GRIS - egy fiatal hölgy a bánat útján

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Művészi kalanddal jelentkezik idén decemberben Switchen és PC-n a Devolver Digital. A GRIS-ben egy fiatal lányt irányítunk, aki a saját világában veszett el. A fájdalmas útja azonban új képességeket ad a ruhájának.

Gris egy fiatal lány, akit eddigi rövid élete során számos fájdalmas élmény ért. Saját világában elveszve útra kell, s bánata a ruháján keresztül manifesztálódik, így folyamatosan újabb képességekre tesz szert. A történet előrehaladtával Gris érzelmei egyre csak fokozódnak, de cserébe könnyebben navigálhat, másképp látja majd a világot, új utak nyílnak meg számára.

Egy megható 2D-s platformerrel van dolgunk gyönyörű, kézzel rajzolt grafikával. A játékmenet nyugodt és élvezetes, frusztrációtól és haláltól mentes. Mindezt csak tovább erősítik a részletgazdag animációk és az elegáns betétzenék.

A GRIS egy kicsit kilóg a Devolver Digital kínálatából, hiszen ebben a játékban nincs erőszak és polgárpukkasztás. Esztétikája a Transistoréra emlékeztet, de a Journey is bizonyára nagy hatással volt a fejlesztőkre.

Az anyag idén decemberben jelenik meg PC-re és Switchre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...