Már a fejlesztők szerint is jön a PSN-névváltoztatás

A Sony már elég régóta adós egy fontos funkcióval, nevezetesen azzal, hogy megváltoztathatóak legyenek a PlayStation Network-féle felhasználóneveink. Most több különböző fejlesztő is arról beszélt, hogy hamarosan élesedik a feature.

Azóta nem lehet megváltoztatni a felhasználónevünket a PlayStation Networkön, mióta a szolgáltatás 2006-ban elrajtolt, és bár a lehetőségért már több játékos rágta a Sony fülét, eddig süket fülekre találtak. (Az Xbox Live-on már elérhető ez a lehetőség, ami az első alkalommal ingyenes, majd minden további csere 8 dollárba fáj.)

A Kotaku friss cikkékből most kiderült, hogy a funkciót hamarosan élesíti a konzolgyártó. A blog három névtelen fejlesztőt faggatott ki nemrégiben, mindhárman más stúdióknál húzzák az igát - a közös bennük az, hogy multiplayer játékot készítenek. A források azt állítják, hogy az elmúlt hónapokban megkezdték felkészíteni a különböző játékaikat a névváltoztatás bevezetésére.

Egy negyedik forrás pedig meg is mutatta azt a dokumentumot az újságírónak, amit állítólag a Sony küldött szét a fejlesztőcsapatok között. A levél elmagyarázza, hogyan lehet megváltoztatni valaki PSN-nevét.

Ha a pletyka igaz is, nem ma élesedik ez a lehetőség, hiszen az elmondottak alapján minden régebbi címet egyenként kell felkészíteni erre, ami nem kevés idejébe telik az érintett stúdióknak.

20 komment - szólj hozzá!