Sunset Overdrive - az Insomniac folytatni szeretné

Ted Price, az Insomniac Games vezetője egy IGN-nek adott interjúban megerősítette, csapata nagyon szeretné elkészíteni az Xbox One-exkluzív Sunset Overdrive folytatását.

A Sunset Overdrive kapcsán az elmúlt években rendszeresen visszatérő pletyka, hogy PC-re is elkészül, de hiába rendelkezik a terjesztési jogokkal a Microsoft, a redmondiak egyelőre nem léptek az ügyben. Az IP jogai azonban az Insomniac Gamesnél vannak, így egyelőre úgy néz ki, annak nagyobb esélye van, hogy valamikor folytatást kap a játék.

Erre utalt Ted Price, a stúdió vezetője is, amikor interjút adott az IGN-nek. Ebben elmondta, hogy amikor piacra dobnak egy teljesen új játékot, akkor a stúdió remekül nyomon tudja követni, hogy mi az, ami tetszett a rajongóknak, és melyek azok a játékmechanikai elemek, amelyek abszolút nem működtek. Így egy folytatás esetében céltudatosabban lehet fejleszteni, ami a második rész sikerét is biztosabbá teheti. De Price arra is rávilágított, hogy szükség van arra is, hogy megfelelő méretű csapat dolgozhassanak a folytatáson, illetve annak időzítése is kulcskérdés. A csapatnál emellett ott vannak a játék teljes jogai, így a második részt akár multiplatform címként is elkészíthetnék.

Price szavaiból arra lehet következtetni, hogy a stúdió teljesen nyitott arra, hogy elkészítse a Sunset Overdrive második részét, de ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, komoly kiadóra van szüksége, aki támogatja a projektet. Nem kizárt, hogy a Spider-Man sikere után könnyebb dolga lesz meggyőzni a vállalatokat a csapatnak.

7 komment - szólj hozzá!