RDR 2 - csinos bónuszt kapnak a Houser-tesók

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
Az iparági elemzők azt jósolják, hogy a Red Dead Redemption 2 hatalmas siker lesz, így a Rockstar fejesei körülbelül 538 millió dolláros prémiumot kapnak idén. A hatalmas összeg java része az alapítókhoz, azaz a Houser-tesókhoz kerül.

A BMO Capital Markets elemzője, Gerrick Johnson szerint a Red Dead Redemption 2 eladásaiból származó jogdíjak, valamint a GTA Online sikere után idén csinos summa ütheti a Rockstar Games illetékeseit. A becsélesek szerint több mint 538 millió dolláros bónuszról van szó.

Mivel már a 2017-ben is elsősorban az alapítók, azaz Dan és Sam Houser tették zsebre a pénz java részét, idén is ugyanez valószínűsíthető. A Take-Two tavaly 383 milliós jogdíjat fizetett ki a Rockstar különböző stúdióinak és a több mint 2 ezer alkalmazottjának.

A becslések szerint a Red Dead Redemption 2-ből 15 millió példány találhat gazdára az év végéig, és novemberben érkezik a Red Dead Online is, ami a következő GTA Online, azaz a Rockstar új fejőstehene lehet.

A GTA V a legutóbbi adatok szerint már bőven 100 millió eladott kópiánál jár, és csak a multiplayer szegmens hozott 6 milliárd dollár bevételt tavaly.

De mégis kihez kerül az az 538 millió? A Bloomberg szerint a profit fele a Houser-testvérekhez és "néhány kulcsfontosságú bennfenteshez" vándorol, a többi pénzen osztozkodhat a fennmaradó 2 ezer alkalmazott. Az arányra egy korábbi per alapján következtethetünk.

27.
27.
Yanez
#25: Sok más játék is jöhetne pc-re, nem csak az RDR széria. Ez a ps ex egészségtelen viselkedésed nagyon fárasztó már. Komolyan mondom ember.
25.
25.
frankdelgado
#19: Ejj ha az RDR ps ex lenne, akkor menyi pontot kapna? Öngyilkossághullám söpörne végig a civilizált világban, mert innen már nincs tovább...kormányok dölnének be miatta..a tözsde összedölne... maga lenne az armageddon. Szóval jelenjen csak meg pc-re is, nehogy baj legyen.
23.
23.
Max3000
#21: Amúgy elég széles az ízlésvilágod játékok terén,ahogy olvasgatom a címeket.Engem már jóval nehezebb kiszolgálni ennek az iparnak.
22.
22.
Max3000
#21: Ha látnád a steam könyvtáramat,(közülük 80 százalékát ki sem próbáltam) egyből elkezdenéd visszafele szavalni a szózatot.Persze annyival árnyaltabb a dolog,hogy ezek nem is tudatos vásárlások voltak,hanem akciós "majjólesszvalamirekésőbb"

