Komoly bevételt hoz a Pokémon Quest

  • Írta: szlav
  • 2018. augusztus 13.
  • Biznisz
Link másolása
Ismét tarolnak mobilon a zsebszörnyek. A Niantic Pokémon GO-jához hasonlóan free-to-play modellel operáló Pokémon Quest csak az első hónapban több mint 8 millió dollár bevételt hozott.

A Pokémon és a handheld játék fogalma mindig is kéz a kézben járt, a mobiljátékok forradalma pedig igen csak jót tett a franchise-nak.

A legújabb őrület a kis kockákból álló szörnyeket felvonultató Pokémon Quest lehet, ami ingyenesen elérhető a Switch-tulajok, illetve bármely iOS-es vagy androidos felhasználó számára. A free-to-play bizniszmodell pedig ezúttal is mesésen működik, a játék ugyanis csupán egy hónap alatt több mint 8 millió dollár bevétellel büszkélkedhet, mindezt pedig teljes egészében az opcionális mikrotranzakciók segítségével sikerült bezsebelnie.

Ehhez a számhoz persze jócskán hozzátesz a játék első hetes teljesítménye – az első hét alatt nagyjából 3 millió dollárt költöttek a felhasználók a játékra. A napi rekord 580 ezer dollár volt június 30-án, azóta az átlag napi bevétel 30 ezer dollárra esett, ami ugyan jókora zuhanás, de mégis tiszteletreméltó összeg egy ingyenes játék részéről.

1.
1.
markoci555
kipróbáltam és nem csoda: farmolhatsz mint egy idióta vagy megveszed azt a cuccot, ami úgy néz ki mint egy dlc, ha minimálisan haladni akarsz

mint minden mobiljátéknál azt veszed észre hogy nem haladsz csak farmolsz, ha nem fizetsz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...