Az idei Call of Duty úgy rajtolt el, mint még soha

  • Írta: sirdani
  • 2018. október 15.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy látszik, hogy a fanok számára egyáltalán nem hiányzik a single player játékmód, mivel szinte minden korábbi, a franchise által felállított eladási rekordot megdöntött a Call of Duty-széria legújabb epizódja, a Black Ops 4.

A GamesIndustry.biz által közzétett korai adatok szerint remek döntés volt a Treyarchtól, hogy a single player helyett a multiplayernek, és azon belül is a zombiknak, illetve az újonnan érkező Blackout játékmódnak engedett nagyobb teret. A megjelenéstől számított első nap folyamán ugyanis az eddigi eladási rekordot tartó Call of Duty: WWII-t maga mögött hagyva, a Black Ops 4 érte el a legjobb értékesítési adatokat PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Érdekesség, hogy míg a digitális eladásokkal a PlayStation Store-ban minden idők legsikeresebb rajtját produkálta, addig a fizikai hordozókon árusított példányok értékesítése igencsak elmaradt; a Call of Duty: WWII-hez képest 50 százalékkal, míg a Black Ops 3-hoz képest 59 százalékkal kevesebben vásárolták meg dobozos formában a Black Ops 4-et.

Persze ahhoz, hogy alaposabb képet kapjunk arról, hogy az új irány ténylegesen ilyen jól vált-e be, érdemesebb lesz megvárni a további eladási adatokat. Mindenesetre a bétateszt alapján mi is úgy gondoltuk, hogy a fejlesztőknek idén tényleg sikerült valamit nagyon eltalálniuk.  

49.
49.
kastorhun
#32: A mondandóddal nem értek egyet. Az RTS műfaj szinte teljesen kihalt, max az indie ipar termel ki évente néhány jobb komolyabb címet, de a AAA csapatok konkrétan le se sz*rják ezt a műfajt. A Halon kívül csak a Total War széria az ami stratégiai, és komolyabb csapatok csinálták.
48.
48.
user101
#42: Mindenki másra esküszik, engem a mai napig ettől ráz ki a hideg :)))

https://www.youtube.com/watch?v=tcqucUqj9Lw
45.
45.
madSci
Ez itt ám a lényegi infó:
"Érdekesség, hogy míg a digitális eladásokkal a PlayStation Store-ban minden idők legsikeresebb rajtját produkálta, addig a fizikai hordozókon árusított példányok értékesítése igencsak elmaradt; a Call of Duty: WWII-hez képest 50%-kal, míg a Black Ops III-hoz képest 59%-kal vásárolták meg dobozos formában a Black Ops IIII-et."
Nyilván nő a digitális, hiszen mindenhol nő az aránya, na de úgy bebukott a lemezes eladás, hogy csak na. Erről nem szól az Activision, fényezi a digitálist, ami eleve kisebb részarány, de mennyivel is nőtt? És mi van az összeladásokkal? Mert a fizikai példányok alapján az eléggé bezuhant ám, még ha erről nem is szeretnének beszélni
44.
44.
GAMEROD
A fejlesztőknek nem sikerült semmit eltalálniuk, arról van csak szó, hogy csőlátásúvá vált a jónép. Ha egy rúd szart adnak nekik COD-os vagy egyém mainstrem című dobozba csomagolva, azt is magukra kenik mint baba a pempőt.
42.
42.
Lorthirash
#40: https://www.youtube.com/watch?v=goP_xdPcH6U
Ez konkrétan beleégett az agyamba , mindig rázott a hideg mikor felcsendült ez a dallam, amolyan "költői" keret volt ez.
41.
41.
Kovbaj
#38: Hali, bár ritkán szoktam kommentálni, de el kell hogy mondjam, hogy ps3 mon kezdtem el codozni minden egyes Coddal játszottam, de az utobbi 2 része a szériában eléggé lehangolt, (Infinity, WWII) de annyira hogy megundorodtam a sorozattól, de a mostani részt, sem voltam hajlandó előrendelni, míg addig amig az eggyik régi barátom shareplayben vissza nem adta a controllert a kezembe, az a rengeteg retro pálya a Blackops 1, 2ből tényleg vissza csábított a codhoz. Nagyon nehéz, és egyben tartalmas a zombie része a játéknak, gondolkodni kell benne, és taktikázni rendesen van benne kihívás. Két olyan cimborámmal toltam a zombie pályákat akik nem az átlagos játékosok szintjén játszanak, és még őket is megizasztotta a játék nehézsége. Nagyon szeretem a Fortnitetot és szerintem a Blackout nem veri a Royal részét, de le kell szögeznem, hogy felülmúlták az elvárasaimat. Elnézését hogy ilyen hosszúra sikeredett a commentem. XD
37.
37.
Adritt7
#18: Nem tudom hogy te mivel játszol.... De ez minden idők leghosszabb Cod ja.Egyetlen egy térkép sem jó. Grafika hhh...még A WW 2nek is job volt pedig az néhol azért szégyen. Milyen újításokrol meg beszélünk. A kasztok sem lehet benne kimaxolni de még egy nyamvadt Chalange sem tartozik hozzájuk.... Semmi. Igy tökmindegy melyikkel vagy. Ráadásul a nagy újítás egyike...:húznak egy szögesdrotott leraknal egy barikkádot mellé és be állnak mögé négyen egy szobába és szétcsseszik a játékot. A helikopter és a kutya indokolatlanul erősek... Ha nem lenne a BLACKOUT huzhatnám le a budin az egészet 30ezerért... Szarr az egész...
35.
35.
Huf93
#34: Megint nem lát túl a saját igényein. Ami nem neki való az egy szar. Nem tudod neki megmagyarázni...
30.
30.
RangerFox
#29: Én lehet még addig se fogok várni.
29.
29.
TDavid22
Én szerintem várok egy Black Friday akciót és megveszem. :)
28.
28.
Neo1989
#27: Tökéletesen egyetértek vele a jó egy teljesen szubjektív dolog. (Még akkor is ha a WW 2-nek tényleg kiemelkedően jó story-ja volt.) Na de hát ha nem csinálnak többet én nem fogok Dunának menni.

