Mégis Batman-játékon dolgozik a Rocksteady?

  • Írta: Shifty
  • 2018. október 6.
  • Pletyka
Link másolása
Friss pletykák bukkantak fel a ResetErán és a Redditen a Rocksteady évek óta készülő titkos fejlesztéséről. A legújabb szóbeszédek szerint mégiscsak Batman: Arkham-játékot kapunk.

Továbbra is hétpecsétes titok, milyen új projekten dolgozik évek óta a Batman: Arkham-sorozatot fejlesztő Rocksteady. Ami biztos, hogy újabb, a DC univerzumában játszódó képregényjátékot kapunk, bár napokkal ezelőtt úgy tűnt, egy vadonatúj Harry Potter-játékon is dolgozik a csapat. Ez utóbbiról aztán kiderült, hogy valószínűleg az Avalanche Software készíti.

De akkor vajon mégis milyen új fejlesztésen dolgozik a Rocksteady? A napokban a Redditen és a ResetEra oldalán is felbukkantak friss pletykák, és ezek alapján az a Batman: Arkham Universe bukkant fel ismét, amiről még 2013-ban adtunk hírt utoljára. A két fórumon ráadásul meglepően részletes információkat is közöltek a projekt kapcsán, például úgy néz ki, hogy az idei, novemberben esedékes X018 rendezvényen mutatkozik be a játék, ami 2019 őszén kerül boltokba a jelenlegi generációra, vagyis PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

A játékban a teljes Batman-család karakterei szerepelni fognak, vagyis Batman mellett színre lép Robin, Batgirl, Batwoman, Nightwing, Catwoman és Red Hood is. Gotham városa megint növekedett egy nagyot, az Arkham Knightban megismert térkép ezúttal másfélszer nagyobb játszóteret ígér, ráadásul a helyszín végre egy lélegző, élő város képét festi majd le, ahol dinamikusan változnak a napszakok, illetve az időjárás is. Kiválasztott hősünkkel a Pókemberben megismert módon lehet majd véletlenszerűen felbukkanó bankrablásokat, autós üldözéseket, kisebb kizsebeléseket megakadályoznunk, miközben a főgonosz ezúttal a Baglyok Bírósága lesz.

Természetesen megújul a Batmobile, amit ezúttal csak közlekedésre lehet használni, a Batcave pedig amolyan központ lesz, ahol fejleszthetjük karakterünket, kiegészítőinket, illetve itt vehetjük fel az új küldetéseket, valamint a különböző játékmódokat is itt érjük el. Kapunk kooperatív játékmódokat is, ahol például a lopakodós részeknél fontos lesz a szoros együttműködés. Az ígéretek szerint a karakterek agilitása is sokat javul, a mozgások gyorsabbak és fluidabbak lesznek. Visszatérnek az ismert kütyük, némi fejlesztéssel, de természetesen új kiegészítők is bemutatkoznak. Lesznek vadonatúj ellenfelek is, mint például a talonok és a pilotok. Előbbiek az Arkham Knightban ismert nindzsákhoz lesznek hasonlóak.

10.
10.
Firsttime
#4: Rakd ssd-re ha van. Sokat segít rajta. Tapasztalat.
9.
9.
pucu9011
#8: Igaz én PS4-en játszottam, de csak ajánlani tudom a játékot.
8.
8.
drat576
Köszönöm szépen a válaszokat.
7.
7.
B-Shaggy
#4: Én GTX 1060 3GBn játszottam ki épp most a még be nem foltozott verziót, medium grafikán csak a batmobilos részeknél voltak kisebb akadások, elvileg a javítások után már max grafikán bőven kéne tudnod futtatni.
6.
6.
gabus87
#4: Nyugodtan felrakhatod.
5.
5.
kastorhun
#4: Azért egy GTX 1060 alatt 100% hogy elfut. Abba pedig biztos vagyok hogy agyon lett foltozgatva az összehányt pc-s port.
4.
4.
drat576
Az Asylumot és a City-t nagyon szerettem, nekem még az Origins is tetszett. A Steam könyvtáramban pihen a Knight is, valaki tud mondani valami biztatót? Érdemes feleakni az Arkham Knightot PC-re, javult az eredetileg nem túl fényes port? GTX 1060 6GB-hoz raknám, normális már az egész? Stabil?
3.
3.
kastorhun
Az Arkham Knightot nem próbáltam, de az Asylum és a City baromira jó lett. Az Originset pedig az első boss után feladtam. Videók alapján azt tudom mondani hogy kimaxolták a Batman témát.
2.
2.
Macifasz
Bár imádom az Arkham szériát, de szerintem kimaxolták ami benne van, így én személy szerint nem várom annyira epekedve, ha ez igaz. Inkább más cím felé kellene nyitniuk, annyi de annyi lehetőség van még Batman mellett. Pl. ugyan ebben a stílusban és felfogásban egy Green Arrow játékot simán megnéznék és szerintem lenne is benne potenciál. Vagy a sokat emlegetett Flash game...vagy a két titkos vágyam a Penge és a Daredevil, de ezek úgy sem jönnek össze soha, szóval... :-D
1.
1.
Yanez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...