BlizzCon 2018: Tervben volt a Diablo 4 bejelentése?

Ha felháborított a mobilos Diablo: Immortal híre, most sem fogsz túlzottan örülni. Bennfentes infók szerint a fejlesztők korábban úgy tervezték, hogy a Diablo 4-et is bejelentik a hétvégén, ám ezt végül skippelték.

A Kotaku szellőztette meg elsőként a hírt, hogy a Blizzard eredetileg úgy tervezte, hogy a múlt hétvégi BlizzConon rántja le a leplet a PC-re készülő Diablo 4-ről, de az utolsó pillanatban mégis visszalépett.

A források szerint a keynote végén vetítették volna le a leleplező trailert, miután a vegyes fogadtatásban részesült mobilos Immortalról szóló konkrétumokat letudták. A pletykák szerint egy hete még ilyen forgatókönyvet képzelt el a Blizzard, de végül lemondtak róla, mondván a projekt "még nem áll készen" a bejelentésre.

Az már eddig sem volt titok, hogy az irvine-i cég egyszerre több Diablo-projekten dolgozik - miért ne lenne köztük a teljes értékű PC-s folytatás?

Bár nem szokásuk, később a készítők is reagáltak a szóbeszédekre. A Kotakunak eljuttatott nyilatkozatukban cáfolták a lap értesüléseit, ugyanakkor leszögezték, hallgatnak a rajongói közösségre. A többi Diablo-projektjüket csak "a megfelelő időben" jelentik be. Mindezek ellenére a Kotaku meg van győződve arról, hogy a leleplező videót már rögzítették, és a negyedik rész aktív fejlesztés alatt áll - a lap annyit ismert el, hogy egyedül az vált bizonytalanná az első hírek után, hogy valóban a BlizzConra szánták-e az anyagot.

A Diablo: Immortal nem győzte meg a közönséget, és erre a a tőzsde is reagált: az Activision-Blizzard részvényeinek értéke 7 százalékkal csökkent hétfőn. 

18 komment - szólj hozzá!