Úgy tűnik, a Microsoft megveszi az Obsidiant

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 10.
  • Pletyka
Link másolása
A Kotaku értesülései szerint a Microsoft közel áll ahhoz, hogy megvásárolja az Obsidian Entertainmentet. Ha minden igaz, már csak az akvizíció véglegesítése van hátra - a felek egyelőre nem kommentálták az értesüléseket.

Ha minden igaz, hamarosan búcsút mondhat 13 éves függetlenségének az Obsidian Entertainment. Feargus Urquhart csapatának olyan címeket köszönhettünk eddig, mint a  Fallout: New Vegas, a Star Wars Knights of the Old Republic II és a Pillars of Eternity-széria.

A Kotaku belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoft lehet a csapat új tulajdonosa, ráadásul már csak az üzlet véglegesítése van hátra. A redmondiak egyelőre nem cáfolták a hírt, a szóvivőjük csak annyit írt, hogy "nem kommentálnak pletykákat vagy spekulációkat". Szinte szóról szóra ezt nyilatkozta az Obsidian PR-osa, Mikey Dowling is.

A Microsoft Studios még az idei E3 során jelentette be, hogy négy patinás stúdiót kaparintott meg, de a felvásárlásoknak még nincs vége.

A két cég közös múltja egyébként kifejezetten tartalmas: talán emlékeztek még, hogy az Obsidian egykoron egy Xbox-exkluzív RPG-t készített Stormlands címmel, ám sajnos finanszírozási problémákba ütközött a csapat, ezért a projektet törölték.

23.
23.
Fata Morgana
#15: Hagyjuk már ez lerágott csontot, a videójáték vagy bármely hobbi pénzbe kerül sírhatnék a másik kedvenc hobbim miatt én is amiért nincs használ damil, vagy horog stb... de tudomásul veszem hogy ez a szórakozás ennyibe fáj és hali.
Vehetsz egy focilabdát az nem olyan nagy kiadás, vagy egy köbméter homok és lehet várat építeni.
"Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér"
22.
22.
Fata Morgana
#21: Ekkora butaságot, már rég olvastam.;)))
21.
21.
user101
Az ms-nek továbbra is bilibe lóg a keze... Azt hiszik, hogy pár másod, de inkább harmad rangú indie stúdióval bármi beleszólások is lesz a játékiparba ? Olyan szinten szitokszó már az xbox brand, hogy innen már csak lejjebb van és mindig lesz lejjebb... :(((
20.
20.
Ooorky
#17: Azért már ott figyel az Armored Warfare is az Obsidian játéklistájában :D
19.
19.
leviske
#5: Az EA sem volt hülye, hagyta dolgozni a BioWare-t ~két játék erejéig. Aztán a DA esetében 1,5 éven belül kellett kihozni a folytatást, a Mass Effect 2-t pedig DLC-kre szabdalták. Most pedig meg lehet nézni, hova jutott a stúdió, amit az EA az RPG részlegének az élére tűzött korábban.

A Microsoft se szokott ehhez másképp állni. A Fable esetében valami gyalázat, amit leműveltek a sorozattal, különösképp a 3. rész PC verziójával és nincs rá sok pozitív ellenpélda a cégtől az elmúlt 10(!) évet tekintve. Biztosra veszem, hogy a most felvásárolt stúdióknak lesz 1-1 nagy dobása a MS berkein belül, majd el lesznek dobva, mint a használt papírzsebkendő. Az Obsidian felvásárlása esetén ez különösen igaz, hiszen egy tipikusan késős cég. Nem látom indokoltnak, hogy miért nem tudnak csak olyan szoros, de független partneri viszonyban maradni a Microsofttal, mint a Remedy.
18.
18.
Heldengeist
#17: Az a BioWare már csak a nevében BioWare. Egyrészt nincs már sok beleszólásuk abba, milyen játékot csinálnak, másrészt az előbbiek miatt az szinte összes fontosabb ember otthagyta már (Mike Laidlaw, James Ohlen, Drew Karpyshyn).

