The Witcher - kártérítést követel Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski, a The Witcher-sorozat alkotója már több interjúban is kitért rá, mennyire rossz üzletet kötött, amikor eladta a CD Projektnek a jogokat. Éppen ezért nem meglepő, hogy ügyvédein keresztül jelezte, 16 millió dollárt követel a stúdiótól.

Andrzej Sapkowski, a The Witcher-sorozat alkotója az elmúlt években több interjúban is elmondta, mennyire rossz üzletet kötött, amikor gyakorlatilag bagóért adta el a CD Projekt RED-nek a jogokat. Ahogy arról tavaly beszámoltunk, alig 3 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta meg a stúdió a jogokat, hogy aztán a harmadik rész már közel 240 millió eurót termeljen.

Nem csoda, hogy a szerző becsapva érzi magát, így most jogi útra terelte a dolgot és ügyvédein keresztül jelezte, hogy 16 millió dolláros kártérítést követel a CD Projekt RED-től. Még mielőtt a helyzet teljesen elmérgesedne a felek között, jó eséllyel sikerül majd közös megegyezésre jutni, már csak azért is, mert Lengyelországban a törvény segítségével védve van a szerző, így ha kellően nagy a különbség szellemi termék jogainak eladása és az abból származó bevétel között, akkor utólag lehet változtatni a szerződés feltételein. Fontos azonban megjegyezni, hogy az egyébként teljesen a törvényeknek megfelelően kötött szerződés csak az első részre vonatkozott.

127 komment - szólj hozzá!