Közel 100 millió példánynál jár a Grand Theft Auto V

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy a Grand Theft Auto V-ből közel 100 millió példány szállítottak le a boltoknak.

Essünk túl a számokon! A 2019-es üzleti év első negyedévében a Take-Two 388 millió dollár nettó árbevételt produkált, ami némileg kevesebb a tavalyi év hasonló időszakában elért 418,2 millió dollárnál. A legtöbb pénzt a Grand Theft Auto V, a GTA Online, az NBA 2K18 és a WWE 2K18 hozta.

A mikrotranzakciók, a DLC-k és a más, játékon belüli vásárlások a teljes bevétel 62 százalékát tették ki, szemben az előző év 41 százalékával. A digitális eladások szárnyalnak: már 315 millió dollárt folyik be innen - 2017-ben ez a szám 268,2 millió dollár volt -, a teljes forgalom 81 százalékát jelenti ez a csatorna, noha a tavalyi évben még csak 64 százaléknál járt ez az arány.

A cég profitja 71,1 millió dollárra nőtt.

Ahogy arról beszámoltunk, az NBA 2K18 frencsájzcsúcson áll, már 10 millió példányt szállítottak le belőle, míg a Grand Theft Auto V a 100 millió leszállított kópiát ostromolja. Decemberben ez a szám még csak 90 millió volt.

A kiadó vezérigazgatója, Strauss Zelnick megjegyezte, hogy az aktuális üzleti év remekül indult számukra, az üzemi eredményeik a meghaladták a várakozásaikat, és kiemelte, hogy még mindig hatalmas a kereslet a GTA V-re.

A zsúfolt ünnepi időszaktól sem ijednek meg, Zelnick szerint az október 26-án megjelenő Red Dead Redemption 2 minden várakozást felülmúl majd, illetve szép eredményeket várnak a sportjátékoktól is.

20.
20.
MKRhun
No1. De mondjlon ettől jobb játékot aki szerint ez xar
17.
17.
cannondale
#1: Kidobott pénz=Csinálj jobbat
Klikk-klikk
16.
16.
Juha
#7: Igen, szarkazmusnak szántam, ahogy Futszi mondja, remélem #3 nem azért kapott moderálást, mert nem tettem nagy smileykat a végére.
Napi egy-két órára esténként levezetésként nekem bejött, nem lihegtem túl, nincs meg az "aranygyémántbeütéses páncélrobothelikopter", egy fillért nem költöttem rá vásárlástól, de azért van újdonság mindig a multiban (pl. még több s*ggarc).
A story módra én sem lennék büszke egy VC, vagy a motoros Dlc után...
15.
15.
sasncore
#14: Ez olyan mint a windows 10, nem lesz új számozott rész, csak update:)
13.
13.
Codehook1337
En most jatszom harmadjara. Elsonek kb semmit nem ertettem belole mert alig tudtam angolul masodjara ertegettem kb. Most meg full ertem mert mar az uk ban lakok es azota elegge megy az angol. Igy nekem a 3. Kijatszas a legjobb eddig :Ddd
12.
12.
Yanez
#11: Nincs hiba veled, csak az ízlésed más.
11.
11.
kastorhun
Lehet velem van a hiba, de valami elképesztően hidegen hagy ez a játék, sőt az összes olyan ami open world és jelen korunkba játszódik.
9.
9.
FrankBlack
A hírhez is hozzászólva: úgy látom még mindig nagyon népszerű az online, és a shark card...
7.
7.
DarkLord
156 órára már nem mondanám, hogy kidobott pénz, fene tudja mikor vetted, milyen platform, de ha megjelenéskor megvetted, akkor is kb. 120 ft-ba jött a legdrágábban számolva is nekd ez a játékidő. Ha valami rossz, akkor azzal nem játszok ennyit vagy lehet bennem a hiba :D
6.
6.
Norbiii
Nekem sem jött be annyira, sőt kifejezettem csalódtam benne, de azért voltak benne jó dolgok.
3.
3.
Tarzanxt
2.
2.
FrankBlack
#1: Miért? Mi nem tetszik benne?
1.
1.
Juha
Sajnos én is megvettem... eddig 156 óra... kidobott pénz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...