Brit toplista: rekorddal indított a Spider-Man

  • Írta: Shifty
  • 2018. szeptember 10.
  • Toplista
Link másolása
Nem okozott meglepetést a múlt héten bemutatott Spider-Man, hiszen az élen nyitott az Egyesült Királyságban. Az viszont már érdekesebb, hogy az Insomniac Games pókkalandja az idei év legjobban fogyó játéka lett a briteknél.

Nem csak a kritikusok fogadták pozitívan a múlt héten megjelent Spider-Mant. A rajongók is egyértelmű bizalmat szavaztak a nyitott világú szuperhőskalandnak, így az Insomniac Games alkotása az idei év legjobban fogyó játéka lett a briteknél. Pontos számadatok nem ismertek, de a GamesIndustry.biz értesülései szerint, ha kicsivel is, de lenyomta a multiplatform Far Cry ötödik részét, ráadásul kétszer annyi fogyott eddig belőle, mint a szintén remekül teljesítő God of Warból.

Az új megjelenések közül a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age is remek rajtot vett, hiszen a második helyen nyitott, míg a dobogó legalsó fokára a Grand Theft Auto V állhatott fel. A harmadik új belépő a Destiny 2 kiegészítője volt, a Forsaken, ami a nyolcadik helyen kezdett.

1. Spider-Man
2. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
3. Grand Theft Auto V
4. F1 2018
5. Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy
6. Pro Evolution Soccer 2019
7. Mario Kart 8 Deluxe
8. Destiny 2: Forsaken
9. PlayerUnknown's Battlegrounds
10. LEGO The Incredibles

31.
31.
Fata Morgana
#30: UI.
A "tanuló pénz" nekem 2 nap volt.;()
30.
30.
Fata Morgana
Szerintem annyira nem gáz Sigrun-t lecsapni csak nagyon kell tudni hogy éppen milyen támadást fog nyomni és gyorsan kell lereagálni mert ha egy picit is késlekedsz már adja is a "puszit".
A "tanuló pénzt én is megfizettem" de mikor másodszorra pörgettem a játékot kb.a 4. nekifutásra "leszárnyztam" a bestiát.;)
29.
29.
Yanez
#28: Egy csávó kommentje Sigrunról (angolból fordítva, röviden és tömören): 53 éves, tapasztalt gamer vagyok, de ezr a ribit easy fokozaton sem tudom legyűrni.

És ez a komment egy "hogyan győzzük le könnyedén Sigrunt" videó alatt van. Nos, én hardon tolom, úgyhogy gondolom a "sok siker" kevés lesz ide. :D