Én mortal x-el voltam úgy,mint te a fifával.Sok játékot hanyagoltam is miatta.Amúgy driveclub nekem is megvan,kb félórát toltam vele,nagyon tetszik,de mostanában arra sincs időm.Shadow of the tomb raider is érdekelne,de egyelőre ahhoz meg ha időm lenne,akkor sem merném bevállalni,kicsit felemás érzéseim van vele kapcsolatban.Persze nyilván befolyásolnak a kritikák/vélemények is,de én sem érzem azt,hogy feltétlen tolnom kellene vele.
21.
21.
Yanez
#20: Te panaszkodsz? Nálam egyre jobban gyűlik a "szennyes"! A pótolandó játékok listám hízik, mint a húsvéti malac! Nem is tudom mikor és melyikbe kezdjek bele. Detroit, Knack 2, Mafia 3, Burnout Paradise, The Evil Within 2, Spiderman, Battlefield 1, Rocketbirds 2, Shadow of the TR ... ezek amik így hirtelen beugrottak. S akkor most itt a RDR2, meg jön a Spyro trilogy. Fifát mindennap toltam, ennek vége, mert így sohasem játszok ki semmit. Rocket League meg Driveclub-ot már fél éve elő sem vettem, pedig imádom. Plusz rengeteg másfajta játék, amit kipróbálnék, ha már megvan, de banyek mikor??? Szóval ja, te csak maradj csendben! :)
20.
20.
Max3000
"Dejódógotokvan" egyébként,arcanimáció meg ilyen mozgás olyan mozgás ilyen fűszál olyan fűszál,itt van egy bitang játék nekem meg időm nincs rá.Ezt ki orvosolja?:D
18.
18.
Yanez
#16: Hol írtam, hogy nem?
16.
16.
KopyAti
#9: Azért lehet véleményem? Köszönöm!
14.
14.
Macifasz
#12: Azért az "elgondolkodtató" nem egyenlő az "ez a játék egy szar" kijelentéssel. ;-) Fura amúgy amiket írt. Az irányítással sztem semmi baj nincs, nem rosszabb mint a többi AAA címnél (nekem legalább is nem volt bajom vele), a grafika pedig helyenként igen is álleejtős. Az arcanimációk terén tényleg van néha egy-két kevésbé jól kidolgozott karakter, de a táj, a környezet az igen is elképesztően gyönyörű. Ha csak minden játék annyira lenne "szar" mint ez, én rohadt elégedett lennék. :-D
13.
13.
GAMEROD
Lóvé az van, de ezek is 6 évente adnak ki valamit.
12.
12.
Fata Morgana
#11: A PS-es és XO-os kommenteket is elolvastam, igen vannak PC-s 0-a pontok is azok 99%-ka nyavalygás de van ott más észrevétel is bőven ami azért elgondolkodtató.
11.
11.
Huf93
#10: El is olvastad őket?:D 9-10 a nagy resze
Es tele van pc-s 0 pontokkal... mert nem adták ki rá...
10.
10.
Fata Morgana
#9: Pedig lehet mond valamit, mert én nem szoktam, pontozásokat nézni de ennél game-nál (mivel nagy volt a lárma)fellátogattam a "metacritic"-re, és azt kell mondjam, a felhasználók nagyon megosztott véleményen vannak a játékkal kapcsolatban.
A PS tábor 7,5 az XO-sok 6,6 az játék értékelése.
9.
9.
Yanez
#7: Úgy van, mindenki más téved.
8.
8.
Huf93
#7: Mi az hogy nincs küldetés követés ? Grafot meg ne sima ps 1080pbe nézd :D ott már nem nagyon lesz előre lépés az irányitás tényleg fura kicsit de a természet mrg a hangulat nagyon állejtős olyan élő világ van benne mint más semmibe
7.
7.
KopyAti
Mivel teszt még nincs, így ide írom! Ez játék minden szempontból visszalépés! A graf NEM álleejtős, az irányítás meg az Uncharted 1(!)- et idézi. Nincs küldetéskövetés, nincs úgymond quest opció, ahol követni lehet a küldetéseket. Nemhogy nem szippantott be, ki merem mondani: ez egy szar! Mi a toszt csináltok rockstarék?
6.
6.
Max3000
#4: Egyik.A másik,hogy elsőnek azt írja a cikkíró,hogy az összeg javarésze az alapítókhoz kerül,lentebb meg azt írja hogy a fele a Houser testvérekhez és néhány "kulcsfontosságú" emberkéhez.Tehát még a fele sem megy az alapítókhoz.

Igazából mondjuk vannak olyan cikkek ezen az oldalon,amit komolyan sem kell venni.
5.
5.
RangerFox
#3: rdr2 online multiplayer része..... olyan mint a gta 5nek az gta online
3.
3.
Fooxfire
Pontosan mi is lesz ez a Red dead online ? RDR 2 höz az online felület ? Vagy egy külön játék ?
2.
2.
#1
A valodi fejlesztoknek akiken mult az egesz meg jut belole a morzsa.
Istenitsd csak ezt a elbaszott vilagot.
1.
1.
razipapi
Felénél tartok kb, teljesen megérdemlik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...