Kivágtak egy befejezést az új Tomb Raiderből

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy tűnik, a Shadow of the Tomb Raider első napos javítása nemes egyszerűséggel kivágta a játék alternatív befejezését. A Square Enix szerint egyszerű tévedés történt, pedig sok érdekes kérdés felvetődik.

Szeptember 14-én jelent meg a Shadow of the Tomb Raider, amit szokás szerint egy méretes Day One patch kísért. A szokásos hibajavítások mellett azonban a javítással eltűnt a játékból az a befejezés, amely az előzménytrilógiát kötötte volna össze az 1996-os Tomb Raiderrel.

A Square Enix a játék fórumán indokolta meg a döntést. Eszerint a fejlesztés során több befejezést is terveztek, ám ezek nagy részét később elvetették, így a kiszivárgott endinget is, amely csak tévedésből került bele a megjelenéshez közeli verzióba. A kiadó szerint a hibajavítások miatt mindenképp érdemes feltelepíteni a patchet, az az egy befejezés nem oszt, nem szoroz.

Innentől pedig SPOILER! Pedig az alternatív befejezés azért is érdekes, mert simán lezárta az előzménytrilógiát, és időrendileg az 1996-os Tomb Raider eseményeivel folytatódott volna Lara Croft kalandja. Ezek szerint van rá esély, hogy nem a Shadow of the Tomb Raiderrel ér véget a fiatal régészlány története.

5.
5.
Stranger
A 2013-as rész egy reboot minden szempontból. Ezek a sztorik alapból nem illenek be a korábbi játékok történetébe. Ahogy Lara karakterét is teljesen megváltoztatták.
4.
4.
godach
#2: Köszi.

Yanez, nem vágtam. Mindenütt 2013 TR Rebootként emlegették az elején, így nem is szenteltem nagyobb figyelmet neki :D
3.
3.
Yanez
#1: Ezt eddig nem tudtad? A játékmechanika az, amire mondhatjuk, hogy reboot. A sztori viszont 2013 óta egy előzmény. Hali.
2.
2.
Macifasz
#1: Elvileg igen. Hacsak pár év múlva nem csinálják meg az igazi remaket, azaz kezdik el a régi, klasszikus részeket is feldolgozni. :-D De jelenlegi állás szerint igen, 2013 óta ez a három rész egy előzmény trilógia.
1.
1.
godach
Most akkor nem értem. Ez a Trilógia a 2013-as óta nem reboot hanem előzmény és innen folytatódik az eredeti első résszel?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...