Assassin’s Creed: Odyssey - középpontban a tenger

Folytatódik az Assassin’s Creed: Odyssey fejlesztői naplósorozata, ezúttal a tengerek, hajók és a vízi csaták kapták a főszerepet. A hajózás eddig is része volt a franchise-nak, ám a fejlesztők szerint most e téren is sikerült szintet lépniük.
  • Írta: sirdani

Kommentek

#11
Nem tudom miben lesz más mint az origins? Gondolom kardok ,íjazás ugyanaz. Lovaglás stb.Jegelem a gameplay videok utánra. Annyira az Origins sem tetszett, végignyomtam becsületből, de volt jobb is! Minden rész megvan eddig, de it komoly dilemmáim vannak.
#10
Igen. Lehetséges.
Meglátjuk. Rengeteg tuti dolog lesz benne ez már most egyértelmű. Bizakodom. (Nem is tehetek mást, rendeltem egy gyűjtői kiadást :))) )
Én az Origins-szel játszottam először az AC-k közül és minden szinten kimaxoltam a játékot. 200 órával. Nagyon bejött a sok, franchise-t szídó kritika ellenére. Remélem ez is hasonló lesz.
#9
#8: Gondolom nem akarták elvinni a God of War irányába a mitológiai elemekkel, majd talán mint az Origins-ban is az egyik DLC-ben kijön valami hasonló.

Amúgy egyetértek, érthetetlen, hogy minek kellett ezeket a superhuman erősségű mozgásokat belerondítani.
#8
Igen. Egyetértek. Sajnos.
A face animation ha olyan lesz mint az Originsben akkor tűrhető lesz és nem zavaró.
Az animáció a zavaróbb, ami érthetetlenebb mert Egyiptomban ilyenek nem voltak.
Már aszittem egyedül vagyok vele de a Spartan kick engem zavar. Skill töltődési idő nélkül kabarisztikussá teszi a sztem korábban szuperül megalkotott harcrendszert. Mi a jó abban ha elrugdosom az embereket???
Történelmileg (és átvezetve Bayek világába) jól volt vezetve a piramisoknál a sztori, extra itt sem kell, inkább a mítológiás fő- és side questek kellenek h lebilincseljenek mert én is imádtam mindig is ezt a kort. (Pont rápillantottam a Görög regék és mondák könyvre a polcon :) ) Ebben korlátlan lehetőségek vannak.
#7
Ez a görög szigetvilág sokkal-sokkal izgalmasabb, sokrétűbb, mint az Origins Egyiptomja. Ha ez jelent volna meg előbb, kutyát nem érdekelné az Origins.
Hanem az iszonytatosan pontatlan animáció, a végtelenül gagyi beszéd- és arcmimika, az AI-k és úgy az egész játékmenet repetitív volta mellett nem tudok elmenni.
Ígérgetések ellenére egyedül a grafika szépül, de az nagyon, combat rész ugyan kicsit javult, de olyan messze van a 2018-as elvárásoktól, hogy az leírhatatlan. Az emberekkel focizó és baseballozó görög hérosz pedig az egész AC paródiája.
Sajnos túlságosan imádom az ógörög kort, úgyhogy majd leértékelve beszerzem, mert a szigetvilág lore-ja mindennek ellenére ígéretes (kérdés, mit tudnak ebből valóra váltani). És reménykedem, hogy legalább a sztori tűrhető lesz. Mert a játékmenetet már a gameplayek alapján unni kezdtem.
Mondjuk az Ubisoftnak rém kellemetlen, hogy óhatatlanul az RDR2-vel fogják összevetni, ha már ennyire közel jelenik meg egymáshoz a két open-world, és ezek a problémák, tartok tőle, hogy az RDR2 miatt még ordítóbbak lesznek.
#6
Az Originst sztem nem lehet felülmúlni. Az a game tökéletesre sikeredett. A látványvilága, harcrendszere, fegyver és páncélarzenálja és sokszínűsége, a történelmi háttér a helyszínek korhűségének visszaadásával, a 'túravezetés' az összes helyszínen és még sorolni lehetne.
A víz természetességének visszaadása és a víz alatti fények és látvány óriási erőssége volt a játéknak. Remélhetőleg itt is az lesz. A Ubisoftnál mindig rengeteget fejlesztenek a játék megjelenéséig sőt még utána is folyamatosan javítgatnak a játék minden szegmensében, itt is kötelező! A hajók design-ja csodás lesz, de a hajó - vízfelület találkozása finoman fogalmazva is hagy kívánnivalókat maga után... Ha csak ezt a videót nézzük akkor pocsék.
De ha csak feleannyira lesz szuper játék mint az Origins már akkor is király lesz. Persze remélhetőleg hozza azt a mércét.
A következő részek vagy a viking vagy a japán/kínai világban lesznek állítólag. Viking korabeli művészi rajzokat már láttam.
De egy Pompei-s, v felfedezések korabeli is mekkora lenne ;)
#5
#4: Dehogy. Rohadt jó lesz. :)
#4
Sz@r.
#3
#1: Amúgy az én AC-s álmom, hogy csináljanak egy részt, ami a nagy földrajzi felfedezések korában játszódik. Több kontinensen keresztül lehessen kalandozni, a hajózást tökéletesítsék, csomó történelmi eseményt, személyt vonultasson fel. Talán a következő generációban láthatunk majd ilyet.
#2
#1: Szerintem Rómát kivesézték az Originsben
#1
Anyám, gyönyörű!!!
Ehhez egy nagyképernyős, 4K monitort kéne alapból mellékelniük....

Azért reménykedek, hogy ennek a korszaknak lesz még egy epizódja, ami a régi Rómába is elvisz, talán még Pompei is benne lesz, meg a római hadjáratok.
Be szép is lenne!