BlizzCon 2018: Tervben volt a Diablo 4 bejelentése?

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 6.
  • Pletyka
Link másolása
Ha felháborított a mobilos Diablo: Immortal híre, most sem fogsz túlzottan örülni. Bennfentes infók szerint a fejlesztők korábban úgy tervezték, hogy a Diablo 4-et is bejelentik a hétvégén, ám ezt végül skippelték.

A Kotaku szellőztette meg elsőként a hírt, hogy a Blizzard eredetileg úgy tervezte, hogy a múlt hétvégi BlizzConon rántja le a leplet a PC-re készülő Diablo 4-ről, de az utolsó pillanatban mégis visszalépett.

A források szerint a keynote végén vetítették volna le a leleplező trailert, miután a vegyes fogadtatásban részesült mobilos Immortalról szóló konkrétumokat letudták. A pletykák szerint egy hete még ilyen forgatókönyvet képzelt el a Blizzard, de végül lemondtak róla, mondván a projekt "még nem áll készen" a bejelentésre.

Az már eddig sem volt titok, hogy az irvine-i cég egyszerre több Diablo-projekten dolgozik - miért ne lenne köztük a teljes értékű PC-s folytatás?

Bár nem szokásuk, később a készítők is reagáltak a szóbeszédekre. A Kotakunak eljuttatott nyilatkozatukban cáfolták a lap értesüléseit, ugyanakkor leszögezték, hallgatnak a rajongói közösségre. A többi Diablo-projektjüket csak "a megfelelő időben" jelentik be. Mindezek ellenére a Kotaku meg van győződve arról, hogy a leleplező videót már rögzítették, és a negyedik rész aktív fejlesztés alatt áll - a lap annyit ismert el, hogy egyedül az vált bizonytalanná az első hírek után, hogy valóban a BlizzConra szánták-e az anyagot.

A Diablo: Immortal nem győzte meg a közönséget, és erre a a tőzsde is reagált: az Activision-Blizzard részvényeinek értéke 7 százalékkal csökkent hétfőn. 

18.
18.
Gamelord
#17: Nem volt nehéz lenyomni a torkukon, statisztikailag teljesen egyértelmű hogy milliók fogják játszani, a kínai játékosbázisba bele se merek gondolni. Pontosan tudják, hogy a hasonló játékokkal mennyien játszanak, anélkül hogy benne lenne a nevébe a Diablo. Egy 40 ezer forintos kínai vagy 60-70 ezer forintos telefonon bőven elfut.
17.
17.
almaspite
#15: Én nem vennék rá mérget. Oké hogy az egyik tag lenyomta a torkunkon hogy jóval nagyobb a mobilos játékosok száma. Jó de kérem szépen, általában városépítgetős 2 óránként ránézek, vagy fizetek vackokkal kockulnak buszon. A másik nem jelenti azt, hogy jóval több embert fog érdekelni mint pc-n. Harmadik le lehet belőle számolni azokat is akiknek nem fog a telefonján menni. Ezen kívül lesz az a nagyobb réteg aki csak kipróbálja fél órára és törlik.

