A Ubisoft nem feledkezett meg a Splinter Cellről

Serge Hascoet, a Ubisoft CCO-ja a Game Informernek adott interjúban elmondta, sem a Splinter Cellről, sem a Prince of Persiáról nem feledkeztek meg, de jelenleg más projektek egyszerűen elveszik az erőforrásokat tőlük.

Az idei E3 előtt többször is arról pletykálkodtak, hogy a Ubisoft végre ismét leporolja egyik sikeres sorozatát, és Sam Fisher végre visszatérhet. Ebből végül semmi sem lett, a rajongók csalódottsága után azonban azóta is újra és újra előkerül a téma, így nem meglepő, hogy a Ubisoft CCO-ja, Serge Hascoet a Game Informernek adott interjúban is szóba hozta a témát.

Mint mondta, nem azért nem készül új Splinter Cell- vagy Prince of Persia-felvonás, mert a Ubisoftot már nem érdeklik ezek a franchise-ok, hanem azért, mert egész egyszerűen erőforrás problémákkal küzd a kiadó. Az egyes stúdiók ugyanis olyan játékokkal vannak elfoglalva, mint a Skulls & Bones, az Assassins's Creed- és a Far Cry-sorozat, vagy éppen a The Division folytatása. Ettől függetlenül a két franchise visszatérése nem akarat, hanem lehetőség kérdése, így nem kizárt, hogy hamarosan tényleg történik valami előrelépés.

9 komment - szólj hozzá!