PlayStation Classic - érkezik a Sony retrokonzolja

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Úgy néz ki, hogy a Nintendo után a Sony is felül a nosztalgiavonatra, és kiadja a legendás PlayStation konzoljának a miniverzióját. A masina decemberben rajtol el, és PlayStation Classic néven lesz kapható.

„Közel 25 évvel ezelőtt mutattuk be a világnak az eredeti PlayStationt. A Sony Computer Entertainment által fejlesztett eszköz volt az első otthoni konzol a videojátékok történelmében, melyből világszerte 100 millió egységet adtak el, megteremtve a vásárlóknak a lehetőséget, hogy a világon először valós időben renderelt 3D-s játékokkal játszhassanak otthonukban.”

„A mai napon örömmel jelentjük be, hogy visszahozzuk az eredeti PlayStation-élményt egy új, lekicsinyített verzióval, a PlayStation Classickal! A konzol 20 olyan előretelepített játékkal lesz elérhető, mint a Final Fantasy VII, a Jumping Flash, a Ridge Racer Type 4, a Tekken 3 és a Wild Arms.”

A Sony hivatalos közleményében továbbá még arról is olvashatunk, hogy a minikonzol megközelítőleg 45 százalékkal lesz kisebb, mint az eredeti PlayStation. A régi klasszikushoz teljes mértékben hű csomagolás két kontrollert fog még tartalmazni, illetve egy HDMI-kábelt, mellyel a TV-re köthetjük az eszközt.


A teljes játékkínálatot egyelőre még nem leplezte le a Sony, ám a megjelenési időpontot és az árat igen. A PlayStation Classic még karácsony előtt elrajtol, egészen pontosan december 3-án, az ajánlott fogyasztói ára pedig 99 euróban lett meghatározva.

23.
23.
Turley
#22: Az nemrossz!

Nekem egy modolt raspberrym van emulátorként(retropie), a snes-t ajándékba vettem:)
22.
22.
Ooorky
#17: 35€ (+7€ posta)-ért vettem amazon.de-ről android-os TV okosítót tavasszal.

PS1/N64/Sega Saturn vonalig minden emulator többnyire gond nélkül fut rajta (N64-en néhány játékban nem töltenek be a textúrák), ráadásul támogatja az Xbox 360-as kontrolleremet is...
21.
21.
pkflavio
#20: Igen, de ha olyan játékokat raknak rá ami lemezen kegyetlen drága pl (castlevania) akkor már megéri.
20.
20.
Back2U
Használtan 4000 forint egy PS1, és lehet még kapni. Ez egy faszság
19.
19.
Juha
#12: Nekem egy PS2 van, szintén a fiók mélyén, találtam, két kontrollerrel :) Nagy nehezen egy régebbi tv-t is előhúztam hozzá, és néztem, hogy ez tökéletesen működik... Kb fél óra múlva szépen elcsomagoltam, hogy 'majdhatöbbidőmlesz', és azóta ott van. Ez még a x360/ps3 aranykorában történt.
18.
18.
Norbiii
Ráadásul, ahogyan látom a videóban nem analógos joyt adnak hozzá, hanem ami legelőször volt. Lemerem fogadni, hogy olyan is lesz + zsetonért....
17.
17.
Turley
#1: ? Egyáltalán nem drágák, én a snes minit 15K HUF-ért vettem, folyamatosan akciózzák mindenhol, szerintem max 24k-ból lehet már újat találni.

30k szerintem borzasztó sok ezért, maximum ha lehet rajta romot futtatni, de akkor is inkább jópofaság faktora van mintsem valós értéke. Müködőképes chippelt PS1et kapni max 10-15k-ért a mai napig. Nekem még megvan az eredeti gép és hibátlanul müködik, azt leszámítva, hogy egy szekrény alján pihen.
16.
16.
pkflavio
#15: Megtaláltam a választ sry
15.
15.
pkflavio
Szerintetek fog lemezeket olvasni?
14.
14.
Norbiii
A Nintendo elkezdte, a Sony átvette. No de kb 30 ezer forint nagyon sok egy Ps1-ért, főleg úgy, hogy csak 20 játék lesz rajta. Ha a Nintendonál ez lehúzásnak számított, akkor itt is az. Ettől még önmagában örülnék egy ilyennek.
12.
12.
Takacs014
Nekem van egy eredeti a fiókban de sajnos memóriakártyám nincs hozzá. Fifa 2003-at sokat toltam rajta.
11.
11.
MzperXD
Egy régi 2d-s játékkal még ma is élvezetes játszani, szép, hangulatos. Ezért szerencsés a nintendo. De a PS1 3d-s játékai már nem lesznek ilyen élvezetesek, szépek a mai játékokhoz szokott szemeknek (szerintem). De amúgy poén!
10.
10.
Grabowsky30+
Nekem ez nagyon tetszik, nosztalgikus dolog, gyermek korom szép emlékei, ps1 volt az utolsó sony konzolom, de egy ilyen picikét vennék. Viszont 1 dolog foglalkoztat, vajon az egyébként is szerintem pici és kényelmetlen gamepadot is tovább kicsinyítik? Mert ez esetben nem lesz valami kényelmes játszani vele. Ha tudják tartani ezt a 99euros árat akkor én vevő leszek rá. Cukin fog mutatni a nes meg a snes mini mellett! Vajon 30év múlva lesz ps4pro mini is meg xbox one x mini is?:D
9.
9.
pkflavio
#5: Az kegyetlen jó lenne :)
8.
8.
PaprikaJancsi
Ez baromi jó, nekem bejön :)
7.
7.
patka21991
Vonz hogy meg vegyem, de van ps3-mam, ami futtatja az eredeti ps1 lemezeim.
6.
6.
Duken
#4: Már kiadták ps4-re. A Ff6 viszont várós!
5.
5.
Duken
Jöhetne rá a Castlevania Symphony of the Night!
4.
4.
McDuff
Na, dicsérjétek az urat, annyi év halogatás után végre kiadják a Final Fantasy VII-et! :D
3.
3.
Fata Morgana
Nem tudom van-e értelme, a Sony-nak ebbe a dologba pénzt belepumpálnia, pláne ,hogy már a PS1 vagy PSX óta jócskán, változtak az igények + nem kismértékben nőttek az elvárások, mármint játékok terén.
2.
2.
Metrox
Remélhetőlegehet erre is majd saját romot rá rakni mint a Nintendo mini szériára :D
1.
1.
Gykrizsi
Az ára sokkal értelmesebb szerintem mint a Nintendo két gépének, de itt is ragaszkodnak ehhez a hülye telepített játék rendszerhez. Nem értem miért, szerintem 20 játék azért elég karcsú. Másrészt ez csak olyan személyes dolog, de szerintem tök hülyén néz ki, hogy ilyen pici. Nekem jobban adná, ha legalább megközelítőleg olyan méretű lenne, mint az eredeti. De amúgy szerintem egész jópofa, csak az itt felsorolt játékok annyira nem hoznak lázba, hogy vegyek egyet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...