A 2K lootbox-lobbira kéri a rajongókat

A 2K Games kissé vonakodva, de végül eleget tett Belgiumban a tavasszal hozott lootbox-törvénynek, így a most boltokba készülő NBA 2K19-ben már nem lesznek valódi pénzért vásárolható, különböző bónuszokat ígérő kártyák.

Közben azonban a kiadó kiadott egy közleményt, amiben lényegében arra buzdítja a rajongókat, hogy ha mégis szeretnének lootboxokat a játékokba, akkor itt az ideje, hogy lobbizzanak érte a belga kormánynál.

Mint írják, ők nem értenek egyet a belga kormány által hozott döntéssel, miszerint a lootboxok sértik a belga szerencsejáték-törvényeket. Később azzal folytatják a közleményt, hogy ettől függetlenül vonakodva, de elfogadják a helyi törvényeket, így az NBA 2K19 My Team módjában már nem lesz rá lehetőség, hogy a rajongók valós pénzért különböző kártyákat vásároljanak. A funkció ugyan nem tűnik el, de most már csak játékbeli pontok és valuták ellenében lehet majd előnyöket biztosító kártyákat vásárolni. A kiadó ezután pedig arra buzdít, hogy ha továbbra is szeretnéd támogatni a lootboxokat, akkor itt az ideje, hogy felkeresd helyi képviselődet, hogy rajta keresztül tolmácsolhasd a felsőbb döntéshozók felé a véleményedet.

21 komment - szólj hozzá!