Úgy tűnik, a Microsoft megveszi az Obsidiant

A Kotaku értesülései szerint a Microsoft közel áll ahhoz, hogy megvásárolja az Obsidian Entertainmentet. Ha minden igaz, már csak az akvizíció véglegesítése van hátra - a felek egyelőre nem kommentálták az értesüléseket.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#24
#23: "ezt a"
#23
#15: Hagyjuk már ez lerágott csontot, a videójáték vagy bármely hobbi pénzbe kerül sírhatnék a másik kedvenc hobbim miatt én is amiért nincs használ damil, vagy horog stb... de tudomásul veszem hogy ez a szórakozás ennyibe fáj és hali.
Vehetsz egy focilabdát az nem olyan nagy kiadás, vagy egy köbméter homok és lehet várat építeni.
"Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér"
#22
#21: Ekkora butaságot, már rég olvastam.;)))
#21
Az ms-nek továbbra is bilibe lóg a keze... Azt hiszik, hogy pár másod, de inkább harmad rangú indie stúdióval bármi beleszólások is lesz a játékiparba ? Olyan szinten szitokszó már az xbox brand, hogy innen már csak lejjebb van és mindig lesz lejjebb... :(((
#20
#17: Azért már ott figyel az Armored Warfare is az Obsidian játéklistájában :D
#19
#5: Az EA sem volt hülye, hagyta dolgozni a BioWare-t ~két játék erejéig. Aztán a DA esetében 1,5 éven belül kellett kihozni a folytatást, a Mass Effect 2-t pedig DLC-kre szabdalták. Most pedig meg lehet nézni, hova jutott a stúdió, amit az EA az RPG részlegének az élére tűzött korábban.

A Microsoft se szokott ehhez másképp állni. A Fable esetében valami gyalázat, amit leműveltek a sorozattal, különösképp a 3. rész PC verziójával és nincs rá sok pozitív ellenpélda a cégtől az elmúlt 10(!) évet tekintve. Biztosra veszem, hogy a most felvásárolt stúdióknak lesz 1-1 nagy dobása a MS berkein belül, majd el lesznek dobva, mint a használt papírzsebkendő. Az Obsidian felvásárlása esetén ez különösen igaz, hiszen egy tipikusan késős cég. Nem látom indokoltnak, hogy miért nem tudnak csak olyan szoros, de független partneri viszonyban maradni a Microsofttal, mint a Remedy.
#18
#17: Az a BioWare már csak a nevében BioWare. Egyrészt nincs már sok beleszólásuk abba, milyen játékot csinálnak, másrészt az előbbiek miatt az szinte összes fontosabb ember otthagyta már (Mike Laidlaw, James Ohlen, Drew Karpyshyn).

Ezen a ponton már lényegtelen, hogy az Anthem bukása után az EA feloszlatja-e a stúdiót vagy sem, mert az a stúdió, amelyik 10-20 éve hozta a Baldur's Gate-et, KOTOR-t, Neverwintert, Mass Effectet és Dragon Age-et, már most sem létezik.
#17
#11: BioWare sajnos lassan már akciójátékokat gyárt, reméljük az Obsidian nem áll be a sorba, Larian Studios-on kívül is szerencsére még ott van az inXile Entertainment is, mint RPG gyáros.

Listáról egyébként hiányolom az Alpha Protocol-t meg Tyranny-t is, szerintem azok is igen jól sikerült játékok voltak az Obsidian-tól.
#16
Karácsonyra akarom magam meglepni 1 használt boxszal a PS mellé. Örülnék, ha nem csak a Forzával tudnék rajta játszani.
#15
Azért én nagy AAA címeket nem várnék tőlük. Ha engem kérdeztek, a MS még mindig azt a téli álmát alussza, amelybe akkor szenderült, amikor úgy érezte, hogy ráteszi a kezét a használt játék piacra.
#14
#7: Forzàba semmi se hiányzik max a játékosoknak. MS hez ömlik a szajré belőle...
#12
Tény hogy baljósan hangzik de még inkább az ms vegye meg mint az ea.
#11
a régi típusú RPG-k egyik utolsó nagy bástyája látszik most eldőlni. Hálistennek a Larian Studios átvette a stafétát az Original Sin-ekkel és a remélhetőleg közelgő Baldur's Gate 3-mal.
#10
#8: Aztán ki tudja, meddig tart ez a nagy szándék. Beszopatták magukat az Xbone-nal, egy kicsit benyalnak a játékosoknak, aztán ha megint úszik a hajó, majd felbátorodnak.
#9
#8: *mondtal
#8
#7: Ezeket amiket mondta, mar volt par eve a microsoft csupan par honapja kezdte el a felvasarlasokat es az újító szándékot.
#7
#5: Nem tudom, honnan jöttek az utasítások, de a Fable és a Halo eléggé leszállóágba került, a Forza Motorsportba pedig NAGYON hiányzik egy olyan driver rating rendszer, mint ami a GT Sprotban van.
#6
Én arra leszek kíváncsi hogy ez hatással lesz-e a játék konzolos megjelenésére bármilyen szempontból.
#5
Gondolom a ms se hülye.. Nem akarja kinyirni ezeket. Ninja Theorynak is szabad kezet adott. Nekik csak a fontos hogy amit innentől létrehoznak az ms exklúziv legyen..