Digitálisan is jól fogyott az új Assassin's Creed

A Ubisoft legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy az Assassin’s Creed: Odyssey eladott kópiáinak csaknem fele digitális verzió. Emellett szépen növekedtek a bevételek tavalyhoz képest.

A szeptember 30-án véget ért negyedévben a Ubisoft nettó bevétele 367 millió euróra rúgott, ami 38 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. A digitális eladások 51,5 százalékkal nőttek 2017-hez képest.

Erre kiváló példa az Assassin’s Creed: Odyssey, hiszen nagy volt a kereslet a játék digitális verziója iránt. Már majdnem annyi fogyott belőle, mint a dobozos változatból - az összes eladás 45 százaléka származik digitális forrásokból -, 10 százalékkal sikerült felülmúlni az Origins tavalyi teljesítményét.

A Rainbow Six: Siege már 40 millió regisztrált felhasználót tudhat magáénak, míg a For Honor 15 millió játékost szólított meg.

Érdekesség, hogy a jövőben a Ubisoft rágyúr a filmadaptációkra. Már készül a Child of Light-sorozat forgatókönyve a Women’s Film and Television Fellowshippel közösen. A Werewolves Within élőszereplős verziója viszont kapásból a mozikban fog kikötni.

10 komment - szólj hozzá!