Gta-nak is van mobilos verziója, codnak is, de szerintem az emberek 99% nem hallott róla. Egyáltalán nem azt jelenti ha nagyobb közösséget vesszük célba sikeresek leszünk. Sőt szerintem ez a játék nem is tartozik azokhoz amiket a mobilosok szeretnek bszogatni. Fortnite meg egy másik dolog, óriási tábort halmozott fel mind kozolokon, mind a pc-n, így van bőven van emberek aki unalmában mobilán is felmegy. De maradjunk annyiban nem ez a réteg alkotja a diablot, hiába is akar blizzard lemásolni másokat.
16.
16.
kirschakos
#15: Egyáltalán nem biztos, hogy nem veszítenek játékost. Több helyen is olvastam fórumokon olyanokat, akik azt mondták akkorát csalódtak, amiért szembeköpték őket, hogy többet a közelébe sem mennek Blizzard játéknak. Páran biztos csak felindultságból írták, de biztos, hogy lesz olyan is, aki ragaszkodik ehhez.
15.
15.
Gamelord
Egyébként szerintem nagyon profin csinálták. Játékost veszítenek a bejelentéssel? Nem. Világraszóló hírnevet szereznek a mobiljátékuknak a drámával, amiben alapból 10x annyi pénz van? Igen
14.
14.
almaspite
#12: Igen azért lépett le a játékosok nagy része.
13.
13.
szinkron
#12: Rift, Greater rift, Rift, Greater rift, bounties. Nagyon változatos tényleg.
12.
12.
Hab
#10: Egyáltalán nem szar a 3. rész, kieg után szépen összekapták. Persze lehetett volna jobb is, ha realisztikusabb grafikával jön, morózusabb hangulattal, érdekesebb fejlődési rendszerrel, de így is van benne jó pár 100 órám.
11.
11.
crytek
#10: Elég sok bevételt hozott a 3. Lesz 4 is nem kell beszarni.
10.
10.
szinkron
#9: szerintem félreérted a dolgot. Nem a pénzkereséssel van gond, hanem, hogy a pc-s célközönség nem fog baszadék mini képernyőn játszani. Évek óta rinyálnak a folytatásért, mert a 3. rész szar és egy az egybe ki lettek zárva és nem kaptak semmit. Innét nézve, pont undorító hogy a profit miatt a core közönséget leszarták.
9.
9.
crytek
#8: Mobilon egy f2p játékkal 58x több pénzt termelhetsz mint mindenre kiadott single player játékkal... Ezt csak a vak nem látja. A blizzard csak szüreteli a fáról a pénzt ezért vágtak ebbe bele. Ez milliárdos biznisz. Hülye ,balfaszok ,kisgyerekek, türelmetlen emberek meg mindig lesznek akik asszisztáljanak ehhez.
8.
8.
szinkron
#6: És csak mobilon jött?
7.
7.
shatterhand
#6: Iw nem döntött rekordot. Fele annyi fogyott mint maskor.
6.
6.
crytek
#5: Aztán?

Cod megvan? Legdiszlájkoltabb video lett a yt-on mindenki fujjolt rá szarozta..aztán? Jött a hír rekordot ment a kasszáknál.. Nos szerinted ilyenkor mennyire szarja le a kiadó ki hogy sírja el a nyomorát?
5.
5.
DarkLord
Amúgy azt nem érti sokszor az ember, hogy ilyen "buta" emberek vannak szinte az összes játék készítő cégnél? Valahogy nem sok kiadónak van érzéke a dolgokhoz. Egy szimpla mezei ember sokszor ezerszer jobb ötlettel áll elő, mint ott az "okosok". Itt is semmi mást nem kellett volna csinálni, mint összerakni egytrailer-t, ami még változhatott volna úgyis és a végére kiírni coming "soon". Azt mindenki elégedett lett volna verte volna a cerkát meg van a bejelentés és utána ledobják ezt a mobilos cuccot és annak is mindenki örült volna... tényleg sokszor csak les az ember, hogy milyen dolgok vannak szerte a világban. A sok ötlettelen játékról meg ne is beszéljünk, amikor semmit nem tudnak kitalálni, de adjuk ki jó az a hülye gyerekeknek.
4.
4.
hadzsime
Lehetett volna annyi eszük, hogy a pofátlan kínai copypaste pénztárcafejő mobiljáték előtt levetítenek egy nyúlfarknyi cinematic trailert és odabasszák a végére, hogy "Coming when it's ready." vagy esetleg valami tartalmat a Diablo 3-hoz, hogy legalább úgy tűnjön mintha egy picit is jobban érdekelnék őket a rajongók, mint a dohány.
Nem is értem mit gondoltak ezzel. Olyan mintha egy étteremben másfél óra várakozás után egy éhes társaságnak a pincér kihozna egy tányér döglött tücsköt, mondván, hogy "Mivan? A kínaiak megeszik.", utána pedig csodálkozna hogy miért nem kap borravalót.
3.
3.
Csoki80
Jó lenne egy Diablo 8 is. Esetleg Starcraft, vagy Warcraft 20 XD
2.
2.
almaspite
Persze most megy a magyarázkodás, hogy amúgy mi nem, inkább egy diablo 4-et akartunk volna mutatni. Szánalmas ahogy azt is megígérték, hogy mostantól hogy fognak foglalkozni a diabloval, erre ki jött az új season. Ami minden pontra ugyan az volt mint az előző.
1.
1.
Metrox
DAMAGE CONTROL

Amúgy nem is az, hogy mobilos diablo bejelentés volt, ha nem, hogy csak az. Azért D3 is élvezném azokat a dolgokat amit a mobilos megkap. Pl az a Crystal képesség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...