Annyi minőségi cím van. A Naughty Dog meg igazából csak erre a modellre fejleszt.
Kinek így kinek úgy kedve szerint.
27.
27.
Yanez
De most viccen kívül emberek, annyi játék közül lehet választani, amelyek nem csak ott vannak, de nagy igény is van rájuk. Nem mindegy, hogy akkor most hogyan fogy a CoD? Felőlem akár év játéka is lehet, úgyis azzal játszom, ami engem érdekel, és akit meg az ilyen online shooterek, annak is jó szórakozást kívánok, ahelyett, hogy szaroznám azt, ami neki tetszik.
26.
26.
Aanash
Szerintem a multiplayer az amibe rengeteg időt lehet bele tenni.
Mindig más, mert mindig másokkal vagy mások ellen. És mindenki másképp játszik.
Évek óta nincs türelmem végig játszani egy sztorit sem, egyszerűen fárasztanak már.
A multi meg gyorsan elérhető móka.
Gondolom nem csak én vagyok vele így.
De érthető az is, ha valaki a sztori központú játékokat kedveli.
A cod meg gyorsan megtanulható könnyed szórakozás.
25.
25.
Huf93
#20: Akkor miért játszanak vele szerinted ?:D Én is utálom de elkell ismerni ha ennyien szeretik akkor nem szar.
24.
24.
Tulajdonképpen először full szánalmasnak tartottam a COD-ot, hogy ennyire mindig másol mindent, aztán végső soron nem az a hülye, aki eladja.

Lényegében náluk van ez az IP a kiadónál és tudják jól, hogy nagyon sokan meg fogják venni csak a címe miatt. Az egyszeri teljesen normális casual gamer, aki néha egyet leül kikapcsolódni (vagy az, aki kifejezetten ezt szereti) mindenképp megkapja a játékát, legyen az világháborús, sci-fi, vagy horror vagy akármi. És ugye hiába ereszt már több lyukon a Battle Royale lufi, a játékosok nagy része, főleg azok, akik mindig csak az aktuális COD-ot nyomják, nem próbált még BR játékot. Ha ezt egy kicsit is jól megcsinálták, akkor meg venni és játszani fogják, mintha nem lenne más. Újszülöttnek minden vicc új alapon még totál be is jöhet az embernek.

Most az, hogy hogy néz ki, mennyire elavult, vagy felületes, milyen minőségű a játék itt teljesen másodlagos és csak a HC rétegnek számít, de belőlük is csak azoknak, akik nem COD HC arcok.

Minden esetre én mindenkinek jó játékot kívánok ezzel is, aki szereti, aki meg nem, az meg csináljon úgy, mint én: nem veszi meg és nem játszik vele.
20.
20.
ollie92
#17: Ha valamivel sokan játszanak, még nem jelenti azt, hogy jó. Lásd : Fortnite.
18.
18.
PaprikaJancsi
#16: Amúgy szerintem év játéka gyanús. Rengeteg innovatív újítás, elképesztő mennyiségű tartalom, grafikailag pedig egy új lépcsőfok a videojátékok történelmében.
17.
17.
Huf93
De ezek ezt nem értik meg... :D ők kitalálták hogy a cod multi egy szar és kész
de biztos a masik pár milió emberrel van a baj olyan sokaknak hianyzik a singel player hogy igy is rekordott döntött... amugy is ez a multi miatti fröccsögés amit itt emberek letolnak minden multis játék hír alatt vicc..
16.
16.
PaprikaJancsi
Ne nagyon mondjatok rosszat a játékról, mert shatterhand agyvérzést kap xD
14.
14.
Neo1989
Nyilván ez egy pénzcentitus ipar azt gyártják amire van fogyasztói igény. Na most a COD célközönségének úgy 90%-a tesz a Single-re, szóval ez a lépés még érhető is volt.
Még akkor is ha a BO 1-é az egyik legjobb történet a sorozatban.
13.
13.
Shady1717
Miért kell itt sírni állandóan?:c ha ennyire szar miért foglalkoztok mindig ezzel? Mi az h nem éri meg?xD pókember nagyon jó játék , 12 óra volt kivinni xd Ez több száz órára lekött , 3 teljes értékű játék móddal , mindengyikbe vannak újítások ,nem értem mit kell szenvedni :c
12.
12.
shatterhand
#8: 18ezer ft
Spiderman 19, red dead 20.5e
Pcsek szojtak sokallni az árat. Ami vicces mikor tobb szazerert raknak ossze gepeket par evente.
Vagy nem annyiert es a top jatekokat fapados kinezettel porgetik, masik oldalrol meg kozbe fikazzak a jatekok grafikajat. Vhogy nem tudjak eldonteni mikor mibe kossenek bele:)
9.
9.
koxR
#1, #3: Ameddig az eladási számok őket igazolják évről évre nem fog senki sem a 3% károgóval foglalkozni. Nekem speciel nagyon bejön a game, hozzáteszem a Black Ops I-el játszottam utoljára, így nincs viszonyítási alapom az utóbbi évek codjairól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...