TGS 2018: DMC 5 - jönnek a mikrotranzakciók

  • Írta: szlav
  • 2018. szeptember 23.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Devil May Cry 5-öt sem ússzuk meg mikrotranzakciók nélkül. A szériában már jól ismert Divinity Statue-k ezúttal valódi pénzért is árulnak majd Red Orbokat, ezzel pedig már a játék elején előnyre tehetünk szert.

Valószínű, hogy jó néhány játékosnál kiveri majd a biztosítékot a ma érkezett hír, miszerint a sorozat történelmében először mikrotranzakciós opciókkal kerül majd a boltokba az új Devil May Cry. A játékban ismert Red Orbokat ezúttal közvetlenül pénzzel is megvásárolhatjuk majd, ez pedig jókora előnyt adhat a játékosoknak, különösen az első néhány órában.

A Red Orbok ugyanis a Devil May Cry-játékok fizetőeszközét képezik: minden elejtett ellenfél, a legtöbb összezúzott tárgy és a játékban elrejtett titkos hely ezzel jutalmazza Dantét és Nerót. Ezeket a Divinity Statue-nak nevezett oltároknál cserélhettük be újabb képességekre, és kombóink vagy fegyvereink fejlesztésére. Nem lesz ez most sem másképp, kivéve a tényt, hogy a bankkártyánk éppen olyan hasznos lesz ezen a téren, mint a szablyánk.

Hideaki Itsuno a GameSpotnak adott interjújában elárulta, hogy azért döntöttek emellett az opció mellett, mert nyitva akarták hagyni ezt a lehetőséget azok előtt, akiknek kevesebb az idejük, vagy csak simán mindent egyszerre meg szeretnének szerezni. Emellett leszögezte azt is, hogy véleménye szerint senki nincs rákényszerítve arra, hogy minden mozdulatot feloldjon.

Korai lenne még persze emiatt vészmadárkodni, hiszen a játék megjelenésére még körülbelül fél évet várnunk kell. Ez alatt sok víz lefolyik még a Dunán, valamint abban sem lehetünk egyelőre biztosak, hogy az említett mikrotranzakciós modell mennyire befolyásolja majd ténylegesen a játékot.

A Devil May Cry 5 2019. március 8-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

19.
19.
#10: Nem tudom miről beszélsz, de manapság pont hogy a történet se számít (úgy mint a gameplay), csak hogy lehessen venni zebracsíkos pónis lófaszt a pisztolyra, ruhára, és lehessen mutogatni a többieknek mutliban, kb ennyi a mai véglények videojáték-igénye.
18.
18.
zsocc-nrg
Szerintem ugyanúgy meg fogják szívni mint a Shadow of War-nál és szépen kivezetik. Az biztos hogy én egy fityinget nem fogok mikrotranzakcióra költeni, jobban szeretem normálisan végigjátszani a játékot, nyilván fejlődés és farmolás útján is fel lehet oldani a skilleket, addig meg leszarom hogy a vérpistikék hogyan tesznek szert előnyre... Single player-pártiként nekem meg aztán tényleg nem oszt nem szoroz.
17.
17.
#15: Technikailag nem a skillekért fizetsz itt sem, csak a játékbeli fizetőeszközért, persze ettől nem lesz jobb a helyzet.

Ennek ellenére, nem hogy esély lehet hasonló dolgok monetizálására, hanem konkrétan már elkezdődött. A Metal Gear Survive esetében egy új mentés létrehozásáért fizetned kell. Ráadásul nem elég, hogy egyáltalán van pofájuk ehhez, képesek 10 retkes dollárt kérni érte.
16.
16.
Onion
Szóval a játék Pay to Win lesz. Ebből nem lesz 1 day vásárlás. Inkább megvárom amikor olcson fogják árulni a játékot. Hát ez van. :S
15.
15.
Fata Morgana
#10: Már hogyne érteném, pont hogy Vityo82 félreértettétek amit írtam alap kellene, hogy legyen volt 1-2 játék ami utólag kapta meg W3, GoW4, HZD volt még pár játék, de most nem emlékszem hirtelen többre.
A DS szériát NG+6 ig toltam a Bloodbone-t NG+7 ig szóval nem ezzel van bajom hanem mikor utólag kerül bele a játékba, és még úgy is tesznek mintha ez olyan rettentő nagy adomány lenne.
Azt akartam mondani, ha ezt a skilles szitut meg tudják lépni, akkor más játékbeli dolgoknál is lehet rá komoly esély.
12.
12.
Blueberry
#10: Nem a Ng+ létezése a baj,hanem hogy régen egy alap dolognak számitott,most meg “hú de jó,hogy 3 hónappal megjelenés után jött”
11.
11.
Max3000
#10: Lehet,hogy kurva unalmas,de nekem a witcher 3 ami megteremti az egyensúlyt.
10.
10.
Max3000
#8: Az NG+ módnak nem érted a lényegét.Rengetegen vannak,akik nem csak azért tolnak egy játékot,hogy majd valami nem evilági történetben lesz majd részük(nagyon sajnálom a mai gémer elkorcsosult közösség egy részét,akiknek a történet fontosabb,mint a játékmenet,régebben kurvára nem így volt,mostanában egy darab szart is el lehet adni,csak legyen érzelmes fostenger)

..és akkor ugye az ilyeneknek nincs értelme szintezni,mert már ki sírták magukat,tudják,hogy majd a kiskutya meg fog halni ,vagy apuka kalandja véget ér.Az NG+ mód a klasszikus gémereknek készül,akik még a játékélményben lelik örömüket,nem abban,hogy józsika a baltával nyugovóra tért miután megcsókolta a feleségét.
6.
6.
Fata Morgana
#5: Teljesen igazad van, nekem a 3.rész nagy kedvencem volt legalább 10x kipörgettem de a 4.résztől a széria megindult a lejtőn, és ahogy én látom az aljáig meg sem áll.
5.
5.
Duken
Ilyenkor kéne kiállni és nemet mondani a játékra és nem megvenni bármilyen jó is lesz! Máskülönben ezentúl a single player játékokban fizetni kell azért is hogy szintet lépj bmeg!
4.
4.
Fata Morgana
A suta pénzes birkákra is gondolnak, milyen aranyos!
Legközelebb már AI-t is vehet egy totál béna játékos ami egy legyőzhetetlen karaktert irányít, és lőn így áldozik le a videó játékok kora...
3.
3.
Ben Reilly
Mar a DMC 4-hez is lehet, lehetett Red Orbokat venni a PS Store-bol.
2.
2.
Annyira szépen kihagytátok a hírből, hogy már most nyíltan beismerték, hogy a későbbi skilleket szándékosan nagyon drágára csinálták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...