Az idei Call of Duty úgy rajtolt el, mint még soha

Úgy látszik, hogy a fanok számára egyáltalán nem hiányzik a single player játékmód, mivel szinte minden korábbi, a franchise által felállított eladási rekordot megdöntött a Call of Duty-széria legújabb epizódja, a Black Ops 4.

A GamesIndustry.biz által közzétett korai adatok szerint remek döntés volt a Treyarchtól, hogy a single player helyett a multiplayernek, és azon belül is a zombiknak, illetve az újonnan érkező Blackout játékmódnak engedett nagyobb teret. A megjelenéstől számított első nap folyamán ugyanis az eddigi eladási rekordot tartó Call of Duty: WWII-t maga mögött hagyva, a Black Ops 4 érte el a legjobb értékesítési adatokat PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Érdekesség, hogy míg a digitális eladásokkal a PlayStation Store-ban minden idők legsikeresebb rajtját produkálta, addig a fizikai hordozókon árusított példányok értékesítése igencsak elmaradt; a Call of Duty: WWII-hez képest 50 százalékkal, míg a Black Ops 3-hoz képest 59 százalékkal kevesebben vásárolták meg dobozos formában a Black Ops 4-et.

Persze ahhoz, hogy alaposabb képet kapjunk arról, hogy az új irány ténylegesen ilyen jól vált-e be, érdemesebb lesz megvárni a további eladási adatokat. Mindenesetre a bétateszt alapján mi is úgy gondoltuk, hogy a fejlesztőknek idén tényleg sikerült valamit nagyon eltalálniuk.  

49 komment - szólj hozzá!