Egyre csak bővül a Microsoft új stúdiója

Az idei E3-on bejelentett, a The Initiative névre hallgató fejlesztőstúdió egyre komolyabb arcokat vonultat fel. A legújabb alkalmazottak közt néhányan olyan projekteken dolgoztak, mint a God of War vagy a Red Dead Redemption.

Találó lehet a The Initiative névválasztás, hiszen a Microsoft legújabb játékfejlesztő-stúdiója olyan sztárfejlesztőket vonultat fel, mintha csak a játékvilág Bosszúállóit szeretnék összeverbuválni. A csapatról először az idei E3 során hallhattunk, amikor is a Microsoft bejelentette számos stúdió felvásárlását, illetve a szóban forgó team létrehozását. A csapat feje, Darrell Gallagher (aki önmaga is Activisio-n, Square Enix- és Crystal Dynamix-veterán) egy azóta törölt LinkedIn-posztban jelentette be az új jövevények névsorát.

Hazai, microsoftos pályáról érkezik Blake Fischer, aki a redmondi cég portfólió és tervezési direktora volt. Hozzá csatlakozik majd két toborzó Annie Lohr (Riot Games, Microsoft, Respawn) és Lindsey McQueeney (Crystal Dynamics, Microsoft) személyében.

Ami viszont igazán érdekes, hogy Christian Cantamessa is csatlakozik a stúdió csapatához, akit korábban a Red Dead Redemption és a Middle-earth: Shadow of Mordor vezető írójaként és dizájnereként ismerhettünk. Őt követi Daniel Neunburger, a Tomb Raider és a Rise of the Tomb Raider rendezője. A névsort pedig nem más, mint a 2018-as God of War producere, Brian Westergaard zárja.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Microsoft nem viccel az új stúdióval. Kíváncsian várjuk, hogy milyen exkluzívokkal, vagy egyéb címekkel rukkol elő a jövőben a The Initiative csapata!

19 komment - szólj hozzá!