Ezen a ponton már lényegtelen, hogy az Anthem bukása után az EA feloszlatja-e a stúdiót vagy sem, mert az a stúdió, amelyik 10-20 éve hozta a Baldur's Gate-et, KOTOR-t, Neverwintert, Mass Effectet és Dragon Age-et, már most sem létezik.
17.
17.
olymind1
#11: BioWare sajnos lassan már akciójátékokat gyárt, reméljük az Obsidian nem áll be a sorba, Larian Studios-on kívül is szerencsére még ott van az inXile Entertainment is, mint RPG gyáros.

Listáról egyébként hiányolom az Alpha Protocol-t meg Tyranny-t is, szerintem azok is igen jól sikerült játékok voltak az Obsidian-tól.
16.
16.
Őrnagy
Karácsonyra akarom magam meglepni 1 használt boxszal a PS mellé. Örülnék, ha nem csak a Forzával tudnék rajta játszani.
15.
15.
GemForge
Azért én nagy AAA címeket nem várnék tőlük. Ha engem kérdeztek, a MS még mindig azt a téli álmát alussza, amelybe akkor szenderült, amikor úgy érezte, hogy ráteszi a kezét a használt játék piacra.
14.
14.
crytek
#7: Forzàba semmi se hiányzik max a játékosoknak. MS hez ömlik a szajré belőle...
13.
13.
mephi
Húú, ez remek hír!
De várjál csak a Zinternet emléxik!
1. https://pcworld.hu/szoftver/a-microsoft-megvette-a-lionheadet-20060406-50807.html
2. https://pcforum.hu/hirek/18103/kinyirja-gyonyoru-kalandjatekat-es-annak-fejlesztojet-is-a-microsoft
12.
12.
medson
Tény hogy baljósan hangzik de még inkább az ms vegye meg mint az ea.
11.
11.
Mortis
a régi típusú RPG-k egyik utolsó nagy bástyája látszik most eldőlni. Hálistennek a Larian Studios átvette a stafétát az Original Sin-ekkel és a remélhetőleg közelgő Baldur's Gate 3-mal.
10.
10.
Heldengeist
#8: Aztán ki tudja, meddig tart ez a nagy szándék. Beszopatták magukat az Xbone-nal, egy kicsit benyalnak a játékosoknak, aztán ha megint úszik a hajó, majd felbátorodnak.
8.
8.
Anti4730
#7: Ezeket amiket mondta, mar volt par eve a microsoft csupan par honapja kezdte el a felvasarlasokat es az újító szándékot.
7.
7.
Heldengeist
#5: Nem tudom, honnan jöttek az utasítások, de a Fable és a Halo eléggé leszállóágba került, a Forza Motorsportba pedig NAGYON hiányzik egy olyan driver rating rendszer, mint ami a GT Sprotban van.
6.
6.
tyber16
Én arra leszek kíváncsi hogy ez hatással lesz-e a játék konzolos megjelenésére bármilyen szempontból.
5.
5.
crytek
Gondolom a ms se hülye.. Nem akarja kinyirni ezeket. Ninja Theorynak is szabad kezet adott. Nekik csak a fontos hogy amit innentől létrehoznak az ms exklúziv legyen..
4.
4.
PiszkosFred
"Kar erte, kivalo ugynok volt." :(
3.
3.
Heldengeist
Sajnálatos. Egy ilyen felvásárlás általában halálos ítélet egy ilyen típusú stúdiónak. Néhány év alatt fölülről jövő utasításokra lebutítással "hozzáférhetőbbé" teszik a játékaikat a mainstream közösség számára és mikrotranzakcióval "időt spórolnak" a kevésbé ráérő játékosoknak.

Az viszont biztos, hogy ők gatyába tudnák rázni a Fable sorozatot.
1.
1.
crytek
Ha hagyják őket melozni még jól is jöhet a msnak..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...