Nagy tervei vannak a TimeSplitters új tulajának

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A hajdanán nagy népszerűségnek örvendő TimeSplitterst felvásárolta a Koch Media, és a legtöbb jel arra utal, hogy nemcsak egyszerű pénzügyi tranzakcióról van szó, hanem valami nagy dolog készülődik a háttérben…

A TimeSplitters franchise-t 2000-ben a Free Radical Design csapata alkotta meg, akiknek a tagjai amúgy a kultikus GoldenEye James Bond-játékon is dolgoztak. A TimeSplitters két folytatást élt meg, melyek ugyan remekül sikerültek, ám az utóbbi tíz évben nem igazán hallatott magáról a széria.

Ahogy a fejlesztés mögött álló stúdió a Crytekbe olvadt, úgy a tulajdonjogok is a Crytekre szálltak. Ugyan a vállalat többször is tett kisebb erőfeszítéseket, hogy újból felfuttassák a brandet, ám a pénzügyi nehézségek miatt ezek sorra elbuktak.

Az Eurogamer új értesülései szerint azonban mostanra a Koch Media kezébe került a lehetőség, hogy új TimeSplitters-játékokat készítsenek, vagy adott esetben a korábbiakat adják ki felújított formában. Ráadásul jelenleg úgy néz ki, hogy a dologból lesz is valami, mivel a vállalat vezetője, Klemens Kundratitz nyilatkozata igencsak erősen erre utal.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megszereztük a TimeSplitters jogait. Az eredeti játékok rengeteg tartalmat kínáltak a rajongóknak, melyek mind hozzájárultak a színtiszta és alapjaiban szórakoztató arcade shooter élményhez. Munkatársaink között is rengeteg TimeSplitters-rajongó akad, akik szenvedélyesen elkötelezettek amellett, hogy egy olyan terméket hozzanak létre, amely képes megborzongatni a mai játékosközönséget.”

Ami a TimeSplitters 4-et illeti; az eredeti csapat, vagyis a Free Radical Design évekkel ezelőtt komoly terveket dédelgetett a játékkal kapcsolatban, melyet derékba tört a LucasArts vezetésében szintén félbehagyott Star Wars: Battlefront-folytatás. Mára már nehezen elképzelhető, hogy hogyan nézne ki egy új TimeSplitters, ráadásul az elmúlt két évtized során kérdés, hogy egyáltalán maradt-e bárki az eredeti csapatból, aki az új részen dolgozna.

Ahogy az lenni szokott a magára hagyott franchise-okkal, a rajongók ebben az esetben is megpróbálták maguk életben tartani a projektet; egy közösségi finanszírozású, rajongói készítésű játék fejlesztése indult meg, melyet egyébként a Crytek sem tiltott le egyből. Több évnyi munka és rengeteg pénz után azonban csak pár, ehhez hasonló fejlesztői videó látott napvilágot eddig TimeSplitters Rewindról.

4.
4.
Raam989
Mobilos kártya játékot pls.
Amúgy nagyon örülnék ha visszatérne a sorozat. Sok kellemes órát köszönhetek az első két résznek.
3.
3.
zozo76hun
"Nagy tervei vannak a TimeSplitters új tulajának"

Nekem is vannak idonkent Nagy terveim... :)
2.
2.
Zisten
Egy HD Remasteredre befizetnék.
1.
1.
kopic
Future Perfect remaszteredet kocsogok!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...