Lehúzza a rolót a H1Z1: Just Survive

Októberben bezárja a kapuit a klasszikus túlélőjátékként működő Just Survive, a Daybreak csapata a jövőben kizárólag a H1Z1: Battle Royale-ra kíván fókuszálni. A játékon belüli vásárlás lehetőségét már le is tiltották.

Kalandos múlttal büszkélkedhet a H1Z1. A Daybreak Game Company (leánykori nevén Sony Online Entertainment) eredetileg mezei túlélőjátékként, a DayZ ellenfeleként indította útnak az alkotását 2015-ben, később azonban két projektre bontották a nem túl sikeres fejlesztést: a H1Z1: Just Survive képviselte a klasszikus túlélővonalat, míg a H1Z1: King of the Kill az akciódúsabb battle royale-játékok irányába ment el.

Aligha meglepő, hogy az utóbbi jóval sikeresebb lett; a Just Survive idővel elhagyta a H1Z1 nevet, és a King of the Kill lett a definitív H1Z1-játék, ma már H1Z1: Battle Royale címmel szerezhető be PC-n és PS4-en. A Just Survive szerverei október 24-én, magyar idő szerint este 8 órakor húzzák le a rolót, a mikrotranzakciókat azonban már most letiltották a fejlesztők, és a Steamen sem vásárolhatunk a játékhoz semmilyen kiegészítőt.

Habár a Daybreak szerint a Just Survive közössége tele volt ötletekkel a folytatást illetően, sajnos ez a közösség mára olyan picire zsugorodott, hogy a játék üzemeltetése fenntarthatatlan, és így az új fícsörök elkészítésére sincs már lehetőségük.

7 komment - szólj hozzá!