U i: a vidit nem néztem meg. Egyedül szeretem csinálni. Na nem azt!
28.
28.
Fata Morgana
#26: A valkűrökhöz sokk sikert kívánok Sigrun-hoz sok türelmet és kitartást!;)
27.
27.
Macifasz
#26: Én is így játszottam. :-D Csak akkor haladtam a fősztorival, amikor nem volt más lehetőség. :-D Viszont a varjakhoz nekem még mindig nem volt türelmem. Hármat csináltam meg asszem, a 4.nél az ötödik próbálkozás után feladtam és azóta se. :-D
26.
26.
Yanez
#25: Én pont így tolom a GoW-t. :) Fősztori is teljesítve, így már "csak" a varjak meg a valkűrök maradtak.
25.
25.
Macifasz
#23: Én is így tolom. Ahogy kapok egy rakat mellékküldit, megy a fősztori parkolópályára, és jönnek a mellék tevékenységek, gyűjtögetni valók. Ha elfogyott az összes, akkor jöhet újra a fősztori...aztán ha megint jön egy rakat más tevékenység, akkor a fősztori megint megy pihenni és így tovább és így tovább. :-)
24.
24.
Macifasz
#22: Nem lett 1-1-ben lecopyzva, mivel Póki új ruhájának bemutatását használat közben, lassításokkal tarkítva mutatták be, nem úgy, mint Batmanét, aki konkrétan egy helyben állt közben. :-D Plusz már ne is haragudj, de ez a példád egy totál felesleges szőrszálhasogatás. :-D Kb. mintha abba kötnél bele, hogy mindkét játékban van villanyoszlop az utcán, ezért copy-paste. :-D Alap, hogy egy szuperhős játékban lesz ruhabemutató, aki mást várt, az hazudik. :-D A másik pedig, hogy már most is vannak benne más irányítható karakterek (nem is egy), ráadásul sokkal hangsúlyosabb, fontosabb szerepet kapnak ezek a karakterek, mint az Arkham Knightban, ahol a fősztorit tekintve kb. 1 percig sétálhatunk Gordonnal, és ezalatt semmi különös nem történik vele, valamint a végén Jokert is irányíthatjuk, de az se tesz ki többet 10 percnél. A Póki esetében azonban sokkal többről van szó a mellék karakterek irányíthatóságát és fontosságát tekintve. Ez nem pofátlan lopás...ez egy jól működő recept még magasabb szintre emelésre. Ennek - ahogy én is írtam meg Yanez is - inkább örülni kellene, mert így egy zseniális Arkham Knight után kaptunk egy zseniális Pókember játékot is. :-)
23.
23.
Duken
#21: +1 Mindkét játék szuper! A póki viszont személy szerint mindent ver nálam Batmanestűl Kratoszostúl. Ez a játék a nagybetűs ÉLVEZET. Emiatt kezdtem el videójátékokkal játszani. Hihetetlen a harcrendszere, az tényleg messze jobb mint a Batmané. Olyan kombók vannak benne csak lesek mindez olyan cinematic kivégzésekkel hogy a bal vesém is az orgazmustól remeg utána. 5 órát nyomtam de eddig csak mellékküldiket csináltam. Legnehezebb fokozaton nyomom. Sokszor csak hálohintáznék benne azt kész.
22.
22.
Batman
Konzolon jatszottam vele, de ott is mindenki azon panaszkodott, hogy de megfaradt mar az arkham szeria, kozben pont abba a reszbe tettek bele a legtobbet.. Emlekeztek amikor az Arkham Knightban megkapta Batman az uj pancelt es vegigment rajta a kamera? Na most itt a pokemberben pont, de kb 1-1-ben sikerult ugyanezt lecopyzni.. Es figyeljetek meg ha lesz masodik resz, akkor lesz majd mas iranyithato karakter is, a harmadikra pedig sok iranyithato hos lesz pont mint az Arkhamben, szoval a Rocksteady adott nekik alapanyagot rendesen :) Nem a copyzas zavar, tenyleg jo jatek, de olyan pofatlan lopasok es reskinek vannak benne, hogy az mar nekem faj.
21.
21.
Yanez
#20: Ott a pont!!! Két rohadt jó játék, ennek kéne örülni, nem pedig a szálkákat keresgélni.
20.
20.
Macifasz
