Watchmen - most már garantált a TV-sorozat

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 18.
  • Cooltúra
Link másolása
Megerősítést nyertek a korábbi pletykák, és a tegnapi napon hivatalosan is berendelte a Watchmen-sorozatot az HBO. A tévék képernyőjére szánt adaptáció történetét Damon Lindelof írja majd.

Mint már korábban mi is írtunk róla, számos pletyka keringett egy olyan Watchmen-sorozatról, mely egy teljesen új történetet dolgoz fel olyan színészek felvonultatásával, mint Jeremy Irons és Tim Blake Nelson.

Mostanra azonban biztossá vált, hogy valóban megkezdik a Watchmen-sorozat készítését, melyet az HBO rendelt be a tegnapi nap során. Blogbejegyzésük szerint „egy alternatív világú műként, ahol a „szuperhősöket” törvényen kívüliként kezelik, a Watchmen egyszerre próbál építeni az eredeti képregény nosztalgiájára, miközben új területeken is megveti a lábát.” A történet a képregény elejétől veszi a kezdetét, ám ugyanakkor új részleteket is megismerhetünk majd, ahogy egyre jobban elmélyülünk Alan Moore világában.

Lindelof szerint „az eredeti képregény egy megszentelt terület, melyet nem lehet újjá formálni, megismételni, vagy újraindítani. Éppen ezért megpróbáljuk őket újra keverni. Semmi esetre sem egy folytatást készítünk. Ezeket a történeteket abban a világban kell elképzelni, melyet az eredeti készítők a legapróbb részletekre is kényesen ügyelve teremtettek meg… ugyanakkor tiszteletben kell tartani az inspiráló mű hagyományát, az új történetnek is eredetinek kell lennie. Sajátos kiszámíthatatlanságával alapjaiban kell, hogy megrezegtesse az eredeti mű tektonikus lemezeit.”

„Új kérdésekre kell keresnie a választ, új szűrőkön keresztül kell felfedezni a világot. A legfontosabb, hogy naprakésznek kell lennie. Az „Ótestamentum” Reagen, Tatcher és Gorbacsov nyolcvanas éveit mutatta be. A mi alkotásunknak viszont Trump, May, és Putyin korszakához kell kapcsolódnia."

A Watchmen TV-sorozat egyelőre nem kapott konkrét megjelenési dátumot, de nagy valószínűséggel 2019-ben számíthatunk az érkezésére.

2.
2.
redsovi
Igen, HBO, ezért tuti szar lesz...
1.
1.
Gykrizsi
Ez szerintem vagy a nagyon jó, vagy a nagyon rossz kategória lesz. Bízok benne, szerintem tökre van potenciál egy ilyen újragondolásban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...