Már a fejlesztők szerint is jön a PSN-névváltoztatás

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 5.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony már elég régóta adós egy fontos funkcióval, nevezetesen azzal, hogy megváltoztathatóak legyenek a PlayStation Network-féle felhasználóneveink. Most több különböző fejlesztő is arról beszélt, hogy hamarosan élesedik a feature.

Azóta nem lehet megváltoztatni a felhasználónevünket a PlayStation Networkön, mióta a szolgáltatás 2006-ban elrajtolt, és bár a lehetőségért már több játékos rágta a Sony fülét, eddig süket fülekre találtak. (Az Xbox Live-on már elérhető ez a lehetőség, ami az első alkalommal ingyenes, majd minden további csere 8 dollárba fáj.)

A Kotaku friss cikkékből most kiderült, hogy a funkciót hamarosan élesíti a konzolgyártó. A blog három névtelen fejlesztőt faggatott ki nemrégiben, mindhárman más stúdióknál húzzák az igát - a közös bennük az, hogy multiplayer játékot készítenek. A források azt állítják, hogy az elmúlt hónapokban megkezdték felkészíteni a különböző játékaikat a névváltoztatás bevezetésére.

Egy negyedik forrás pedig meg is mutatta azt a dokumentumot az újságírónak, amit állítólag a Sony küldött szét a fejlesztőcsapatok között. A levél elmagyarázza, hogyan lehet megváltoztatni valaki PSN-nevét.

Ha a pletyka igaz is, nem ma élesedik ez a lehetőség, hiszen az elmondottak alapján minden régebbi címet egyenként kell felkészíteni erre, ami nem kevés idejébe telik az érintett stúdióknak.

20.
20.
Sir-Vival
GTF_Quentaro-HUN... Jó lesz ez.
19.
19.
HMoody
Inkabb arrol beszeljunk, hogy 2018-ban meg mindig nem lehet orszagot valtani a Sony-nal. Na az sokkal egetobb problema, mint a nev.
18.
18.
user101
Pontosan az ilyen retaldált megmondóemberek miatt akarja az összes kiadó a streaming felé terelni a játékipart, mert akkor ha játszani akarsz: fizetsz! Nincs kibúvó! Az más kérdés, hogy ezzel a kiadót leszámítva mindenki sz@rul jár...
17.
17.
Back2U
#15: Te nem Futszi vagy?
16.
16.
Max3000
#15: Szerintem meg ez az ökörség.Szórakozni szoktam járni,de nem ez a hobbim....Remélem érzékeled mekkora sült pogácsa került az asztalra.Szabad idő eltöltése meg egy gyűjtőfogalom,van aki ezt is munkával tölti.Mr kurvaokos megmondóember.Azért vagyok nyers,mert már többször bannoltak téged a hülyeséged miatt,mint az elmúlt 5 évben 40 személyt egyenként különböző profillal egyszerre.

Amúgy meséld már el azt,ha mindenki használt játékot venne,ki pénzelné a cégeket?Ez kb akkora paradoxon,mint a terminatorban a két Connor esete.
15.
15.
#7: Mar bocs, de a aki tiszteli a hobbijat (ami amugy oriasi okorseg mert, hobbi szorakozas, a szabad ido eltoltese, valaki guminozik) az mondjuk pont nem adja el.
Es az altalad olyan nagyon tisztelt jomoduak se.
Azok vagy megtartjak mert fruti nekik, vagy inkabb kidobjak.
Ennyire allsz ket labbal a foldon pajti. ;)
13.
13.
#3: Szamodra nincs.
Mert le vagy vasalva a kapitalizmus altal iparilag neznek total hulyenek. Eszre sem veszed, hogy "Babu vagy. Ugy mozogsz, ahogy o iranyit."
12.
12.
frankdelgado
#11: Neeeem..a hasznàltjàték kereskedelem felszàmolàsàra. Pedig ezzel igaza volt az ms-nek.
11.
11.
Back2U
#10: A DRM-re gondolsz? Mert egyébként nem volna rossz ha lenne, PC-n a GOG-on kívül szinte minden így megy.
9.
9.
Hanselbeck
Használt játék témához: Lehet azt mondani, hogy van elég játékos aki megveszi újonnan, de közben nincs. Ezért van az, hogy a kiadók általában a megjelenés utáni hetekre koncentrálnak, nagy hype, nagy marketing büdzsé, vegye meg minél több ember már az első hetekben, aztán rá lehet állni a DLC-k szállítására, miközben az alapjáték egyre nagyobb leárazásokat kap. Ez alakítja ki azt a futószalag gyártási modellt, ami jellemző ma a mainstream játékgyártásra, évente kell kihozni a folytatásokat, így akár három stúdió is dolgozhat egy franchise-on.

Hogy ezen nyer-e a játékostársadalom az erősen kérdőjeles. A nagy öregek még emlékeznek arra, hogy milyen volt a játékfejlesztés minősége 15 éve, hát nem is nézték bétatesztelőnek azokat, akik 21 ezer forintokat fizetnek az első hetekben egy vadiúj játékért.
8.
8.
Fata Morgana
#7: Részemről várhatja bárki is a használt játékokat, mivel én nem szoktam becserélni őket, amit megvettem az marad nálam.
Az a baj itt a mi kis hazánkban hogy a videó játék majdhogynem "elit" hobbinak számít mind konzol, mind játékok tekintetében főleg, ha a Magyar "átlag" fizetéseket nézzük.
Nekem szerencsém van, mert többet keresek egy nap mint egy új játék ára de sajnos ez nem jellemző az emberek nagy részére.
Nem tudom az USA-ban mennyit egy átlagkereset nagyjából 1500-2500 dollár közé lőném be abból pediglen nem nehéz kiköhögni 50-60dodót egy játékra, de egy 130-150ezres fizunál már meggondolja az ember főleg ha önellátó.
Ne vedd támadásnak amit írtam, csak egy gondolat volt.
3.
3.
Yanez
#2: Az hogy használtan veszel csak játékot, arra nincs magyarázat. Ha mindenki így tenne, nem lenne videójáték hobbi. Bár akkor használt játék sem lenne. :D
2.
2.
#1:
Tobbek kozt az ilyen huzasai miatt ruhellem a sony-t.
Jatekot is csak hasznaltan veszek, mert az ilyen ".. fasiszta szemetsegtol okadni tudnek".
1.
1.
batnor
Érdemes lett volna megemlíteni, hogy várhatóan milyen negatív oldala lesz egy név váltásnak a PS rendszerében. Pl.: törlésre kerülnek a trófeák és mentések.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...