Amerikai toplista: a Spider-Man vitte a szeptembert

Az NPD Group közzétette az amerikai piac szeptemberi teljesítményére vonatkozó jelentését. Nem meglepő módon a Spider-Man és a Forza Horizon 4 is kivételesen jól fogyott a tengerentúlon. A konzolok közül a PS4 volt a legkelendőbb.

Az NPD Group szerint az amerikai játékpiac forgalma szeptemberben 7 százalékkal, 1,4 milliárd dollárra nőtt az előző évhez képest. A hardverek eladásai 3 százalékos visszaesést produkáltak; a legnépszerűbb konzol a PlayStation 4 volt, mégpedig az 1 TB-os slim modell.

Az Xbox One sem szégyenkezhet, tavaly szeptemberhez képest 30 százalékkal több forgalmat bonyolított. Ami a teljes évet illeti, a Sony masinája továbbra is toronymagasan vezet, míg a Microsoftnál az Xbox One X-ből adtak el a legtöbbet.

A szoftverek terén a NPD nem számolt be növekedésről. A szeptemberi bestseller a Spider-Man volt, amely a PlayStation minden idei rekordját megdöntötte, és minden idők hetedik legjobb PS-exkluzív nyitányát produkálta, de ha csak a Spider-Man-címeket nézzük, akkor is 37 százalékos előnye van.

A dobogó második fokán az NBA 2K19 áll, amely ezzel a valaha volt legjobb sportjáték debütjét birtokolja - házon belül és kívül. Az Assassin’s Creed: Odyssey-nek is sikerült lenyomnia a tavalyi Originst. A Shadow of the Tomb Raider "tisztességes" hónapon van túl, hiszen a frencsájz második legjobb rajtját produkálta. A Forza Horizon 4 a legerősebb debütöt produkálta Xbox One-on, már ami a versenyjátékokat illeti.

  1. Spider-Man
  2. NBA 2K19
  3. Assassin’s Creed: Odyssey
  4. FIFA 19
  5. Shadow of the Tomb Raider
  6. Madden NFL 19
  7. Forza Horizon 4
  8. Destiny 2
  9. Super Mario Party
  10. NHL 19
7 komment - szólj hozzá!