például azért vagyok berágva mert tökre tetszett a Mario Tennis ami most kijött, gondoltam itt lenne az ideje beújítani egy ilyen gépet, és akkor látom hogy ~100K a gép, ~17K a játék, és akkor még 2 joycon. Én meg azt hittem hogy 70-et kicsengetek és nemhogy játszani tudunk majd vele, de még egy 6-7000 forintért még a Zeldát is kitolhatom végre...
3.
3.
#2: Azert a switch elotti idoszakbol en emlekszem jopar veszteseges negyedevre... Szoval szerintem inkabb most kerulnek egyenesbe.
Amugy az arakkal en sem vagyok megbaratkozva... Mar tobb mint 1 ev eltelt es meg minding nyitoaron leehet kapni a Zeldat. A pro controller meg sehol nem ilyen draga... en szeretem a Nintendos cuccokat, de ha ezt igy folytatjak, akkor olyanok lesznek mint az Apple.. es akkor mar nem fognak tetszeni.
Viszont a minap pozitivan csalodtam, hogy akartunk a csaladdal valami versenyautosat jatszani 4-en osztott kepernyon, es barmit neztem a PS4-re nem igazan lattam semmi ertelmeset se (ha tudtok valamirol, akkor arrol szolhatnatok). Na ekkor ugrott be, hogy a Kart 8-val viszont lehet 4-en menni, szoval jo kis party lett belole, habar a joycon-t szokni kell es eleinte sokkal hatrebb kerultek a pici iranytoval jatszok. Lehet megi be kell szerezzek rendes pro controllereket, meg mielott kijon a Smash Bros!?
2.
2.
B-Shaggy
#1: Ez nem tudom, hogy mit jelent pontosan, de a Nintendo iszonyatosan stabil pénzügyileg, és rengeteg komoly deficites évet kéne zárni ahhoz, hogy azt gondolják, hogy bajban vannak.

Amúgy most lehet le leszek szidva, de pont a napokban gondolkoztam el rajta, hogy mennyire jó lenne már egyet beszerezni, erre rákeresek és még mindig majdnem 100K az ára, játék nélkül, 2 joy connal? Én értékelem a Nintendot, imádom, hogy van néhány húzócímük, amikből nagyon erős játékokat csinálnak, de el kell ismerni, a Breath of The Wild és a Mario nem tudja felvenni a versenyt azzal, hogy Xboxra vagy PS4re rengeteg rohadt jó exklúzív cím érkezik, és ezek mellett pedig szinte minden, amit játszani érdemes, az megjelenik rá. A másik nagy előnye a Nintendonak a családdal / barátokkal való játék, de 2 Joy connal nem az igazi, + 2 darab meg majdnem 20K. Értem én, hogy hordozható. ez nagy pozitívum is, de szerintem így még mindig nem éri meg, csak azoknak, akik Nintendo - pártiak, új embert meg nem lehet bevonzani úgy, hogy annyiba kerül, mint bármelyik másik konzol.
1.
1.
user101
Ne már! Még a végén a károgóknak lesz igaza és a végén csak kilyukad a nintendó lufi ? :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...