GC 2018: Ezzel készül a Blizzard a Gamescomra

  • Írta: szlav
  • 2018. augusztus 20.
  • Rendezvény
Link másolása
Úgy tűnik, hogy lesz bőven látnivaló mostanában a Blizzard rajongói számára, a kaliforniai cég ugyanis rengeteg bemutatóval készül az idei Gamescomra. Olyannyira, hogy a szerdai nap Kölnben szinte végig róluk szól majd.

A Blizzard egész biztosan jól telepakolta a bőröndöket, ugyanis az idei Gamescom szerdai napja szinte csak róluk szól. Délelőtt fél 11-től egészen délután 5-ig csak ők szerepelnek majd a kölni játékkiállítás nagyszínpadán, ez alatt az idő alatt pedig szinte az összes játékuk megkapja majd a nekik járó rivaldafényt. Lássuk tehát a menetrendet!

Gamescom 2018 - augusztus 22. - Main Stage (magyar idő szerint)

- 10:30 - nyitóesemény
- 11:15 - Overwatch
- 12:30 - World of Warcraft
- 13:15 - StarCraft
- 14:30 - Heroes of the Storm
- 15:45 - Diablo
- 17:00 - vendég

Lesz tehát mit szemmel tartani az idei showflooron, erre pedig rá is duplázott a Blizz csapata, hiszen még saját mobilos applikációval is készültek azok számára, akik nem akarnak lemaradni semmiről a helyszínen.

És hogy mi mit jósolunk a bemutatók kapcsán? Az Overwatch komoly mérföldköveket lépett meg mostanában e-sport téren, így erről biztos szó esik majd. Jelenleg fut a játék idei Summer Games eventje is, sőt, augusztus 23-27. között ismét ingyenes lesz a játék, így erről biztosan szót ejtenek majd. Furcsa módon nincs hír a Hearthstone kapcsán, bár a The Boomsday Poject megjelenése után valószínűleg most néhány hónap csendes időszak következik a játék életében.

A World of Warcraft játékosai épp most estek túl a kétévente érkező karácsonyon, hiszen alig egy hete jelent meg a Battle for Azeroth. A Warbringers-széria harmadik darabja viszont még mindig hiányzik, a rendezvény key artjából ítélve pedig ezt most fogjuk megkapni. Ha pedig a 2016-os Gamescom után és Ion Hazzikostas "one more thing" pillanatai után valamit megtanulhattunk, az az, hogy nem félnek megmutatni a játék jövőbeli tartalmait, így ne csodálkozzunk, ha a színpadon kikörvonalazódik majd a 8.1-es és esetleg a 8.2-es frissítés tartalma is.

Öröm látni, hogy a sokszor elhanyagolt StarCraft és Diablo is megkapják a nekik járó tiszteletet. A sci-fi RTS eléggé stagnál az utóbbi időben, épp itt az idő tehát, hogy bemutassanak egy új Co-op Commandert. A Diablo III hivatalos switches bejelentése után pedig nem lepődnénk meg, ha egy kipróbálható demóval érkeznének a kiállításra.

Végül pedig pár szó a Heroes of the Stormról, amely a cég fekete báránya, vagy éppen a legbátrabb és legszórakoztatóbb játéka, attól függően, hogy kit kérdez az ember. Nemrég csatlakozott a játék névsorához Sally Whitemane, a Scarlet Crusade hírhedt gyógyítója, de a Heroes-csapat máris egy újabb hőst teasel. Elég valószínű, hogy a következő karakter kilétét a színpadon fedik majd fel. Emellett elég időszerű lenne egy új térkép bejelentése is - az eddigi játéktematikus térképek mindig párban érkeztek, az Alterac Pass pedig továbbra is az egyetlen Warcraft-témájú map.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...