Úgy tűnik, a Microsoft megveszi az Obsidiant

A Kotaku értesülései szerint a Microsoft közel áll ahhoz, hogy megvásárolja az Obsidian Entertainmentet. Ha minden igaz, már csak az akvizíció véglegesítése van hátra - a felek egyelőre nem kommentálták az értesüléseket.

Ha minden igaz, hamarosan búcsút mondhat 13 éves függetlenségének az Obsidian Entertainment. Feargus Urquhart csapatának olyan címeket köszönhettünk eddig, mint a  Fallout: New Vegas, a Star Wars Knights of the Old Republic II és a Pillars of Eternity-széria.

A Kotaku belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoft lehet a csapat új tulajdonosa, ráadásul már csak az üzlet véglegesítése van hátra. A redmondiak egyelőre nem cáfolták a hírt, a szóvivőjük csak annyit írt, hogy "nem kommentálnak pletykákat vagy spekulációkat". Szinte szóról szóra ezt nyilatkozta az Obsidian PR-osa, Mikey Dowling is.

A Microsoft Studios még az idei E3 során jelentette be, hogy négy patinás stúdiót kaparintott meg, de a felvásárlásoknak még nincs vége.

A két cég közös múltja egyébként kifejezetten tartalmas: talán emlékeztek még, hogy az Obsidian egykoron egy Xbox-exkluzív RPG-t készített Stormlands címmel, ám sajnos finanszírozási problémákba ütközött a csapat, ezért a projektet törölték.

24 komment - szólj hozzá!