Csúszik az ingyenes Fortnite: Save the World

  • Írta: szlav
  • 2018. október 25.
  • Hír
Link másolása
Már biztos, hogy idén nem vált free-to-play modellre a Fortnite eredeti kooperatív, zombiirtós játékmódja, a Save the World. A tavaly július óta korai hozzáféréssel játszható cím 40 eurós beugróval kapható.

Emlékeztek a Fortnite című játékra? Tudjátok, arra a kooperatív zombiölős, bázisépítős hordajátékra. Teljesen reális kérdés lehetne ez, ha idő közben az Epic Games nem robbantott volna bankot a PUBG-re rákontrázó battle royale-játékmóddal. Márpedig a Fortnite ilyen szerény kezdetekkel indult el, s habár anno volt némi hype a Save the World körül is, lássuk be: nem ez hozta meg a Fortnite sikereit.

Az Epic márpedig komoly slunggal indította meg a játékát. Már a kezdetekben egy mikrotranzakciós, free-to-play modellt szánt a túlélőjátéknak, annak bétaváltozatát azonban 40 eurótól kezdődő prémiumáron tette közkinccsé. Aztán persze jött a battle royale és minden zsetont letarolt az asztalról. A Save the World alcímű játék pedig azóta is fejlesztés alatt áll, s szépen csendben gyarapodik újabb és újabb tartalmakkal. Olyannyira szépen, hogy a végleges, ingyenes változat megjelenését már erre az évre betervezték. A tervek azonban megváltoztak.

Nyilvánvaló, hogy már csak a névből adódóan is hatalmas játékoshullám özönlené el a Save the Worldöt, erre pedig az Epic egyelőre nincs felkészülve. A következőt nyilatkozták a témával kapcsolatban: "Rengeteg játékelemen és backend-rendszeren dolgozunk, amely szükséges lesz ahhoz, hogy free-to-playre válthassunk. A Save the World folyamatosan nőtt a 2017 júliusi launch óta, a Fortnite pedig összességében minden elképzelést túlszárnyaló népszerűségnek örvend. Széleskörűen ki kell bővítenünk a rendszereinket annak érdekében, hogy a harchoz újonnan csatlakozó játékosok kiváló élményben részesülhessenek. Ez mindenkit érint, a veterán és az új játékosokat is egyaránt. Még több időt szánunk rá, hogy ne legyen probléma."

4.
4.
t0mchee
#2: Welcome to the club pal :S
3.
3.
Batman
Hát akkor ezzel se játszunk még. Trófeák sincsenek a battle royale módban, ami elég cigány dolog.
2.
2.
Blazkowicz
Valahogy várható volt... Dugják fel a seggükbe. Mikor még csak köze nem volt a battle royal módhoz már akkor vártam, most meg jól megy a szekér így le van sz@rva mindenki. Igazából már nem is érdekel, de akkor is.
1.
1.
pszihoapu
csak szolok, hogy most az "unnepi akcio" kereteben, fel aron lehet ra benevezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...