#17: Eléggé el vagy tájolva pár dologgal kapcsolatban. Az Arkham Knightot nem azért húzták le, mert rossz játék lett volna, vagy nem pénzelte a kritikusokat a csúnya Disney, sőt. Külön kiemelte a cikkek és a kritikák többsége, hogy a széria legjobbja (sztem is). Azért húzták le, mert egy olyan ótvar, az alapjaiban szarul leprogramozott motort sikerült rittyenteni alá, aminek köszönhetően megszületett az egyik legpocsékabb PC-s port, amit valaha látott a játékos társadalom. Még a GTA IV PC-s portjának mélységeit is képes volt alulmúlni, pedig az nagy szó. Atomerőműveken is mozaik vetítés volt az elején, és csak jó pár hónap elteltével lett normálisan futtatható. De a mai napig vannak még olyan emberek, akiknél nem fut rendesen. Ezért kapta a sok negatívumot. Én pl. imádtam minden percét, ki is játszottam vagy hatszor, pedig a korábbi Batman játékok kapcsán mindig megálltam 2-3 alkalomnál.
A Póki játék kapcsán pedig messze nem azért lett az Insomnia game az egekig magasztalva, mert ők szarták a spanyol viaszt, sőt. Ki is emelik a játékkal kapcsolatban, hogy kb. nulla forradalmi újítást mutat, de azt, amit letesz az asztalra, legyen az más játékokból való kisebb-nagyobb merítés (az itteni cikk ezt pl. negatívumként említi, de más oldalakon is írnak erről), olyan magas szinten teszi, hogy méltán megérdemli az összes dicsérő szót. És ettől még nem lesz pl. az Arkham Knight értéke kisebb. Sőt. Torony magasan az egyik legjobb képregény játék a Pókival karöltve, amit valaha készítettek.;-)
18.
18.
Darksiders84
#17: +1 amúgy nagyon jól elvagyok a játékkal de már írtam én is hogy új vagy másabb dolgok nem igazán vannak benne mint az emlegetett játékban amitől sokkal többet érne de szerintem nagyon jóra sikerült.
17.
17.
Batman
Most egy Batmantol milyen kommentet varsz? :D De most komolyan. A new game plustol kezdve, a fejlesztesekig korulbelul minden megegyezik az Arkham Knighttal. Ettol fuggetlenul elvezet a jatek, de nagyon nagyon tul van lihegve a dolog es az Imsomniac fel van emelve, mintha valami egyedulallo dolgot hajtottak volna letre, pedig nem! Az Arkham Knight is siman volt ilyen jo jatek, sot!! De lehuztak a francba, mert nem volt egy Disney aki penzt nyomott volna a jatekba, ahogy a Star Warsokkal es a Marvel filmjeikkel teszik. Ott is csak ezert vannak a pozitiv kritikak, a love miatt.
16.
16.
hedzsooo
#15: Persze, 1-2 nap alatt készen is voltak vele, hát hogyne. Olyat meg már kihallott, hogy a fejlesztők is taunlhatnak egymástól, átvehetnek jó játékelemeket egymástól... Jajj, te Batman
15.
15.
Batman
Imsomniac fogta az Arkham szeriat es kb 1-1-ben lemasolta azt. Nem nagy dolog.
11.
11.
Tidus
Dragon Quest 11 sikerének nagyon örülök.
Még hogy nincs igény egy klasszikus minőségi jrpg-re...
Sajna nálunk túl nagy az ellenérzés valamiért a műfaj iránt.
9.
9.
Blueberry
#8: Szerintem az már csak akkor fog eltűnni,amikor megjelenik a gta6 (akkor jó lassan el fog tünni)
8.
8.
LexerTheFirst
Mit keres a GTA? Most komolyan, látom magam 54 évesen, nézve az eladási listát, és a GTA 5 lesz ott, a 9-10. helyen..
7.
7.
Marcus88
Eddig eladásokban és értékelésekben is jó lett a játék.
Ismét bebizonyosodott,hogy a Sony aranyat szarik!
Várjuk szeretettel a Days Gone-t februárban!!!
6.
6.
Slik
nem is csodalom
amit a marvel felepitett az elmult evek alatt az elkepeszto es ez az elso jatek kb aminek koze van a vilaghoz meg ha csak nevben is
5.
5.
RangerFox
#4: Ja jó, elolvastam a gameindustry cikkét
4.
4.
RangerFox
Wait...

Ezt úgy kell érteni, hogy a GoW meg a FC5 megjelenlésének első hetét szárnyalta túl, ugye? Mert kicsit nehezen hiszem el, hogy egy hét alatt 9+ milliót adtak el egy játékból.
2.
2.
zola2000
Azért a Dragon quest 11 második helye se rossz egy jrpgtől angliában...

(meg a sok éves gta harmadik helye sem)
1.
1.
Yanez
Erre nem gondoltam volna. Beszarás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...