Nagyon bízik az Anthem teljesítményében az EA

Az elmúlt negyedévben szárnyaltak a digitális csatornák az EA-nél - derült ki a kiadó legfrissebb pénzügyi jelentéséből. Így a cég nagy reményeket táplál a BioWare következő üdvöskéje felé.

Szeptember 30-án ért véget a legutóbbi negyedév - ebben az időszakban az Electronic Arts 780 millió dollárt termelt a digitális eladásokból, miközben tavaly ez a szám még csak 689 millió volt. A csomagolt termékekből 506 millió dollár folyt be - egy éve 270 millió. Ami a teljes forgalmat illeti, 1,3 milliárd dollárt produkált a kiadó, 2017-ben még csak 959 milliót.

A PC-s platform bevételei 10 százalékkal, a konzoloké 27 százalékkal nőttek. A teljes játékok letöltései 32 százalékkal gyarapodtak, míg a DLC-ké és az egyéb kiegészítőké 6 százalékkal.

A FIFA Mobile napi aktív játékosainak száma 50 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, és a The Sims 4 is szárnyal - a különböző expanziókat több mint 30 millió alkalommal töltötték le.

Ilyen számok tudatában az EA egyre magabiztosabb az Anthem sikerét illetően, ráadásul a belső tesztekről való visszajelzések is pozitívak, így a megjelenés negyedévében 25 százalékos növekedést vár a teljes játékok digitális eladásaiban.

64 komment - szólj hozzá!