Több játékkal is készül 2019-re a Respawn

Az EA pénzügyi jelentése szerint az immáron az ő szárnyai alá tartozó Respawn több játékot is leszállíthat a jövő év során. Lássuk tehát, hogy milyen címeket várhatunk a titanfallos srácoktól!

Lassan egy éve már, hogy az EA felvásárolta a Titanfall-játékokért felelős Respawn stúdiót. Az év végi üzleti konferenciahívás keretei közt Andrew Wilson, az Electronic Arts elnök-vezérigazgatója pedig szót is ejtett a stúdió projektjeiről - ha minden jól megy, akkor nemcsak egy új címet láthatunk majd tőlük a következő év folyamán. "Több fronton is dolgozunk vadonatúj projekteken, köztük játékokon a Respawn fejlesztőstúdiótól, melyek már a következő ünnepi szezonra elkészülhetnek."

De milyen játékokról is lehet szó egész pontosan? A hívás során ugyan nem neveztek meg konkrét címeket, mégis tudunk több olyan projektről is, amelyen a Respawn neve szerepel. A legkézenfekvőbb ugyebár a Titanfall 3, amelyről hallottunk már jót is, rosszat is, de az EA annyit elárult, hogy a folytatás valamilyen formában már fejlesztés alatt áll. Az azonban meglepő lenne, ha már jövőre trilógiává avanzsálódna a széria, ennél sokkal valószínűbb az idei E3 alatt belengetett cím: a Star Wars Jedi: Fallen Order. Túl sokat nem tudunk róla, szinte semmit nem láttunk még belőle, a júniusi expón azonban mégis azt ígérték, hogy a 2019-es ünnepekkor már rátehetjük a mancsunkat a játékra. Mindezt pedig maga a Respawn elnöke, Vince Zampella erősítette meg.

Ez viszont nem minden, ugyanis az EA-s felvásárlás előtt a fejlesztőstúdió az Oculusszal társulva egy másik névtelen projekten is dolgozott. A Respawn anyavállalata nem törölte ezt a dealt, így szinte biztos, hogy a munkálatok továbbra is folynak. Nyilvánvaló, hogy valamiféle VR-címről beszélhetünk és azt is tudjuk, hogy nincs köze sem a Titanfall, sem pedig a Star Wars brandhez. Bármiről is legyen szó, egy biztos: jövőre sem fognak unatkozva malmozni a respawnos srácok.

7 komment - szólj hozzá!