GC 2018: 2019 nem lesz az asszaszinok éve

A korábbi pletykákat hivatalosan is megerősítette a Ubisoft, 2019-ben nem érkezik teljes értékű Assassin’s Creed-játék. A vállalat szerint komoly minőségbeli javulást hozott, hogy felhagytak az évenkénti új cím kipréselésével.

A GameSpot újságírójának sikerült a Gamescomon elcsípnie a Ubisoft vezetőjét, Yves Guillemot-t egy rövid interjú erejéig: „Az Assassin’st illetően: volt egy játékunk 2018-ban, és van egy idén is, de jövőre nem tervezünk teljes értékű Assassin’s-részt” - mondta Guillemot.

„Mivel a két csapatunk egymástól külön dolgozott, ezért volt most egymás után két új Assassin’s Creed-játék, egy év eltéréssel. A következő évben azonban nem számíthattok hasonlóra. Helyette rengeteg tartalom fog érkezni az Assassin’s Creed: Odyssey-hez. A csapat folyamatosan szeretne új lehetőségeket adni a játékhoz, szóval amikor idén érkezik az Odyssey, akkor azt valójában pár évre kapjátok.”

Az interjú egyik legérdekesebb pontja nyilvánvalóan az, hogy nem érkezik "teljes értékű" Assassin’s Creed-játék, ami felveti a kérdést, hogy érkezőben van-e esetleg egy spin-off, vagy talán a Chronicles-sorozatot élesztik fel újra.

Akárhogy is legyen, az Assassin’s Creed: Odyssey tényleg egy remekbe szabott és hatalmas méreteket öltő alkotásnak tűnik, így az október 5-i rajt után remélhetőleg mindannyian meggyőződhetünk róla, hogy képes lesz kitölteni a 2019-es űrt.

7 komment - szólj hozzá!